DOSARE

Dezvăluiri: Braconajul financiar la Dunărea Călărași

Print Friendly, PDF & Email

vali

Sute de milioane de lei vechi au plecat din conturile Asociației Fotbal Club Dunărea Călărași către niște indivizi care, la acest moment, afirmă că la acest club a avut loc un adevărat braconaj financiar. Afirmația este în mare parte adevărată câtă vreme în conturile pretinșilor ziariști, în cursul acestui an, de la AFC Dunărea Călărași s-a scurs suma de 33.500 lei (335 de milioane de lei vechi), din datele obținute de noi până acum.

Ziaristul pușcăriaș

scan0071

Din data de 12.02.2016 până la 02.09.2016, AFC Dunărea Călărași a plătit către PFA Popa I. Vasile Valentin suma de 3.200 lei. Acesta are un site, www.diversmedia.ro, pretinzându-se, iată, ziarist. Popa I. Vasile Valentin are o cu totul altă calitate, anume aceea de infractor de drept comun. A suferit condamnări pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere și pentru folosirea, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului, de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul propriu al făptuitorului. Infracțiunea s-a comis în dauna firmei SC Aegis SRL, administrată de Ion Iancu, cu adresa: Călărași, Aleea Grădiniței, nr. 1. A stat în pușcărie începând cu data de 11.04.2013, fiind eliberat condiționat la data de 4.11.2013. Ulterior, a intrat într-un așa-zis parteneriat de presă cu numitul Mirel Tudorache, și acesta având aceeași calitate de persoană fizică autorizată, dar fără să se facă vreodată remarcat cu ceva în acest domeniu. Popa I. Vasile Valentin a primit, lunar, suma de 500 de lei, de la AFC Dunărea Călărași, începând cu data de 15.02.2016. A emis factură către același club până în data de 2.09.2016. Actualul contabil al clubului, Marian Bidea, spune că acesta aducea, în schimbul banilor, o foaie listată la imprimantă, care cuprindea un text emis de ofițerul de presă al AFC Dunărea Călărași, Cătălin Constantin Nițu. Din datele noatre, acesta a creat un material video, postat în mod anonim pe un cont de Youtube, unde Marian Dinulescu și Viorel Ivanciu, oameni cu răspundere în clubul AFC Dunărea Călărași, erau acuzați de furt.

Câju și banii negri

scan0075

Tot pe anul în curs, 13.000 lei (130 de milioane de lei vechi) este suma încasată de la AFC Dunărea Călărași de firma Total Media SRL. Firma a fost înființată în cursul anului 2007, cu următoarea structură a acționariatului: Octavian Câju, Marius Lotrea, Dumbravă Virgil Marian. Pe anul 2015, SC Total Media a raportat o cifră de afaceri de 37.698 lei, cu un profit declarat de 8.315 lei. E controlată de Octavian Câju. Tot Octavian Câju, în calitate de ziarist, a propus Asociației Handbal Club Dunărea Călărași un contract de promovare în presă, tot prin intermediul firmei Total Media SRL, cum s-a întâmplat și în cazul clubului de fotbal. Ionel Dumitru, din calitatea de președinte al AHC Dunărea Călărași, ne spune că propunerea de promovare a echipei de handbal, prin intermediul unei publicații controlate de O. Câju, s-a făcut astfel: “Trecem o sumă mare în contract, iar eu returnez, sub formă de bani negri, jumătate din sumă”. A fost alungat de Ionel Dumitru. În fapt, la Asociația Handbal Club Dunărea Călărași, conform adresei nr. 606, din 14.11.2016, nu s-au făcut nici un fel de cheltuieli în mass media locală sau națională, pentru promovarea echipei. La AHC Dunărea Călărași, o stivă de ecusoane își așteaptă proprietarii, toți recomandându-se drept ziariști, pentru ca aceștia să beneficieze de facilități la intrarea la meciuri. Ecusoanele respective așteaptă de 3 luni să ajungă în posesia proprietarilor care, nu cu multă vreme în urmă, se recomandau drept jurnalișțt și se plângeau public că, din această calitate, nu sunt acceptați să intre, gratis, la meciurile echipei de handbal. Tot Ionel Dumitru ne spune că ziariștii respectivi se prezentau, de cele mai multe ori, în stare de ebrietate.

Braconajul termopanistului

scan0076

Sub titlul “Braconajul la Dunărea. E penal!” sunt prezentate date dintr-un audit efectuat de Consiliul Județean Călărași, la cererea actualului președinte Vasile Iliuță, la Asociația Fotbal Club Dunărea Călărași. Datele sunt făcute publice de Leonida Jecu, lansat, cu mare vervă, în presa locală, în cursul acestui an. Anterior a fost angajat la firma Vem SRL, ca montator de rulouri exterioare, de mochetă sau geamuri termopan. În scris, are evidente carențe de ordin gramatical, chiar dacă se prezintă absolvent de studii superioare. E un agramat învederat. Sunt date conform cărora activitatea de presă a acestuia se apropie de limita penalului, conform unor colegi de breaslă. De la AFC Dunărea Călărași a braconat, în câteva luni, suma de 2.100 de lei, câte 300 de lei lunar, pentru faptul că publica, în ediție print, texte emise de ofițerul de presă Cătălin Constantin Nițu, angajat al AFC Dunărea Călărași. Ultima factură emisă e datată 18.11.2016.

scan0074

Jecu, alături de Decebal Mihalache, sunt doi dintre cei care au mâncat bani buni de la AFC Dunărea Călărași, ulterior venind și acuzând că la acest club s-a făcut risipă de fonduri. Prin SC Express Euro Press SRL, Decebal Mihalache a încasat, începând cu luna februarie 2016, suma de 5.000 lei. Ultima factură este datată 27.11.2016, în valoare de 500 lei. Și acesta acuză că s-au risipit banii echipei de fotbal, într-un material intitulat “Braconaj financiar la Dunărea”. După cum vedeți, chiar ei, cei care au mâncat bani buni, de ordinul sutelor de milioane de lei vechi, acuză că aici a avut loc o risipă a fondurilor publice.

Iliuță e fan Stalin

În fapt, braconajul financiar e, până la acest moment, în mintea acestora. Auditul financiar comandat de Consiliul Județean Călărași e o golănie ieftină și folosită drept pretext pentru a schimba conducerea clubului. Evidența contabilă a fost ținută, până în cursul lunii septembrie, de firma Trimag Com SRL, administrată de fostul director economic al Combinatului Siderurgic Călărași, Anton Șara. Actualul contabil, Marian Bidea, ne explică despre faptul că nu e vorba de nici un furt din banii clubului, ci de faptul că a existat o proastă comunicare între cei care țineau gestiunea primară și firma de contabilitate. Din raportul de audit întocmit de Consiliul Județean Călărași, ne explică Marian Bidea, reiese că a fost o proastă administrație, mai ales contabilă. “Asta reiese. Și că nu s-au întocmit corespunzător niște documente. Deci cum Doamne-iartă-mă să se fure?! Dacă se fura, existau minusuri. S-au dat niște deconturi, au fost lăsate baltă, poate din neglijență, din grabă, dar nu e vorba de furturi”. În schimb, conducerea Consiliului Județean Călărași a folosit titlurile oferite de ziariștii care au halit, din greu, bani buni la AFC Dunărea Călărași, tocmai pentru a schimba conducerea acestuia. Stilul acesta de lucru e unul total depășit. A fost practicat cu succes de staliniști și de reprezentanții politici de după anii 1990.

Mâncare pentru două guri

Leonida Jecu a facturat 2.100 lei, în numai câteva luni, la AFC Dunărea Călărași. Facturile au fost emise prin firma Meșterul Casei SRL Călărași, la care figurează drept asociați Leonida Jecu și Adrian Arvinte. A fost constituită în cursul anului 2015. Adrian Arvinte figurează ca asociat și la firma Hera SRL. Firma celor doi a fost sancționată, cu suma de 10.000 lei, de Inspectoratul Teritorial de Muncă al județului Călărași, pentru practicarea muncii la negru. Și-au exprimat intenția de a o închide, în ideea de a nu plăti sancțiunea. Ulterior, Leonida Jecu și-a deschis altă firmă, SC Realitatea Info Media SRL, la care asociat și administrator este fiul acestuia.

scan0072

 

De la AFC Dunărea Călărași a mâncat sume importante de bani și firma SC Știrea Media Press, administrată de Nicolae Costache. Nu a scris niciodată nimic semnificativ. A mâncat 5.200 lei, pe anul în curs. Toți aceștia sunt  amici de pahar.

 

scan0073

scan0077

 

În schimb, 5.000 lei a primit și firma Edition Media Press, administrată de Cătălin Constantin Nițu, doar pe anul în curs. Nițu primește bani, de la AFC Dunărea Călărași, și ca angajat, fiind retribuit cu suma de 781 de lei lunar. E ciudat cum numai foști pușcăriași și oameni care au vagi legături cu presa sau chiar nici un fel de legătură cu presa, au primit sume de bani, ulterior aceștia fiind primii care au sărit să anunțe că la AFC Dunărea Călărași au fost prăduite sume colosale.

Luați la goană de la handbal

Viorel Ivanciu, identificat drept conducător al AFC Dunărea Călărași, este singurul vinovat că a aciuat astfel de indivizi pe lângă clubul de fotbal. Ei au fost primii care au mâncat, au băut și au primit și bani, pentru a scrie ulterior că tocmai Viorel Ivanciu este un hoț. Gașca aceasta abonată la banii sportivilor, bani provenind din surse publice, a încercat să pătrundă și în intimitatea echipei de handbal a orașului, tot în ideea de a o… bracona financiar. Acolo, însă, gașca de foști pușcăriași și de semianalfabeți a fost luată la goană. La schimb, s-a țipat ca din gură de șarpe că presa nu e primită la meciurile echipei de handbal. Ecusoanele cu acreditările acestora îi așteaptă și acum. Din păcate, la echipa de handbal nu se plătesc textele postate de pușcăriași. Sau de aurolaci de presă.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp