ACTUALITATE

Panaramă la Spitalul Județean de Urgență Călărași: Cu cheia în buzunar, directorul medical Laurențiu Belușică spune că nu poate intra în birou!

Print Friendly, PDF & Email

belUn adevărat circ a avut loc astăzi la Spitalul Județean de Urgență Călărași. În jurul orei 12:30, directorul medical al acestei unități, Laurențiu Belușică, într-o postare publică, a anunțat că nu a putut pătrunde în cabinet. A lăsat să se înțeleagă că împotriva sa s-au derulat acte de conspirație. “Dimineața am venit la spital, după ce am mers la colegii de la Slobozia, ca să ne organizăm cu serviciul de gardă și să ne ajutăm în interesul cetățeanului. Surpriză, ușă închisă și secretară mutată în altă cameră, din ordinul managerului”, s-a lamentat acesta. A solicitat, de urgență, o conferință de presă, în jurul orei 15:00, după ce s-a plâns că, în astfel de condiții, nu poate fi de găsit decât în curtea spitalului sau în autoturismul proprietate privată sau pe secția de chirurgie.

Fost edil surescitat

La fața locului, surescitat, a venit și fostul edil al municipiului Călărași, Nicolae Dragu, rămas în conștiința publică drept primarul care i-a numit javre pe călărășeni. “Astăzi i s-a închis ușa, secretara i-a fost luată. Adică nu se poate așa: a venit o mare valoare în Călărași, un medic mare, un mare chirurg… Și vă dați seama că i-a indignat pe toți chestia. Probabil că-și pierd șpaga ceilalți, probabil nu le convine că soția lui candidează.” Întrebat cine i-a închis ușa, Nicolae Dragu a spus că nu știe și că din acest motiv se află în fața unității medicale. “Trebuie să aflăm. Dumneavoastră trebuie să aflați.” Nu știe nici dacă doctorul Laurențiu Belușică ar fi fost pus pe liber chiar de cel care l-a adus la Călărași, Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.

Circ cu cheie

În fața Spitalului Județean de Urgență Călărași, dr. Laurențiu Belușică a detaliat: “Azi de dimineață am fost la spitalul județean din Slobozia, la colegii de-acolo, la echipa de conducere… Venind la spital, pe la 10 și jumătate cred, am găsit cabinetul închis. Unde trebuia să fie secretara, am găsit-o, era în altă cameră, am întrebat-o de ce, mi-a spus că managerul spitalului i-a interzis să mă mai ajute, să mai colaboreze cu mine și că nu mai are voie să facă acest lucru. În consecință, am luat cheia de la ea, avea o cheie, am intrat în cabinet, evident, apoi mi-am dat seama, chiar îmi este foarte frică acuma, știți foarte bine ce s-a întâmplat când am făcut o operație în premieră în acest spital, a fost o tentativă de intimidare a noastră, probabil tot organizată de doamna manager, posibil, pentru care eu personal am primit neînceperea urmăririi penale de la DNA București”.

Șpagă din zarzavat

Laurențiu Belușică se referă la un capitol cenușiu din cariera începută la Călărași. Tot într-o postare publică, făcută pe o rețea de socializare, acesta a anunțat că s-a reușit, la Spitalul Județean de Urgență Călărași, extirparea unei tumori de 4 kilograme. Ulterior, cu probe, redacția noastră a demonstrat nu numai că nu a fost vorba de o tumoră atât de mare, ci și că operația a fost efectuată pe șpagă. A fost luată suma de 600 de lei, de la aparținătorii numitei Eugenia Prisăcariu, din satul Rasa. Femeia și familia acesteia se întrețin din vânzarea zarzavaturilor, la piața Big, în Călărași. Șpaga urma să fie împărțită chiar cu directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Călărași, Laurențiu Belușică, conform unor afirmații. În plus, din datele noastre, nu s-a făcut un denunț la Direcția Națională Anticorupție, așa că nu știm cum ar fi primit directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Călărași neînceperea urmăririi penale de la acest parchet, într-un timp atât de scurt.

O altă conspirație

Speculațiile acestuia cum că la mijloc ar fi fost vorba de o altă conspirație, tot a actualului manager al Spitalului Județean de Urgență Călărași, ec. Camelia Ghiveciu, frizează ridicolul. Despre situația de astăzi, contactată de publicația noastră, Camelia Ghiveciu a avut o explicație nu numai extrem de simplă, ci și extrem de pertinentă: “În spital există un al doilea secretariat, care asigură directorul economic și directorul medical. Secretara este în concediu. Noi am completat, am asigurat un timp, dar nu o normă întreagă, cu altă persoană din cadrul spitalului, o domnișoară, care e inginer și specialistă pe aparatură medicală. Și se face că astăzi am avut o urgență de a formula o listă de aparatură medicală pentru anul 2017, care trebuia să ajungă repede la Consiliul Județean. Și am solicitat-o pe această domnișoară să vină repede să ne lucreze această listă. Între timp, a venit domnul director medical, a găsit secretariatul închis, a ieșit pe holuri, s-a-ntâlnit cu domnișoara care i-a dat cheia și i-a spus că are de lucru la ea la birou și că nu poate să-l asiste. Și i-a dat cheia”.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp