EXCLUSIV

Sabotaj: Prefectura Călărași a fost prădată de hoți!

Print Friendly, PDF & Email

prefectura

Timp de 5 ore, Prefectura Călărași a rămas fără curent electric. S-a întâmplat în cursul zilei de 29 noiembrie, în jurul prânzului, timp în care urma să se distribuie buletinele de vot, pentru secțiile de votare.

Fără curent

Elena Ifrim, din calitatea de șef serviciu și consilier juridic, este cea care a strigat, în aceste condiții, că se întâmplă un sabotaj. În jurul orei 13:00, la Prefectura Călărași, s-a produs o adevărată isterie. Paza instituției este asigurată de Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași. Nimeni nu știa ce se întâmplă, mai ales că lucrătorii Enel nu au anunțat întreruperi de energie electrică pentru municipiul Călărași, în zona respectivă. La fața locului au venit și lucrători din cadrul Biroului de Investigații Criminale aparținând Inspectoratului Județean de Poliție Călărași. S-a dovedit, ulterior, că nu a fost vorba de nici un fel de sabotaj, cu atât mai puțin unul politic, după cum a strigat în gura mare, pe holuri, Elena Ifrim, din calitatea de consilier juridic.

Marfa în căruț de butelie

În jurul orei 13:00, trei indivizi, domiciliați toți în cartierul Obor, din Călărași, au pătruns în curtea Prefecturii Călărași. Au sărit gardul situat pe strada București, chiar în dreptul unde este amplasată statuia lui Nicolae Bălcescu. Au pătruns în clădirea Prefecturii Călărași, în aripa care se află în renovare. Erau dotați cu clești, patenți, alte scule de găurit, smuls și tăiat. În nici o oră, au reușit să taie cablu electric în lungime de peste 300 de metri și în greutate de peste 100 de kilograme. Au pus cablul electric colectat în pungi de rafie, comercializate la supermarket. Din cauza greutății materialului electric colectat în acest mod, au ascuns pungile în niște boscheți, la nici 6 metri de clădire. S-au dus după un cărucior de butelii, ca să poată căra mai ușor marfa spre un centru de colectare a materialelor refolosibile.

Fără amenzi pentru jandarmi

Cei trei indivizi au tăiat orice cablu aflat la vedere. Au adunat cantitatea de 130 de kilograme. Așa se face că Prefectura Călărași nu a fost victima unui sabotaj politic, chiar în ziua distribuirii buletinelor de vot către localități, ci a unui furt calificat. Cei trei hoți au fost prinși în jurul orei 18:00, când s-au întros după prada lăsată în boscheți. Au fost așteptați de polițiști. În schimb, Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași asigură, iată, doar paza intrării în Prefectura Călărași, nu și perimetrul, așa cum ar fi normal și cum este și legal. Nu ne dăm seama de ce jandarmii călărășeni nu au fost sancționați contravențional. Cei trei hoți de la Prefectura Călărași au fost reținuți pentru 24 de ore de către IPJ Călărași, fiind puși în libertate sub control judiciar de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași. Doi dintre ei sunt eliberați condiționat.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp