Arhiva

Caracterizat drept cocalar, un mic geniu se pretinde purtătorul de cuvânt al Primăriei Oltenița

Print Friendly, PDF & Email

Un tânăr de nici 23 de ani se prezintă drept purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Oltenița. Este vorba de Mădinoae Raymond Daniel, născut la data de 4.10.1989, și care are grijă să ne informeze, printr-un curriculum vitae, că e de sex bărbătesc.

Reporterul care nu a auzit de exploatarea minorilor

Ion Ștefan, prim-vicepreședintele Organizației județene a Partidului Social Democrat, ne spune că nu știe forma legală prin care acest tânăr a ajuns să fie numit într-o astfel de funcție. Bănuiește că e posibil să facă parte din personalul contractual angajat la cabinetul primarului oltenițean Petre Țone, și el membru PSD. Mădinoae Raymond Daniel, ne informează prim-vicepreședintele Ștefan, este și șeful Organizației de tinerent a PSD Oltenița. Tânărul, care se pretinde purtătorul de cuvânt al Primăriei Oltenița, se prezintă drept reporter la publicația “Flagrant de Oltenița”. Acesta spune că a lucrat aici din 27.09.2004 până în 9.03.2006. La data la care se pretinde angajat la publicația “Flagrant de Oltenița” unde, spune acesta, avea ca activități și responsabilități principale realizarea de investigații, reportaje, interviuri și anchete, Mădinoae Raymond Daniel avea 14 ani și 11 luni. Firma angajatoare, precizează acesta, se numește “MGM Group Press”. Conform datelor obținute de la Inspectoratul Teritorial de Muncă al județului Călărași, Mădinoae Raymond Daniel nu putea fi angajat, sub nici o formă, de către firma “MGM Group Press”, la vârsta de 14 ani și 11 luni. Ion Sfetcu ne spune că angajarea tinerilor sub 16 ani nu se poate realiza sub nici o formă, patronul firmei care ar putea face așa ceva încălcând legile penale, putând fi acuzat de exploatarea minorilor. “Abia de la 16 ani în sus pot fi angajați tinerii, dar numai în anumite condiții prevăzute în mod expres de Codul Muncii”, ne spune directorul-coordonator al ITM Călărași.

Tupeu pe bază de contract de prestări-servicii

Mădinoae Raymond Daniel ne spune că forma legală prin care el se prezintă drept purtător de cuvânt al Primăriei Oltenița este reprezentată de un contract de prestări-servicii intervenit între această instituție și firma pe care o deține, “Raytrust” SRL Oltenița, cu sediul în municipiul Oltenița, bulevardul Republicii, nr. 64, bloc G8, scara B, etaj 1, apartament 8. Firma are un capital social de 200 de lei, iar capitalul este deținut de Mădinoae Raymond Daniel, identificat cu CI seria KL, nr. 117721, eliberată de Poliția Oltenița, la data de 26.09.2003. Tot acesta figurează și ca administrator cu puteri depline, pe o perioadă de 99 de ani, iar firma are ca obiect principal de activitate cod CAEN 6020 – activități de difuzare a programelor de televiziune. Pentru anul 2010, “Raytrust” SRL Oltenița a raportat un profit brut de 6.911 lei, la o cifră de afaceri de 25.035 lei. Firma este în stare de funcțiune, dar figurează cu sediul social expirat. Întrebat care este valoarea lunară a contractului de prestări-servicii intervenit între firma “Raytrust” SRL Oltenița și Primăria municipiului Oltenița, Mădinoae Raymond Daniel, tupeist, ne-a comunicat că este vorba de o cifră confidențială, deși la mijloc avem de-a face cu bani provenind din fonduri publice. În viziunea acestuia, redacția noastră ar urma să facă o cerere scrisă către el, prin care să solicităm, în baza liberului acces la informațiile de interes public, care este valoarea contractului de prestări-servicii intervenit între firma administrată de acesta și Primăria Oltenița.

ITM Călărași: “Raytrust” SRL Oltenița nu are angajați

Petre Țone, proaspătul primar al municipiului Oltenița, ne spune că e adevărat, Mădinoae Raymond Daniel fiind noul purtător de cuvânt al acestei instituții. La insistențele noastre, ne-a confirmat faptul că nu este vorba de o angajare pe post a tânărului respectiv, ci faptul că între firma acestuia și Primăria Oltenița există un contract de prestări-servicii. Valoarea contractului intervenit între instituția pe care o reprezintă Petre Țone și firma “Raytrust” SRL Oltenița este de 3.600 de euro anual. “Eu am preluat acest contract de la fostul primar Milescu”, ne spune acesta. Petre Țone nu știe cum poate presta firma “Raytrust” SRL Oltenița astfel de activități câtă vreme aceasta, după cum ne confirmă Mariana Stamu, șef serviciu în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, nu figurează cu angajați. “Nu e problema mea. Din câte știu eu, legea îl obligă să aibă minim un angajat”, ne spune primarul municipiului Oltenița. Același lucru ni-l certifică și Ion Sfetcu, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă al județului Călărași. Petre Țone, primarul Olteniței, nu știe nici cum Mădinoae Raymond Daniel putea figura ca reprezentant al publicației “Flagrant de Oltenița”, la vârsta de 14 ani și 11 luni, câtă vreme, legal, acest fapt este imposibil. Ediulul Olteniței nu a vrut să comenteze pe marginea afirmațiilor că fie avem de-a face cu un caz penal comis de Mihai Ghezea, directorul publicației “Flagrant de Oltenița”, care și-a permis să angajeze minori sub 16 ani, fie că avem de-a face cu un mic geniu, în persoana acestui Mădinoae Raymond Daniel, acesta efectuând investigații de presă, interviuri, reportaje și anchete încă de la o asemenea vârstă. I-am explicat edilului municipiului Oltenița că ne simțim complexați de un asemenea talent nemaivăzut.

Arogarea de calități mincinoase

În principiu, Mădinoae Raymond Daniel nu are cum să fie purtătorul de cuvânt al Primăriei Oltenița câtă vreme firma acestuia are doar un contract de prestări-servicii cu această instituție, iar firma în cauză nu are angajați, deși e societate comercială cu răspundere limitată. Firma “Raytrust” SRL e doar beneficiara banului public, prin acest mod recompensându-se financiar meritele politice ale acestui tânăr năbădăios. Pesediștii, după cum vedeți, deja au început să dea iama în banul public. Ion Ștefan, prim-vicepreședintele Organizației județene a PSD Călărași, se aolește când îl informăm ce micuț geniu are în cadrul organizației. “Eu știu că mai și scria”. La întrebarea referitoare la faptul că acest Mădinoae Raymond Daniel apare, pe rețelele de socializare, cu lanțuri de aur la gât și cu bancnote ale Uniunii Europene în mână, dar și cu câteva ceasuri pe la mâini, Ion Ștefan ne-a răspuns că nu știe de ce Mădinoae face acest lucru: “Habar n-am. O fi cocalar”. Într-un comunicat emis la data de 3 iulie 2012, sub sigla Primăriei Oltenița, dar semnat de Mădinoae Raymond Daniel, se cere redacțiilor călărășene ca “jurnaliștii care vor menține legătura cu instituția” să se acrediteze, acest mic geniu din Oltenița solicitând cereri de acreditare care să cuprindă: calitatea ziaristului în cadrul redacției (redactor, fotoreporter, operator), seria și numărul cărții de identitate, numărul legitimației de presă, coordonatele de contact. Nu știm din ce calitate cere acest Mădinoae astfel de date, în numele Primăriei Oltenița. Contactat de noi, acesta doar ne-a spus că știe el că avem obiceiul să aruncăm cu noroi în foarte multă lume și că el are calitatea de purtător de cuvânt al Primăriei Oltenița, lucru neadevărat, fapt care-l vor certifica și anchetele organelor abilitate. Mai mult, Mărdinoae Raymond Daniel, în mod mincinos, ne spune că firma sa, “Raytrust” SRL Oltenița, figurează cu angajați. Individul, după cum vedeți, are tupeul să ceară seria și numărul la cărțile de identitate ale reporterilor călărășeni, arogându-și calități pe care nu le are. Folosirea de calități minicnoase este o infracțiune prevăzută de Codul Penal și este pedepsită ca atare.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp