BREAKING NEWSinfo

Tămădău Mare: Capcană jurnalistică pentru primarul Chirică – Afaceri pe sub mână, cu terenuri / Video

Print Friendly, PDF & Email

Constantin Chirică, primarul comunei Tămădău Mare, ales și în data de 5 iunie a.c. în această postură, a căzut în plasa jurnaliștilor de la Antena 3. Acțiunea a fost pregătită minuțios, timp de mai multe luni. Redacția noastră a fost implicată în acest subiect.

Firma îi face o procură fetei mele. O împuterniciți să rezolve și să perfecteze acte, să cumpere pentru firma respectivă. Eu mă ocup de toate hârtiile, pe ea o iau la notariat doar să semneze actele.

Susținere din plin

Reporterii emisiunii “În Premieră”, realizată de jurnalista Carmen Avram, pentru postul de televiziune Antena 3, au fost în comuna Tămădău Mare, județul Călărași. S-au prezentat ca reprezentanți ai unui grup de investiții străin, interesat în achiziționarea de teren agricol. Nu doar că nu au fost întrebați de nimic, dar au primit toată susținerea de care ar fi avut nevoie, mai mult sau mai puțin etică, pentru a își duce afacerea la bun sfârșit.

Interesați de afacere

Interesată de subiect s-a dovedit a fi și secretara Consiliului Local Tămădău Mare. “Dumneavoastră doriți să facem rost de câteva persoane care au o suprafață de… per total. Și dacă apare cineva cu un hectar, îl achiziționați, îl luați! Dacă apare cineva cu 5000 de metri, le-ați luat, da?” Cei din cadrul Primăriei Tămădău Mare s-au arătat deosebit de interesați de afacere. S-au oferit să găsească pe cineva care să fie împuternicit drept vânzător, pe bază de procură notarială, în numele țăranilor dispuși să-și vândă terenurile agricole. “Important este dacă am putea avea aici pe cineva, la dumneavoastră, un angajat al primăriei ori un prieten, care ar putea să facă lucrurile astea pentru noi”. Răspunsul reprezentanților Primăriei Tămădău Mare a fost pe măsură: “Nu este nici o problemă, găsim persoana respectivă”.

Primarul ca agent imobiliar

E ilegal să accesezi o bază de date confidențială, care are nume de proprietari și terenuri, și să faci afaceri cu ea. Așa ceva s-a întâmplat la Primăria Tămădău Mare. Constantin Chirică a fost reales primar al comunei, pe listele Partidului Social Democrat. Nu e numai primar, e și agent imobiliar. Pentru activitatea depusă de cei doi din cadrul Primăriei Tămădău Mare, reporterii au cerut să se caute o modalitate prin care aceștia să fie recompensați material. S-a mers până la ideea de a se semna un contract. “Nu, eu nu am o firmă”, a spus secretara. “Și nici nu știu la ce firmă să mă gândesc”. Prin firma respectivă, aceasta urma să-și încaseze comisionul… “Dar ce firmă să băgăm și cum să băgăm? Că în momentul în care ne virează banii să și…” Replica primarului Chirică a fost și ea pe măsură: “Ne gândim și facem în așa fel încât să fie bine, să fie în regulă”.

Ce înseamnă să fie bine

E găsită și modalitatea prin care cei doi să-și primească partea de bani din afacere. Fiica secretarei, la propunerea acesteia, urmează să fie agentul imobiliar. “Firma îi face o procură fetei mele. O împuterniciți să rezolve și să perfecteze acte, să cumpere pentru firma respectivă. Eu mă ocup de toate hârtiile, pe ea o iau la notariat doar să semneze actele”. Ocupă postul interimar. Numele secretarei Consiliului Local Tămădău Mare este Popa Antonela, alintată de colegi drept Toni. “Deci eu mă duc, aduc hârtii, le duc, le aduc”. Cei doi, Chirică și Popa, urmează să primească un comision de 10 la sută. “Domnule primar, noi am discutat cu doamna secretar, 10 la sută este ok?” Primarul salută voios, în semn că e foarte bine! “E în regulă!” Iar primarul Constantin Chirică e bucuros: “Vă dați seama, deja s-a stabilit un contact. Deja s-au discutat toate detaliile”.

Pe din două

S-a mers până acolo încât secretara Consiliului Local Tămădău Mare și-a adus fiica, în București, la o cafenea, pentru a semna contractul de reprezentare cu așa-zisa firmă străină. Comisionul pe care ar urma să-l primească, secretara spune că o să-l împartă cu primarul Constantin Chirică. “O să-l împărțim pe din două și asta e”.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp