ACTUALITATE

Protest pe stâlp: Ambulanța a ajuns la service, cu probleme la sistemul de frânare!

Print Friendly, PDF & Email

sajS-a urcat pe stâlpul antenei de emisie-recepție din curtea Spitalului Oltenița, amenințând că se sinucide, pe motiv că mașina pe care o conduce, aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Călărași, are probleme tehnice, mai precis la sistemul de frânare.

În timpul liber

S-a întâmplat în cursul zilei de vineri, 25 noiembrie, protagonist fiind numitul Tudor Neferu, șofer în cadrul Stației de Ambulanță Oltenița. A solicitat ca problemele care l-au determinat să comită un asemenea gest să fie făcute publice, prin intermediul unui post național de știri. Printre altele, a relatat faptul că lucrează pe o ambulanță care are frâne numai pe roțile din față. Din acest motiv, l-a contactat pe directorul tehnic Alexandru Chiriță, acesta fiind pe post în mod interimar, în cursul zilei de joi, 24 noiembrie, în jurul orei 19:00. “Iar dânsul, aseară, mi-a replicat că cine ești tu, bă, du-te-n p–-a mea, că mă deranjezi tu la ora 7 pe mine, că eu sunt în timpul meu liber și nu trebuie să mă deranjezi”.

Post pe criterii politice
doc-sjcSe afirmă că directorul tehnic Chiriță, ajuns pe acest post pe criterii politice, ulterior susținând un concurs pentru postul de inginer, l-a asigurat pe protestatarul ajuns la limita răbdării că autovehiculul nu are nici o problemă tehnică, acesta fiind verificat de o firmă specializată în urmă cu doar câteva zile. Ulterior, în urma negocierilor purtate cu protestatarul din curtea Stației de Ambulanță Oltenița, mașina a fost dusă la un alt service decât cel folosit de SAJ Călărași. S-a consemnat că autovehiculul corespundea din punct de vedere tehnic, controlul fiind făcut în prezența directorului tehnic Alexandru Chiriță și a protestatarului Tudor Neferu, cei doi semnând că au fost de față.

Mașină veche de 12 ani

În cursul zilei de azi, însă, ambulanța în cauză se afla nicăieri în altă parte decât în curtea service-ului care deservește Serviciul Județean de Ambulanță Călărași, acuzând nimic altceva decât probleme de ordin tehnic la sistemul de frânare. “Cred că astăzi a venit la service… Se înlocuiește senzorul ABS astăzi. Șeful de la Substația de la Oltenița e cu mașina în service”, ne spune directorul Marius Manea. Despre ambulanța respectivă, același interlocutor spune că este o mașină veche de 12 ani. “Vă dați seama, perfectă nu are cum să fie!” Sistemul ABS îmbunătățește distanțele de frânare. Tehnica recomandată pentru șoferi într-o mașină echipată cu ABS, într-o situație de urgență, este să se apese pedala de frână până la fund și să se ocolească eventualele obstacole. În asemenea situații, ABS va reduce semnificativ șansele unui derapaj și pierderea controlului, mai ales cu mașinile grele, la viteze superioare. Mașina în cauză fusese la service cu doar câteva zile înainte de protestul extrem.

Lider cu durere-n gât

simionPrezent la service, șeful Substației de Ambulanță Oltenița, Ion Pavel, referindu-se la protestatarul Tudor Neferu, spune că acesta, de-a lungul timpului, a mai avut astfel de ieșiri: “El, săracul, a mai avut asfel de probleme”. De fiecare dată, însă, acesta a fost declarat apt din punct de vedere psihologic, aviz dat de Mariana Simion, care este nimeni alta decât soția liderului de sindicat din cadrul SAJ Călărași, Petrișor Simion. La SAJ Călărași se fac adevărate afaceri de familie, pe bani publici. Tudor Neferu fusese supus unui control psihologic tot cu câteva zile înainte, însă rezultatul nu a fost definitivat. Mariana Petrișor, însă, e plecată în concediu, la Amara, împreună cu liderul de sindicat Petrișor Simion, care și-a depus cerere de concediu medical, pe motiv că îl doare în gât. “Am sunat-o atunci și am întrebat-o cum e ăsta. Nici nu știa despre ce e vorba”, ne spune directorul SAJ Călărași, Marius Manea, referindu-se la rezultatele examenului psihologic dat de Neferu în fața soției liderului de sindicat. Din datele noastre, Mariana Simion, care are contract cu Serviciul Județean de Ambulanță Călărași, este absolventă a Universității Spiru Haret, cunoscută drept și fabrica de diplome.

Câteva ore în service

Ambulanța reclamată ca având probleme la sistemul de frânare urma să rămână în service câteva ore, în cursul zilei de azi.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp