BREAKING NEWS

Dezvăluiri: Procesele, datoriile la bănci și ingineriile financiare ale cuplului Belușică-Vlădică

Print Friendly, PDF & Email

bel3În două dosare figurează Marin Belușică, pe rolul instanțelor Judecătoriei Sector 1 București, având calitatea de debitor. Este vorba de dosarele nr. 55612/299/2012 și nr. 21010/299/2013, unde Banca Transilvania, Sucursala Chibrit, cere încuviințarea executării silite.

3 gărzi

Marin Belușică este nimeni altul decât tatăl actualului director medical al Spitalului Județean de Urgență Călărași, Laurențiu Belușică. Acesta a ajuns la Călărași prin intermediul actualului președinte al Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, în ideea că acesta va atrage și alți medici care să vină și să profeseze la Călărași. A fost numit în această postură la data de 30.06.2016. Până astăzi, singurul medic venit se numește Gheorghe Ilie. Este specializat în anestezie și terapie intensivă. A făcut 3 gărzi în cursul lunii octombrie, fără să prezinte documente care să-i certifice calitatea. A făcut o singură gardă, în cursul lunii noiembrie. Tatăl actualului director medical al Spitalului Județean de Urgență Călărași este născut la data de 7.10.1928 și figurează cu domiciliul pe Calea Șerban Vodă, nr. 139.  

Figurează în răspundere solidară cu Laurențiu Belușică, acesta contractând mai multe credite, în valoare totală de 300.000 de euro, din datele noastre, luate de la Banca Transilvania.
Laurențiu Belușică figurează ca executat silit în mai multe cauze. RBS Bank România SA a cerut executarea silită a acestuia la data de 3.05.2012, în dosarul nr. 18131/299/2012, pe rolul Judecătoriei Sector 1.

Executat la foc automat

v1

v2Laurențiu Belușică este executat silit de Banca Transilvania într-un șir lung de dosare aflate pe rolul instanțelor judecătoriilor Buftea, Sector 1 și Sector 2 București. La Judecătoria Sector 1 figurează în 6 cauze. Este vorba de dosarele 30958/299/2012, 30956/299/2012, 30957/299/2012, 31113/299/2012, 55616/299/2012, 20866/299/2013, unde instanța de fond, fără cale de atac, admite cererea de executare silită. La Judecătoria Sector 2, cu același obiect, figurează în dosarele nr. 26877/300/2012 și 45335/300/2012. La instanța din Buftea, a fost admisă cererea de executare silită a directorului medical al Spitalului Județean de Urgență Călărași în dosarele nr. 8587/94/2012 și 14756/94/2012, tot în beneficiul Băncii Transilvania. Răspunderea lui Laurențiu Belușică este făcută în solidar cu părinții acestuia, Marian Belușică și Ileana Silvia Belușică, aceștia oferind garanții la acordarea creditelor. Pentru evitarea executării silite, părinții acestuia, anterior declanșării procedurilor, au înstrăinat un teren, în suprafață de 625 mp, situat în orașul Otopeni, județul Ilfov. Valoarea notarială declarată este de 100.000 de euro. Banii au fost primiți fracționat, începând cu data de 23.09.2009, ultima plată, cea mai consistentă, fiind făcută la momentul perfectării actelor notariale, la data de 19.05.2010. Vânzarea acestui teren se face, însă, către concubina lui Laurențiu Belușică, Simona-Maria Vlădică, actuala candidată pentru un loc în Senatul României, pe listele Partidului Mișcarea Populară. La data achiziționării terenului, Simona-Maria Vlădică figura ca fiind căsătorită Gheorghe Vlădică, de profesie notar public.

Fără temei juridic

cjSimona-Maria Vlădică a avut o apariție meteorică în structura Consiliului Județean Călărași, aceasta prezentându-se drept consilier de imagine al actualului președinte Vasile Iliuță. A afirmat că face acest lucru în mod voluntar, deci fără să fie remunerată. “Doamnei Vlădica Simona i s-a aprobat, în urma unei cereri adresate președintelui Consiliului Județean Călărași, în data de 22.08.2016, să exercite activitate de consiliere a președintelui Consiliului Județean Călărași”, este răspunsul dat de la Cabinetul Președintelui Vasile Iliuță, de către consilierul acestuia, Emil Mușat. Tot acesta, ulterior, revine și ne comunică faptul că nu a existat nici un temei juridic în baza căruia Simona-Maria Vlădică să se prezinte cu această calitate. Mai mult, aceasta folosește titlul de consilier de imagine, deși nu avea nici un drept legal, publicând chiar pe site-ul Consiliului Județean Călărași o invitație adresată presei, în numele Partidului Mișcarea Populară. S-a întâmplat la data de 25.10.2016, fiind vizualizată de 6 ori. Astfel de acțiuni sunt de competența Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, câtă vreme la acel moment, în mediul politic local, s-a vorbit de comiterea de infracțiuni informatice. Noul Cod Penal incriminează accesul, fără drept, la un sistem informatic cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă. Consiliul Județean Călărași nu a depus plângere penală.

Cumpărător de la Muncelu

v3

v4Prin Încheierea de Autentificare nr. 735, din 25.06.2010, Ileana-Silvia Belușică, în nume propriu și în calitate de mandatară a soțului Marin Belușică, înstrăinează o altă proprietate, mai precis un imobil și terenul aferent, situate în orașul Otopeni, strada Câmpului, nr. 20E, județul Ilfov, către Maria Oprișan, cetățean român, necăsătorită, domiciliată în orașul Baia de Arieș, sat Muncelu, nr. 136, județul Alba. Valoarea tranzacției este următoarea: 225.000 euro. Ileana-Silvia Belușică declară că a primit de la Maria Oprișan, din satul Muncelu, județul Alba, suma de 50.000 de euro, la data autentificării actului de vânzare-cumpărare, urmând ca diferența de 175.000 de euro s-o achite până la data de 25.06.2011. Aceste artificii sunt făcute pentru a scăpa de creditorul țepuit de Laurențiu Belușică, mai precis de Banca Transilvania. Maria Oprișan este nimeni alta decât mama Simonei-Maria Vlădică. Sunt date conform cărora recuperarea debitelor către bănci se face prin popriri pe salariul lui Laurențiu Belușică, sumele recuperate fiind infime. În plus, Laurențiu Belușică este obligat să plătească, lunar, suma de 1.700 lei, drept alocație către copiii rezultați dintr-o căsătorie anterioară. Este vorba de doi copii, rezultați din căsătoria cu Irina Ștefania Achim, fata onorabilei judecătoare călărășene Nella Olimpia Achim. Și Simona-Maria Vlădică are doi copii rezultați din căsătoria avută cu notarul Gheorghe Vlădică.

Zeci de procese

Notarul Gheorghe Vlădică a înaintat cerere de divorț la data de 12.05.2010, în vreme ce Simona-Maria Vlădică, în acte notariale, declară că a început să facă plăți, pentru cumpărarea unui teren aparținând părinților lui Laurențiu Belușică, începând cu data de 23.09.2009. Judecătoria Sectorului 1 București, în dosarul nr. 21841/299/2010, precizează că desfacerea căsătoriei se face din culpa exclusivă a Simonei-Maria Vlădică. Tot în aceeași perioadă se produce și divorțul lui Laurențiu Belușică. Cu fosta soție, Irina Ștefania Achim, acesta figurează în peste 20 de cauze, pe rolul Judecătoriei Buftea. În perioada 1.04.2014-1.10.2014, Laurențiu Belușică nu a plătit pensia de întreținere stabilită în sarcina sa către cei doi copii rezultați din căsătoria anterioară cu Irina Ștefania Achim, acumulând restanțe de 10.200 lei, fapta constituind obiectul dosarului nr. 6440/P/2014 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea. A achitat debitul în cursul lunii ianuarie 2015. Tot în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, Laurențiu Belușică a fost cercetat în dosarul nr. 6196/P/2014, pentru furtul unui autoturism Kia. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia, în cursul lunii februarie 2012, îl sancționează cu amendă în cuantum de 800 lei, pentru săvârșirea infracțiunii de violare de domiciliu. Acesta a pătruns într-un imobil situat în orașul Bușteni, județul Prahova, proprietatea fostei sale soții, fără acordul și împotriva opoziției acesteia. La fața locului s-au deplasat organele de ordine.

Sancțiuni și plângeri

v5v6Laurențiu Belușică a fost cercetat și pentru denunț calomnios de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea. A fost scos de sub urmărire penală, deși este cadru am Ministerului Administrației și Internelor, cu gradul de comisar șef, pe motiv că “nu a cunoscut consecințele penale ale afirmațiilor, plângerilor și denunțurilor sale, în cazul în care se constata că faptele sesizate nu sunt adevărate”. A fost sancționat administrativ, vorbindu-se, la acel moment, de răpire, după ce a încercat să fugă cu unul dintre cei doi copii minori rezultați din căsătoria cu Irina Ștefania Achim, de pe aeroportul Otopeni. Acestea sunt câteva date legate de actualul director medical al Spitalului Județean de Urgență Călărași. Ultima năzdrăvănie a acestuia, pe plan local, însă, este legată de organizarea unei conferințe de presă, în fața Spitalului Județean de Urgență Călărași, motivând că nu poate intra în biroul propriu, deși acesta avea cheia în buzunar. Incidentul bizar s-a întâmplat la data de 17 noiembrie 2016. În schimb, Simona-Maria Vlădică a fost sancționată contravențional, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și adresarea de cuvinte și expresii jignitoare, în cursul zilei de 23.10.2010. Vlădică a făcut scandal în București, pe strada Plutașilor, nr. 52. Simona-Maria Vlădică a fost acuzată de fostul soț și urmărită penal pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Mai precis, aceasta a închis contul curent al soțului, deschis la BRD-GSG – Sucursala Dorobanți, virând suma de 100.000 de euro în contul personal, pe care l-a deschis în aceeași zi, mai precis la data de 6.07.2009.

Piscină și jacuzzi

În București, există afirmații conform cărora Simona-Maria Vlădică a cerut să-și păstreze numele fostului soț pe considerentul că se consideră o persoană publică. Aceasta a avut ieșiri sporadice în televiziune, pe niște canale obscure. Tot în condiții obscure, se afirmă, a ieșit la pensie Laurențiu Belușică, de la Spitalul de Urgență Dimitrie Gerota București. “A avut două chixuri în carieră, în 6 luni, dar din nefericire pentru el, una dintre persoanele decedate acolo, operate de el, era asistentă acolo și a ieșit un scandal monstru prin spital.” La Spitalul de Urgență Dimitrie Gerota București, Laurențiu Belușică a ocupat postul de șef al secției de chirurgie. Are poprire pe jumătate din pensie. Laurențiu Belușică și Simona-Maria Vlădică locuiesc într-o casă cu 9 camere, cu piscină și jacuzzi. Este proprietatea fostului soț al acesteia. Vecinii spun că numai întreținerea unui astfel de imobil costă 1.500 de euro, lunar, așa că nu-și explică de unde au aceștia acces la atâția bani și la un astfel de trai îndestulător. Se afirmă că Laurențiu Belușică este de compătimit: “El nu se poate certa cu aia, că doarme sub pod. El nu mai are absolut nimic. Dacă se supără aia, doarme sub pod. Aranjamentul ăsta cu spitalul, la Călărași, este al ei. El nu are nici o relație.” Sunt date conform cărora Laurențiu Belușică a ajuns la Călărași, fiind numit de Vasile Iliuță, actualul președinte al Consiliului Județean Călărași, prin intermediul Simonei-Maria Vlădică, aceasta având o relație apropiată cu reprezentanta firmei Ostrovit SA, Oana Belu. Aceasta este cea care a intermediat relația dintre cuplul Vlădică-Belușică și Vasile Iliuță. Redacția noastră a contactat-o pe Simona-Maria Vlădică, însă aceasta nu a vrut să ne remită un punct de vedere, atât în nume propriu, cât și în numele partenerului ei, Laurențiu Belușică.

Arată mai mult

Articole similare

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker