Arhiva

Călăraşi: Drăgulin a dat startul pentru primărie

Print Friendly, PDF & Email


Daniel Ştefan Drăgulin a făcut, în data de sâmbătă, 2 aprilie a.c., primul pas important spre o posibilă candidatură pentru funcţia de primar al municipiului, din postura de candidat al Uniunii Social-Liberale. De altfel, în cadrul Adunării generale a Organizaţiei municipale a PNL,

care s-a desfăşurat cu această ocazie, acesta a mărturisit că, pe treptele actualei primării călărăşene, şi-a jurat, nu cu puţin timp în urmă, să ajungă să ocupe funcţia de edil-şef al municipiului Călăraşi, după alegerile locale din 2012. Adunarea Generală a Organizaţiei municipale liberale a fost, de altfel, un pretext dar şi un bun prilej pentru ca liderul acesteia, Daniel Ştefan Drăgulin, să se afirme ca un bun organizator, care acceptă lucrul în echipă şi, mai ales, care ştie să facă o politică a paşilor mărunţi, dar siguri.

Discurs riguros şi cinstit

Într-o sală plină a Teatrului popular, adunarea liberalilor din Călăraşi a fost una destinsă, care certifică faptul că aici, după cum spunea şi Valentin Deculescu, proaspăt numit în funcţia de vicepreşedinte, “e o echipă de oameni valoroşi şi care au realizat ceva pentru comunitate”. De altfel, cel care a descris modest, dar ferm, acest moment, a fost chiar cel care a fost desemnat de Organizaţia municipală a PNL pentru candidatura de primar al municipiului Călăraşi, din partea Uniunii Social-Liberale, Daniel Ştefan Drăgulin, care a captat atenţia sălii printr-un discurs riguros, dar şi cinstit. “Recunosc că sunt om şi fac greşeli”, a spus acesta, afirmând, totodată, că ridicarea sa viguroasă în toate sondajele de opinie realizate pe plan local se datorează, în primul rând, colegilor de partid.

Sinceritatea lui Răducu Filipescu


Răducu Filipescu, liderul judeţean al liberalilor călărăşeni, cu un discurs liber, dar închegat şi bine receptat de colegii de partid, printre altele, l-a caracterzat pe proaspătul desemnat ca potenţial candidat al Uniunii social-Liberale pentru funcţia de primar al municipiului Călăraşi, drept un bun organizator. “A pus cărămidă peste cărămidă, îşi conduce foarte bine fiecare etapă şi şi-a făcut o echipă competitivă şi, bănuiesc, sinceră”. Liderul liberal judeţean a fost tranşant, afirmând că, din punctul lui de vedere, Daniel Ştefan Drăgulin va fi, în 2012, primarul municipiului Călăraşi, dar că acest fapt se datorează muncii, câtă vreme, cu câţiva ani în urmă, la Călăraşi, liberalii erau doar o mână de oameni care nu cunoşteau nici măcar direcţia în care trebuie să se îndrepte.

“Criminalii-portocalii” de la “partidul-stat”

Despre Uniunea Social-Liberală, Răducu Filipescu a afirmat că a fost făcută pentru a scurta suferinţa românilor. “Am făcut-o ca să-i trimitem pe portocalii acolo unde le este locul”. Vorbitorul nu s-a sfiit să-i numească pe cei din principalul partid de guvernământ – PDL – drept “criminali portocalii”. Florea Olaru, un alt liberal cu şatete vechi, referindu-se la aceeaşi principală formaţiune politică guvernam,entală, în discursul său, a numit-o drept “partidul-stat”, în vreme ce Valentin Deculescu, şi el extrem de concis, a afirmat, printre altele, că principalul ţel al alegerilor din 2012 este să fie daţi afară din vaiaţa politică toţi cei care nu sunt altceva decât nişte “cocoşaţi aburiţi”. Eugen Nicolăescu, în schimb, într-un discurs elegant, a precizat că scopul liberalilor nu este câştigarea alegerilor: “Obiectivul nostru nu este să câştigăm alegerile de anul viitor pentru noi…, ci pentru cetăţenii călărăşeni”.

Faţă în faţă cu “cocoşatul-aburit”

În final, Daniel Ştefan Drăgulin, adresându-se liberalilor şi, în acelaşi timp, călărăşenilor, a punctat faptul că nu mai e timp pentru a face promisiuni fără fundament. “Nu ne mai putem lăuda la nesfârşit cu băncile din parcuri, cu borduri montate degeaba şi cu gardul nou de la cimitir”. În accepţiunea lui Dan Ştefan Drăgulin, în Călăraşi, sunt străzi care par încremenite în secolul XIX, fără canalizare, alimentare cu apă sau iluminat stradal. “Planurile pentru modernizarea oraşului trebuie să ţină cont de problemele specifice ale fiecărei zone, nu doar de interesele unor firme prietene cu primarul, firme care câştigă toate lucrările”. Daniel Ştefan Drăgulin, ca să acceadă în postura de candidat al Uniunii Social-Liberale, trebuie să treacă printr-un alt sondaj de opinie în care se va întrece cu candidatul propus de Partidul Social Democrat, Virgil Diaconu, nimeni altcineva decât un “cocoşat-aburit” cotat, în absolut toate chestionarele, cu 0,6 la sută din intenţiile de vot ale călărăşenilor. De acest fapt este conştient şi Daniel Ştefan Drăgulin, cel care ne-a mărturisit că principalul lui contracandidat nu este reprezentat de propunerea social-democraţilor, ci tocmai de către actualul edil al municipiului Călăraşi, Nicolae Dragu.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp