NEWS ALERT

Scandalos: Cum se mușamalizează crima de la Mânăstirea!

Print Friendly, PDF & Email

Se fac demersuri pentru mușamalizarea crimei din seara zilei de 5 august 2015, care s-a derulat pe raza comunei Mănăstirea, victima fiind un tânăr de 22 de ani, Cristian Ionuț Păun. Acesta a fost ucis de Stoica Daniel Laurențiu, cu gradul de agent principal de poliție. Este cunoscut și sub apelativul Gargară.

La acel moment, Inspectoratul Județean de Poliție Călărași a emis un comunicat de presă mincinos, unde omorul în cauză este descris drept o acțiune specifică angajaților acestei instituții, având următorul titlu: „Motociclist fără permis depistat de poliţişti”. Șefii Inspectoratului Județean de Poliție Călărași transmit următoarele date false: „În noaptea de 05 august 2015, pe raza comunei Mânăstirea, la ieşirea dintr-o staţie de alimentare Peco, agenţi de poliţie din cadrul Secţei 2 Poliţie Rurală Olteniţa aflaţi în autospecială cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, au efectuat semnal pentru oprirea unei motociclete, care se deplasa pe DN 31, fiind condusă de P.Cristan, de 22 ani, din comuna Mânăstirea, judeţul Călăraşi. Motociclistul nu a oprit şi a intrat în autospecială, în urma impactului rezultând rănirea acestuia, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Din verificările efectuate de poliţişti s-a constatat faptul că bărbatul nu este posesor de permis de conducere. Poliţiştii desfăşoară cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier”. Cristian Păun s-a stins în cursul zilei de 12 august 2015, pe un pat de spital din București.

În schimb, Ministerul Public, prin Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași, reține următoarele date:

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit că în seara de 5.08.2015, la orele 20:00, agentul principal de poliție Stoica Daniel Laurențiu, din cadrul Secției 2 de Poliție Rurală Oltenița, a intrat în serviciu, urmând să efectueze patrulare cu autoturismul din dotarea poliției, Dacia Logan cu nr. MAI 27201, însoțit de agentul de poliție Călărașu Dragoș Claudiu. Întrucât în ziua anterioară, pe raza comunei Ulmeni, se petrecuse un accident mortal de circulație, al cărui autor – conducător auto – părăsise locul faptei și nu fusese identificat, unul dintre obiectivele urmărite pe timpul patrulării era acela de a căuta pe raza comunelor învecinate date și informații în legătură cu posibilul autovehicul implicat sau posibilul autor al accidentului. În acest context, imediat după intrarea în serviciu, agentul principal de poliție Stoica Daniel Laurențiu a fost sunat la telefon de către martorul Ștefan Marian, paznic la primăria comunei Chiselet, care i-a învederat că a observat un autoturism Opel ce prezenta avarii pe partea dreaptă și care circula cu viteză pe raza comunei, îndreptându-se spre com. Mănăstirea.

Agenții Stoica Daniel Laurențiu și Călărașu Dragoș Claudiu s-au deplasat la sediul primăriei, luându-l cu el în mașină pe martorul Ștefan Marian.

După orele 22:00, în timp ce se deplasau spre com. Mănăstirea, cu intenția de a opri la stația de benzină de pe raza acestei localități, pentru a se interesa de autoturismul descris anterior, suspect de a fi fost implicat în accident, din sens opus, pe drumul național, au observat o lumină, situație în care agentul principal Stoica Daniel Laurențiu, ce se afla la volan, a efectuat semnalul de oprire cu paleta reflectorizantă, din autoturismul de serviciu, punând în funcțiune totodată semnalele acustice și luminoase. Conducătorul vehiculului – o motocicletă de putere mare – deși a redus viteza de deplasare la apropierea de echipaj, în dreptul acestuia a accelerat și și-a continuat drumul spre comuna Chiselet. Echipajul de poliție s-a întors în aceeași direcție dar, din pricina vitezei foarte mari de deplasare, motocicleta a fost pierdută din raza de acțiune.

În centrul comunei Chiselet, mai mulți locuitori s-au plâns agenților de poliție de maniera periculoasă în care a fost condusă motocicleta prin localitate de un tânăr din com. Mânăstirea, „de-al lui Cojoc” (porecla familiei Păun) care obișnuiește să circule în acest mod.

Echipajul de poliție a hotărât să se întoarcă pentru a merge la stația de benzină din comuna Mânăstirea. Ajunși la locul indicat, unde au verificat dacă autoturismul Opel fusese observat, agenții de poliție și martorul Ștefan Marian și-au luat câte o cafea de la automatul din fața stației, timp în care au mai stat de vorbă. În timpul acesta, martorul Ștefan Marian a fost încunoștințat telefonic de o persoană de pe raza comunei Chiselet că o motocicletă circulă prin comună cu viteză excesivă.

Agentul principal Stoica Daniel Laurențiu a decis să meargă spre comuna Chiselet. La plecarea din stația de benzină, la orele 23:18, au fost puse în funcțiune semnalele luminoase și acustice, și s-a semnalizat stânga, iar după ce s-a asigurat la intrarea pe DN31, agentul principal Stoica Daniel Laurențiu a început manevra de efectuare a virajului la stânga în cadrul primei benzi de circulație (banda dreaptă a sensului Oltenița – Călărași).

La câteva secunde a fost surprins de apariția unei lumini, însoțite de un zgomot foarte puternic de motocicletă, împrejurare în care a frânat și a oprit autoturismul, fără a depăși linia de demarcație a șoselei. Motocicleta a intrat însă în impact cu partea din față a capotei, deplasând autovehiculul spre direcția opușă (spre Călărași). În urma coliziunii, conducătorul motocicletei, identificat în persoana numitului Păun Cristian Ionuț, de 21 de ani, a suferit leziuni grave, decedând la 12.08.2015 la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București.

Din start, între aceste date emise de cele două instituții, în fapt Inspectoratul Județean de Poliție Călărași și Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași, se observă o neconcordanță uriașă. IPJ Călărași afirmă că s-au efectuat semnale pentru oprirea motociclistului, în vreme ce Ministerul Public descrie crima într-o altă modalitate, agentul principal de poliție Stoica Daniel Laurențiu fiind „surprins de apariția unei lumini” la momentul în care a plecat din stația peco.

În prima fază, acest caz a intrat în aria de competență a Parchetului de pe lângă Judecătoria Oltenița, fiind declinat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași, cătă vreme fapta reclamată era cea de omor calificat. De altfel, exact din descrierea asasinatului, făcută la modul lapidar, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași, pentru orice om sănătos la cap exact asta rezultă: că agentul principal de poliție a acționat cu premeditare, încercând să-l oprească cu orice preț pe tânărul motociclist Păun Cristian Ionuț. Ministerul Public spune:

– Polițistul a fost în centrul comunei Chiselet, iar lumea de-acolo i s-a plâns că este deranjată de un motociclist, „de-al lui Cojoc”; după cum vedeți, nu se consemnează nicăieri cine e acea „lume”, cu nume și prenume, cu alte date de identificare, termenul fiind unul vag, mai ales că, în mediul rural, oamenii se știu nu numai unul cu altul, după chip, ci și după porecle;

– Afirmația că echipajul de poliție s-a dus în stația peco pentru a se interesa de un autoturism Opel, cu partea dreaptă avariată, după cum l-a descris paznicul Primăriei Chiselet, e înfiorător de cinică. Chiar Ministerul Public afirmă ce au făcut aceștia în stația de benzină: „și-au luat câte o cafea de la automatul din fața stației, timp în care au mai stat de vorbă”. Deci nu au fost întrebați lucrătorii stației de benzină dacă au văzut sau nu un autotursim Opel, avariat pe partea dreaptă. Și-au luat cafea și „au mai stat de vorbă”. Mai precis S-A STAT LA PÂNDĂ, așteptându-l pe motociclistul Păun Cristian Ionuț să se întoarcă din Chiselet, la Mănăstirea, satul de domiciliu. E evident acest fapt pentru oricine!

– Că s-a stat la pândă este confirmat exact de ceea ce consemnează Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași: „În timpul acesta, martorul Ștefan Marian a fost încunoștințat telefonic de o persoană de pe raza comunei Chiselet că o motocicletă circulă prin comună cu viteză excesivă”.
1. A te numi procuror șef de secție, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași, și să consemnezi o asemenea enormitate, este greu de înțeles! Cum adică martorul Marian Ștefan a fost încunoștințat telefonic „de o persoană”? Cine e acea persoană?! De pe ce număr a sunat? Din ce rețea? Cât a durat convorbirea? „Persoana” a fost audiată? Nu! Și dacă e nu, atunci de ce? Până și ziariștii mai destupați la minte fac anchete mai complexe decât această bătaie de joc a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași!
2. De ce să fie „încunoștințat” paznicul de la primărie și nu șeful de post, adică criminalul Stoica Daniel Laurențiu?
3. Dacă semnalul de circulație la ieșirea din stația petrolieră era obligatoriu la dreapta, de ce polițistul „după ce s-a asigurat la intrarea pe DN31, agentul principal Stoica Daniel Laurențiu a început manevra de efectuare a virajului la stânga”? Era tâmpit? Era prost? Era chior? Vedea pentru prima dată semnul ăla de circulație?
4. Lățimea DN 31 este de 8 metri, în vreme ce un autoturism Dacia Logan are o lungime de 4,34 metri, iar afirmația „fără a depăși linia de demarcație a șoselei” nu are nici un suport, nici măcar tehnic. Cu atât mai mult se poate observa din înregistrarea video, probă clară, din care reiese că polițiștii se precipită și pleacă în trombă din stația peco la momentul în care se aude motocicleta gonind dinspre Chiselet spre Mânăstirea. Între momentul în care sunt puse în funcțiune semnalele luminoase și acustice și cel al impactului este vorba de 3 secunde. Din filmare, numai un chior nu vede că nu a existat intenția polițistului de a se asigura la momentul virării la stânga, când indicatorul îl obliga numai la dreapta, iar autoturismul IPJ ocupă aproape tot carosabilul, iar motociclistul nu are absolut nici un fel de șansă.

Datele reținute de Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași sunt evident înfiorător de părtinitoare. În plus, sunt luate în considerare numai declarațiile date de cei doi polițiști și de paznicul Primăriei Chiselet, motivându-se că cele date de martorii Pantofaru Alexandru Mihai, Stancu Adrian Bogdan, Papacea Robert Mihai, Radu Cristiana Sorina conțin detalii care nu sunt elocvente „în trădarea unei anumite atitudini psihice a polițistului”, în sensul că acesta a acționat cu intenția de a-l ucide pe Cristian Ionuț Păun.

Uitați ce declară polițistul-ucigaș:

La un moment dat paznicul Ștefan Mariana primit un telefon de la cineva din comuna Chiselet care spunea că motociclistul se deplasează pe raza comunei cu viteză foarte mare. Nu s-a precizat direcția și nici noi nu ne-am interesat. Îndreptându-ne spre autoturism să plecăm spre comuna Chiselet să vedem dacă îl găsim pe motociclist pe raza acestei comune, în timp ce aruncam paharul de cafea la coșul de gunoi, am auzit un zgomot de motocicletă dar din pricina alternării zgomotului de accelerare cu cel de decelerare nu am realizat dacă vine spre Mănăstirea sau se depărtează. Gândul meu a fost că motociclistul ar fi putut să o ia pe drumul județean ce trece prin pădurea Ceornuleasa, spre Luica… Oricum nu m-a gândit vreun moment că motociclistul ar fi oprit a doua oară de vreme ce nu se oprise la primul semnal și nici nu intenționam să-l mai opresc gândindu-mă că ne va sfida din nou, situație neplăcută având în vedere prezența colegului meu și a martorului din mașina…. Ne-am urcat în autoturism cu intenția de a porni spre Chiselet în patrulare, gândindu-ne că populația ne va vedea și conducătorul motocicletei, dacă s-ar fi întâmplat să ne vadă, ar fi abandonat cursele prin comună…

Se poate observa, din declarația polițistului criminal, căruia autoritățile încearcă să-i acopere asasinatul, că el și nimeni altcineva declară că nu s-a gândit vreun moment că „motociclistul ar fi oprit a doua oară de vreme ce nu se oprise la primul semnal”. În mod evident, criminalul exact asta spune, că a intuit că este vorba de tânărul motociclist care-l sfidase prima dată, când nu a oprit la semnalele luminoase făcute de el. Asta spune: că a știut că motociclistul e Cristian Ionuț Păun și nimeni altcineva. Adică exact ceea ce am demonstrat mai sus, polișistul nu a făcut altceva în stația peco de la ieșirea din satul Mânăstirea spre Chiselet decât să îl pândească. Nu trebuie să fii un geniu ca să realizezi atâta lucru.

Ordonanța emisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași și semnată de procuror șef secție Cornelia Manea dispune declinarea competenței de soluționare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oltenița. După cum vedeți, de jumătate de an, dosarul se plimbă între parchete. Motivarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași este una care scandalizează opinia publică: Parchetul de pe lângă Judecătoria Oltenița va efectua cercetări cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă. Adică omorul nu a fost făcut cu intenție, ci din vinovăție. Adică polițistul Stoica Daniel Laurențiu, în loc să stea în pușcărie între 15 și 25 de ani sau pe viață, poate scăpa cu o pedeapsă cu suspendare, când minimul și maximul unei astfel de infracțiuni este dat între 1 și 5 ani.

Uitați ce consemnează Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași cu privire la declarațiile date de martorii oculari:

… Martorii audiați… Pantofaru Alexandru Mihai, Stancu Andrei Bogdan, Papacea Robert Mihai, Radu Cristiana sorina – tineri aflați în relații de amiciție cu victima, consăteni cu aceasta și manifestând o evidentă atitudine de solidaritate și compasiune față de victimă – au încercat să acrediteze ideea că agenul de poliție a acționat cu intenția de a-l ucide pe numitul Păun Cristian ionuț, pe care l-ar fi așteptat în stația de benzină să treacă spre casă. Martorii au susținut că, la auzirea zgomotului de motocicletă, agentul de poliție s-ar fi urcat grăbit în autoturism, pătrunzând perpendicular pe axul șoselei și oprind mașina dincolo de ax, cu aproximativ un metru, iar în momentul în care victima s-ar fi apropiat și ar fi încercat să evite impactul trecând prin stânga, polițistul a mai pornit autoturismul, ocupând trei sferturi și din cealaltă bandă de circulație.

Afirmațiile acestora sunt susținute și de proba video.

În plus, dovada precipitării polițistului contă în faptul că, deși a fost la benzinărie, a băut cafea, a stat de vorbă cu celălalt coleg și cu paznicul, la momentul primirii telefonului de către martorul Ștefan Marian, se pun în funcțiune semnalele acustice și luminoase. IPJ Călărași a mințit la momentul emiterii comunicatului de presă, susținând că polițistul a efectuat semnale pentru oprirea motociclistului.

În viziunea tatălul tânărului ucis, procuroarea care a instrumentat cazul, la Călărași, „e o dobitoacă”. Declarațiile făcute de tatăl tânărului ucis de polițist e una care nu necesită comentarii: „Să-l scape pe nenorocit doamna Manea Cornelia!… Se vede că ei au stat cu mașina ascunsă după un Papuc… M-am îmbolnăvit, uite, nu mai am carne pe mine! Îl văd noaptea… plânge în ușă… că de ce nu îl răzbun?… Ce s-o întâmpla, s-o întâmpla, dar ăla nu scapă de mine. Eu îl aștept să facă ăștia dreptate. Dacă o face. Dacă nu o face, din doi, unul se duce la pușcărie. Ori eu, ori el. Dacă nu se duce el la pușcărie, mă duc eu.”

Arată mai mult

Articole similare

Comentarii

  1. Sa se duca in pula de muist. ca l-a omorat cu buna stiinta. si ce daca nu avea permis? si ce daca mergea tare ? trebuia oprit pedepsit conform legii frate.. nu omorat in stilu ala? a vrut sa caute nu stiu ce masina si a facut el stanga pulii mele? nu frate a vrut sa il omoare. a fost act criminal direct. ori era gelos ca o cardise pe fisa? ce sa-i faci daca era baiat bine. ? dumnezeu sa il ierte.! si muila al sa se duca la pucalie. sa faca gargara cu marmelada. huaaaaa

  2. Cand a pornit masina a pornit decat semnalele luminoase NU si cele acustice ! Politistul e un dobitoc , mi-a zis in fata dupa accident ca , Cristi era sa il omoare, si el avea decat o sgarietura , El nu se gadeste la siguranta lui si a echipajului ! Nu merita uniforma si mai ales ca inca poarta uniforma

  3. Povestea capata aspectul unui scenariu de film….si cred ca l-am vazut dar nu-i retin numele. Un serif psihopat,care isi parca masina intr-o zona montana periculoasa ,iar cel vizat, nu avea alta cale decat sa plonjeze cu masina in imparatia edenulul.

  4. Sincer ma doare capul. Problema e ca acest criminal are spate ,pile ,mortii lui ,traim intr.o tara de CACAT o tara de corupti ,au dovezi clare ,camerele de supraveghere de la peco alea arata tot. Ma indoiesc ca se v.a face pana la urma dreptate si ca acel criminal sa putrezeasca in mortii lui in puscarie acolo unde ii este locul. MOARTE PENTRU MOARTE asta trebuie si cn stie poate chiar se v.a intampla asta daca domnii din justitia romana sunt corupti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker