BREAKING NEWS

Ca în filmele cu proști: Oamenii legii au sărbătorit deja revelionul!

image_pdfimage_print

Chilabau în toată regula, în cursul serii de ieri, la o pensiune exclusivistă și dosită, de pe raza municipiului Călărași. Aproape 100 de oameni ai legii s-au adunat să petreacă, cu mâncare din belșug și băutură curgând gârlă. În față, zeci de mașini, unele personale, altele de serviciu, erau parcate.

Marți, 13, în cârdășie

Ni se spune că deși e marți, 13 decembrie, se chefuiește “prerevelionul”. Această informație ne este dată de un om al legii, tânăr, în vizibilă stare de ebrietate, îmbrăcat sumar, numai în cămașă, deși e un ger cumplit, în jurul orei 21:00.  Aflăm că sunt prezenți la chiolhan lucrători din cadrul IPJ Călărași, șefi de serviciu și subalterni, șefi de post, lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, reprezentanți ai Direcției Generale Anticorupție, structura locală, șefi ai Departamentului de Informație și Protecție Internă, dar și procurori din cadrul celor două parchete călărășene, cel local și cel județean. Totul este o cârdășie generală.

Pentru domnu’ Nicu

Îl apelăm pe telefonul de serviciu, dar șeful IPJ Călărași nu ne răspunde. În sala unde are loc chiolhanul, muzica răsună de se cutremură geamurile. Lăutarii își fac datoria din plin. Ritmurile cântecelor răsună în plin câmp, până departe: În căruțe coloorateee, trec țigaaanii… Cel abordat nu ne poate spune dacă Marian Iorga e mort de beat sau numai cu chef: “Nu mă am cu el, nu-mi permit… Nu știu. Am văzut acuma, dar nu pot să apreciez”. Înăuntru, atmosfera e una electrizantă. Este faza la care fiecare vorbește și nimeni nu ascultă.

Cu aparatul pus

Sunăm la Poliția călărășeană. Ca ofițer de tură ni se prezintă Nicu Tudosă. Îi explicăm acestuia că zeci de cheflii, în vizibilă stare de ebrietate, urmează să plece, cu autoturismele proprii sau cu cele de serviciu, încălcând astfel legea. Se dă alarma generală în numai câteva minute. Pe drumul desfundat, dinspre pensiunea exclusivistă, cu circuit închis, curg autoturisme, unul după altul. Am solicitat intervenția unui echipaj care poate testa alcoolemia șoferilor. Sosește după o oră, dar nu pentru a-și face datoria, ci pentru a păzi poarta unde are loc balamucul. Sunt legitimați toți conducătorii auto care vor să pătrundă pe proprietate. Deci nu cei care ies. Vin taximetriștii, chemați de urgență, pentru a-i căra pe oamenii legii. Abordat, unul dintre aceștia are își varsă năduful: “Am comandă, că doar nu veneam de tâmpit aicea!” Recunoaște că transportă polițiști beți, ducându-i spre oraș: “Da, frate, le pun aparatul, care-i problema?”

Prefectul făcut să râdă

Taximetristul e nedumerit de ce un echipaj de poliție s-a postat chiar în fața localului, în plin câmp: “Stă chiar în poartă… Panait… Ăla nu e drum public, frate, ăsta e drum pe câmp, eu nu înțeleg de ce stă! Să stea la DN 3 dacă vrea!” Sunt opriți la intrare toate autoturismele de taximetrie. Fluxul autoturismelor spre oraș este asigurat de Daniel George Naghi. Este șeful Serviciului Rutier. “Cred că a venit de la petrecere, că e îmbrăcat în civil. E în picioare, în dreptul la altă mașină.” Sunt opriți taximetriștii. Totul se derulează la intersecția dintre DN3 și șoseaua Călărași – Chiciu. Îi cerem prefectului județului Călărași, George Iacob, să intervină. Este ora 22:00. “Așa mi s-a spus, că este echipaj în zonă… M-am interesat și mi s-a spus că este echipaj de poliție în zonă”. E curios și acesta să afle cine sunt cei care au organizat chiolhanul. Când află că tocmai polițiștii sunt cei care chiuie, beau și petrec, acesta izbucnește în râs. “E ziua lor sau ce?” Râde și mai tare când află că aceștia petrec de revelion, deși e marți, 13 decembrie!

Scene din filmele cu proști

Petrecerea se sparge în jurul orei 23:00. Abia acum un echipaj de poliție se postează la intersecția dintre drumul național și drumul desfundat care face legătura cu pensiunea exclusivistă. Primii testați cu alcooltestul nu sunt polițiștii care au curajul să plece de la petrecere, ci chiar noi. Ne ținem după cârdul de mașini. Cei trași pe dreapta suntem noi. Scenele sunt ireale. Decorul e unul kafkian. “Vă rog să-mi prezentați permisul dumneavoastră, buletinul și actele mașinii”. Cei din echipaj declară că au mai oprit și alte mașini până acum, dar că nu au identificat vreun șofer în stare de ebrietate. Veselia e una generală. Brusc, polițiștii devin extrem de zeloși. Opresc orice mașină. Dintr-un alt autoturism, prin geamul deschis al portierei, de pe locul din dreapta, un alt polițist are ceva să ne transmită: “Să vă dăm muie!”

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close
WhatsApp chat