EXCLUSIV

Modelu: Doi copii făcuți cu propriul tată / Video

Print Friendly, PDF & Email

Are doi copii, ambii dați în plasament, făcuți cu propriul tată, care o ține pentru că nu are cine să-l spele sau să-i facă mâncare. Este vorba de Nicoleta Dumitru, din satul Modelu, de pe strada Pelicani, nr. 45. Femeia e bolnavă psihic.

Pietroaie peste gard

mod3Ambii copii, gemeni, acum în vârstă de 16 ani, sunt în Centrul de Plasament Sfântul Ștefan, din Perișoru. În Modelu, pe strada Pelicani, la capăt, a ajuns în urmă cu 3 ani. A ocupat, fără acte, un imobil. De atunci, vecinii nu mai au liniște. Femeia are obiceiul să arunce, peste gard, cu ce nimerește, dar de regulă cu pietroaie, care aterizează pe acoperișurile vecinilor. Unul dintre ei se plânge că a fost lovit de aceasta cu o toporișcă, direct în frunte. “Dacă iese și vă uitați la ea, vă speriați, zici că-i din junglă”. Aruncă, peste gard, mai ales în toiul nopții. Casele din jur au țigle sărite. “Mie mi-a dat cu toporu-n cap, am fost în spital”. Femeia locuiește cu tatăl, cu un copil făcut cu un bărbat aflat, la acest moment, în pușcărie, în Spania. Toți își câștigă traiul din scormonit prin gunoaie. Vecinii o știu plecată pe traseu, așa spun, îl face în fiecare dimineață. “Nu poate nimenea să-i dea de cap, face pe-aicea, ne sparge, a lovit și copiii”. Vecinii se-adună în fața unui case extrem de sărăcăcioase. În loc de geamuri, sunt folii. În fața curții, se află un morman de gunoi, dar și bucăți de cărămizi, gata să fie folosite.

<

Șobolani și măciucă

mod2Un alt vecin s-a trezit cu un pietroi dat în autoturismul parcat în curte. Nu a rămas decât fără oglindă și fără parbriz. “N-am trăit atâția ani de zile, am umblat și eu, dar n-am văzut așa ceva!” Tatăl femeii este cunoscut drept alcoolic. Se numește Marin Dumitru. Scormonește și el prin gunoaiele vecinilor. Toți știu că, până la un timp, își ținea fiica drept femeie și că avea cu ea relații sexuale. Acum, ajuns la 65 de ani, nu mai poate. Se spune că asta ar fi un motiv pentru care Nicoleta are ieșiri violente. Curtea e un depozit de gunoaie. Din această cauză, afirmă vecinii revoltați, ieșiți în stradă, au fost năpădiți de șobolani. “Am ajuns să-i omorâm cu sapa!” Femeia e dusă. Înțelegem că nu ea e cea care aruncă cu pietroaie, prin curțile vecinilor, ci vecinii fac asta. În timpul ăsta, vecinii scot de prin curți cărămizile aruncate de femeie cu o seară înainte. O întrebăm de ce nu-și ia tratamentul. “De ce?!… Mie nu-mi trebuie tratament. Eu vreau bărbat, eu stau de bărbat, de măciucă, nu de tratament.” Femeia e în plin delir: “Păi nu pot să te fac om, că ieși din mormânt?! Pot să-ți dau eu carne după mine pe tine? Ai omorât tot.”

Bandiți și căcat pe poartă

Bea spirt medicinal. Beneficiază de tratament gratuit, dar nu e nimeni s-o îndrume. Refuză să-l ia. “Orăcăie pe-aici până îi ia cineva o cafea de la dozator”. Se știe, însă, foarte clar: Trăiește cu ta-su, are copii cu ta-su. Toți sunt extrem de porniți: “Aici se va întâmpla o crimă! Până la urmă trebuie să se întâmple un eveniment d-ăsta”. Marin Dumitru are o altă versiune: “Mi-a spart geamurile. Ei aruncă! Măi tată, dacă nu judecă, se pune la mintea ei?” Neagă că ar avea relații sexuale cu ea. “Păi dacă e copilul meu, ce-i fac, mă culc cu ea?! Păi te iei după ei? Bandiții ăștia e bandiți, nu-i oameni serioși!” Se plânge că vecinii îi pun fecale pe poartă. Pune căcat aicișea. Nu o duce pe femeie la spital, să fie internată, tocmai pentru că trăiește cu ea. “Tu nu vrei să-i dai drumu să ducă, că tu trăiești cu ea, mă! D-aia n-o duci la spital. Să fie liniște aicea, mă, să fie curat!” Marin Dumitru își iese din fire: “Băi nenorociților, vă dați deștepți, că aveți minte! Legile astea ce spune? Dacă sunt io vinovat, io fac pușcărie! Dar voi, că mi-ați violat casa?!”

Cu cuțitul la brâu

mod4Toți vecinii știu că moșul are relații sexuale cu ea. “Minte. E copilul meu. Mă spală, mâncare-mi face, e copilul meu, ce să fac? Ce, nu găsesc eu altele să trăiesc? Nu găsesc eu femei? Dacă așa e soarta mea, de când mi-a murit părinții, fratele…” Omul nu are alte venituri decât cele date de Primăria Modelu, ca ajutor social, mai precis 130 de lei lunar. Ne spune că a ajuns să umble cu cuțitul la brâu, de teama vecinilor. “A venit peste mine, peste fată, a spart ușili, geamurile”. Gheorghe Dobre, primarul din Modelu, cunoaște situația. Spune că mai are un caz asemănător în comună, e vorba de un bărbat, bolnav psihic, tot extrem de agresiv. Sunt cazuri cronice, care necesită tratament continuu. În plus, ar putea beneficia și de pensie de handicap, dar nu e nimeni dispus să facă astfel de demersuri legale. Primarul se îndoiește de faptul că femeia are relații intime cu tatăl său. “Nu, nu cred asta. Domnule, dacă femeia merge pe stradă și nu-i zici nimic, ea își vede de drum”.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp