BREAKING NEWS

IPJ Călărași e bun de plată: Sentințe pentru polițiștii violatori – VIDEO

Print Friendly, PDF & Email

În cursul zilei de ieri, s-a dat sentința pe fondul cauzei privind comiterea infracțiiunii de viol, în care protagoniști au fost doi polițiști călărășeni, aflați în misiune. Este vorba de agent II Adrian Nicușor Șerban și de agent I Daniel Florentin Dumitru, angajați în cadrul Biroului Ordine Publică din cadrul poliției municipiului Călărași, la data comiterii faptei. Cei doi au întreținut acte sexuale orale repetate cu o fată de 15 ani, afată în sistemul de plasament, Ionela Valentina Radu. Este diagnosticată cu tulburare maniaco-depresivă, fiind încadrată în gradul II de handicap psihic. Conform reprezentantei Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, Nicolae Doinița, victima a primit acest diagnostic în urma unei internări la Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Al. Obregia” București. A fost spitalizată în cursul lunii februarie 2015.

3 acte sexuale orale de căciulă


Polițiștii au întreținut, prin constrângere și profitând de imposibilitatea ca victima să-și poată exprima voința, acte sexuale orale cu minora care era fugită din Centrul de Plasament Sfântul Ștefan din Perișoru, județul Călărași. Ionela Valentina Radu era dată în urmărire prin dispoziția IGPR nr.367469/05.08.2015. Cei doi polițiști se aflau cu mașina de serviciu și erau în timpul programului. Profitând de calitatea lor, au dus-o pe minoră în apropierea fostului poligon din Călărași și au violat-o. Au întreținut cu aceasta câte 3 acte sexuale orale, de fiecare. Fata era drogată cu prenadez. Violul a avut loc în data de 5 august 2015. Fetei i s-a dat și suma de 2 lei. I s-a dat și o țigară, cei doi polițiști amenințând-o că, dacă spune cuiva despre cele întâmplate, “o căpăcește”. Polițiștii-violatori au susținut în fața instanței că au avut raporturi sexuale orale cu minora fugită din plasament, dar că acestea au fost liber consimțite, cerând să fie judecați pentru comiterea infracțiunii de act sexual cu minor.

9 ani de pușcărie pentru fiecare

Șerban Adrian Nicușor a fost judecat pentru comiterea infracțiunii de viol, în baza art. 218, alin. 1 și 3, litera c. Noul Cod Penal pedepsește această faptă astfel: raportul sexual, actul sexual oral sau anal cu o persoană, săvârşit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa sau profitând de această stare, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi atunci când: c) victima nu a împlinit vârsta de 16 ani. Polițistul Șerban Adrian Nicușor a primit pedeapsa de 9 ani de închisoare. Aceeași sentință a primit și colegul acestuia de infracțiuni, polițistul Dumitriu Daniel Florentin. În plus, la data emiterii sentinței, instanța a dispus arestarea acestora. În plus, instanța de fond ne dă dreptate și îi obligă pe cei doi infractori, în solidar cu partea responsabilă civilmente, Inspectoratul Județean de Poliție Călărași, la plata sumei de 10.000 de euro drept daune morale fiecare. La acest moment, IPJ Călărași are să-i dea minorei Ionela Valentina radu suma de 20.000 de euro. Adică IPJ Călărași urmează să dea acești bani din fonduri publice.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp