Stiri noi

"Bădică e o putoare, Tărăcilă e un mort"

Print Friendly, PDF & Email

În cursul serii de 21 mai a.c., în jurul orei 19:00, în ideea de a lămuri anumite aspecte, l-am apelat, pe telefonul mobil, pe Virgil Diaconu. Acesta este membru al filialei municipale a Partidului Social Democrat, a ocupat, pentru puţin timp, postul de director-coordonator al Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor iar, în prezent, administrează o firmă locală oarecum importantă pe piaţa produselor alimentare. Ca membru PSD, Virgil Diaconu s-a afirmat, în ultimul timp, ca un fervent adept al schimării preşedintelui organizaţiei de partid din care face parte, în sensul că nu mai doreşte revenirea în fruntea acestei structuri politice a avocatului Doru Ioan Tărăcilă.

Presă sensibilă la atenţiile materiale

Virgil Diaconu, fin cunoscător al pieţei, a înţeles, relativ repede, că şi publicaţiile locale reprezintă tot activităţi comerciale. În acest sens, într-un mod uneori perfid, a înţeles că presa locală este sensibilă la atenţiile de ordin material, aşa că nu s-a sfiit să apeleze la astfel de metode în aşa fel încât să se impună, cu ajutorul mass-mediei, ca un posibil lider de opinie în cadrul Organizaţiei judeţene a PSD, unde ocupă şi funcţia de vicepreşedinte. Acelaşi tip de soluţii l-a adoptat şi Oana Mizil, venită din Bucureşti cu scopul de a câştiga, indiferent de metode, preşedinţia acestei structuri politice. Aşa a procedat Oana Mizil şi la recentele alegeri prezidenţiale, din decebrie 2009, când până şi colegii săi de partid i-au reproşat faptul că PSD, la nivel judeţean, s-a impus în aceste alegeri prin cumpărarea masivă de voturi.

Oana i-a cumpărat pe toţi

Virgil Diaconu nu ne-a răspuns, în seara zilei de 21 mai a.c., la telefon însă, poate din neglijenţă, a apăsat tasta de acceptare a convorbirii. Vicepreşedintele PSD avea o discuţie cu un terţ, pe care nu l-am putut identifica după voce, pe marginea relaţiei Oanei Mizil cu presa locală. Astfel, am aflat că, spre exemplu, “Tavi Câju e omul meu”, dar şi că Emanuel Radu e “un limbric de presă”. Interlocutorul său se mira cum de a reuşit Oana Mizil să apară şi-n cadrul publicaţiei “ABC Civic”, iar răspunsul a venit imediat: “Dă-l dracu’, i-a dat bani. I-a cumpărat Oana pe toţi. Lotrea e omul meu, Stroe e vax, , Frangulea zic aştia că e falimentar, iar Marinică e un  şantajist”.

Publicaţie mai documentată decât altele

Despre publicaţia noastră, interlocutorul lui Virgil Diaconu a făcut aprecieri în sensul că e mai documentată decât altele, în vreme ce vicepreşedintele PSD a replicat faptul că Oana Mizil ne va cumpăra şi pe noi. “Trebuia să se găsească azi cu Oana, dă-l dracu’, n-a venit aia şi s-a enervat, a zis c-o să vadă ea ce-i face el”. Ulterior, la insistenţele noastre şi după un schimb de mesaje, am reuşit să vorbim cu Virgil Diaconu. Acesta s-a arătat iritat că-l apelăm cu atâta insistenţă, reproşându-ne faptul că e sărbătoare şi că nu-l lăsăm să ciocnească, în linişte, un pahar cu vin.

Virgil Diaconu a rămas contrariat

I-am cerut explicaţii în legătură cu afirmaţiile făcute la adresa noastră iar acesta, contrariat, ne-a spus că nu a făcut astfel de aprecieri. “O să te rezolve Oana şi pe tine, stai liniştit, nu mă mai suna pe mine, eu ciocnesc un pahar cu familia”. Într-adevăr, în cursul zilei de azi, 21 mai, ar fi trebuit să ne găsim cu Oana Mizil, candidata pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat, la sediul interlocutorului nostru, în cadrul firmei “Prodimpest”. Această întâlnire a fost stabilită încă de ieri, 20 mai, câtă vreme ne-am exprimat intenţia, în mai multe rânduri, de a-i lua un interviu. De altfel, noi am contactat şi alţi membri ai PSD, în ideea de a ne pune la dispoziţie seturi de întrebări, din care să putem face o selecţie.

Relaţii de altă natură

Din discuţia cu Virgil Diaconu am înţeles că acesta a reţinut doar faptul că pe noi ne-ar fi interesat o posibilă recompensă financiară din partea Oanei Mizil, câtă vreme ne-am exprimat intenţia de a avea, cu aceasta, o convorbire. Interlocutorului nostru i-am spus clar că nu partea financiară ne interesa pe noi. “Informaţia dumneavoastră e greşită. Nu vrem să avem astfel de relaţii cu Oana Mizil, vă rog mult să nu ne confundaţi cu cei care au astfel de apucături”. În final, şi Virgil Diaconu a fost de acord că noi, de-a lungul timpului, ne-am exprimat doar intenţia de a avea relaţii de altă natură cu Oana Mizil, fapt pe care i l-am comunicat şi acesteia, dar nu financiare. Desigur, revenind la dicuţia dintre Virgil Diaconu şi interlocutorul acestuia pe care nu l-am putut identifica, vă mai comunicăm că aceştia au mai făcut o serie de aprecieri la adresa unor colegi de partid, în sensul că “Bădică e o putoare” şi că “Tărăcilă e un mort”.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp