BREAKING NEWS

Actualizat – Scandal la Stația de Ambulanță Oltenița: Un salariat amenință că se aruncă în gol, de pe un stâlp de telefonie mobilă – VIDEO

Print Friendly, PDF & Email

Se întâmplă acum la Stația de Ambulanță Oltenița. Un salariat este suit pe un stâlp de distribuire a semnalului de telefonie mobilă și cere să vină televiziunile centrale, altfel se sinucide. Se află acolo de la ora 7:00 dimineața.

Sicrie pe patru roți

salvareSe numește Neferu Tudor și este șofer pe ambulanță. Marius Manea, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Călărași, se îndreaptă, la această oră, spre Oltenița. De fapt, toată conducerea SAJ Călărași este în drum spre locul scandalului. Din primele date, se afirmă că acesta este nemulțumit de condițiile de lucru. Este nemulțumit de faptul că este pus să lucreze pe ambulanțe care nu corespund din punct de vedere tehnic. Sunt stricate, iar acest fapt îi pune în pericol viața. Este pusă în pericol și viața pacienților transportați în astfel de condiții. Directorul tehnic al Serviciului Județean de Ambulanță Călărași este Alexandru Chiriță, membru PSD. Anual, zeci de miliarde, din bani publici, se duc în reparații ale parcului auto, la SAJ Călărași. Neferu Tudor numește ambulanța pe care lucrează drept un coșciug pe patru roți. Salariatul nemulțumit a cerut insistent să fie prezente, la fața locului, televiziunile centrale.

Conducerea confirmă datele

Marius Manea, directorul SAJ, ne confirmă aceste date preliminare privind cauzele protestului extrem. La fața locului se află și primarul municipiului Oltenița, Petrică Țone. La prima oră, nu știa de evenimentul aflat în derulare, chiar în curtea Spitalului municipal Oltenița, unde se află și Stația de Salvare. Salariatul este suit la o înălțime de peste 30 de metri. Este hotărât să se arunce în gol. Responsabilitatea gestului său disperat o poartă directorul tehnic al SAJ Călărași, Alexandru Chiriță, om numit în această funcție pe criterii exclusiv politice, ulterior susținând un concurs, după ce timp de doi ani a figurat în concediu fără plată, la ISU Călărași. Marius Manea, de la fața locului, a încercat să poarte un dialog cu acesta, dar salariatul nemulțumit i-a închis telefonul, după ce a afirmat că nu dorește să poarte un dialog nici cu el, nici cu presa locală, ci cu televiziunile centrale.

Ce s-a întâmplat?

chiContactat de postul de televiziune România Tv, salariatul care a ales să protesteze în astfel de condiții, s-a plâns de faptul că este persecutat de directorul tehnic, pesedistul Alexandru Chiriță. Neferu Tudor lucrează, ca șofer, la Stația de Ambulanță Oltenița, de peste 30 de ani. Datorita condițiilor tehnice ale ambulanțelor, acesta a suferit, anterior protestului, un accident de muncă, în timp ce se afla la volan. A beneficiat de concediu medical și, din datele noastre, conducerea SAJ Călărași nu vrea să-i achite drepturile salariale aferente perioadei în care a figurat în concediu medical. La acest moment, afirmă Neferu, lucrează pe o ambulanță care are frâne numai pe roțile din față. Din acest motiv, l-a contactat pe directorul tehnic Chiriță, în cursul zilei de joi, 24 noiembrie, în jurul orei 19:00. “Iar dânsul, aseară, mi-a replicat că cine ești tu, bă, du-te-n p–a mea, că mă deranjezi tu la ora 7 pe mine, că eu sunt în timpul meu liber și nu trebuie să mă deranjezi”.

Pesedist cu tupeu

Asta a fost replica directorului tehnic Alexandru Chiriță, numit mult timp în acest post pe criterii absolut politice. “I-am spus în privința celor afirmate că eu mă consider ca și tatăl lui și nu-i permit așa ceva. După aceea a început să mă înjure”. Se poartă negocieri cu salariatul insultat în acest mod de Alexandru Chiriță. Neferu a afirmat că intenția lui Chiriță a fost să-i desfacă contractul de muncă. La acest moment, după ce i s-a îndeplinit dorința de a vorbi pe un post național de televiziune, a cerut să discute cu cineva din conducerea județului, mai precis cu prefectul George Iacob. “Mâine, cu siguranță, rămân fără servici. Asta a urmărit să-mi facă azi-dimineață, domnul inginer Chiriță. A chemat mașina pe care lucrez, care spun că e defectă, a chemat-o la Călărași, o aranjează el acolo în așa fel încât să-mi poată face referat și să mă dea afară”

Chiolhanuri

Protestul extrem s-a încheiat în jurul orei 11:00, după ce salariatul a fost ascultat și consiliat de negociatori veniți de la București. Se confirmă că nu i-au fost achitate drepturile salariale legate de plata unui concediu medical. Ambulanța despre care a afirmat că nu-i funcționează frânele decât pe roțile din față a fost dusă la un service autorizat. S-a constatat că aceasta corespunde tehnic. Sunt date conform cărora Neferu Tudor, în vârstă de 57 de ani, este persecutat la locul de muncă de angajații mai tineri. Există voci care afirmă că aceștia organizează adevărate chiolhanuri, în Stația de Salvare Oltenița, la care participă inclusiv o parte a conducerii SAJ Călărași.

Arată mai mult

Articole similare

1 Comentariu

  1. Il cunosc si pe Neferu Tudor si pe Marius Manea , de cand lucram pe RUNOS,la SJA Calarasi. Din pacate, bietul om are dreptate,Ambulantele pe care lucraza unii soferi ,mai ,,cuminti,, ca sa zic asa..sunt adevarate sicrie.Este un om constiincios si bun meserias, . Directorul ,actual ,la fel, un baiat minunat inteligent si sufletist,,mi-a fost coleg ,de pe vremea cand Director era dl. dr. Cuculici.Nu il cunosc pe acest Chirita,dar daca Neferu a ajuns la un gest disperat ,inseamna ca domnul acesta ,candidat si la parlamrentare ,nu prea are ce cauta pe acolo. Poate isi revizuieste pozitia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp