NEWS ALERT

Scandal între clanul Portofel și gruparea lui Mașică, în centrul satului Ștefan Vodă

Print Friendly, PDF & Email

Un scandal uriaș a avut loc în cursul zilei de duminică, 13 martie, de Lăsata Secului, în satul Ștefan Vodă, județul Călărași. Câteva sute de săteni au asistat la confruntarea dintre neamul lui Mașică, din Dragalina, și gruparea lui Costel Portofel, pe numele real Constantin Năstase.

Un adevărat război

Câteva autoturisme au fost avariate. S-au folosit sape, bâte, cuțite și topoare. La fața locului, s-a deplasat o brigadă mobilă de intervenție. Datele nu ne-au fost confirmate de Inspectoratul Județean de Poliție Călărași, nu cunoaștem din ce motive. Mihai Gheorghe, viceprimarul din Ștefan Vodă, spune că, în sat, duminică seara, a fost un adevărat război. Scandalul a plecat de la o fată. Doi tineri s-au certat, iar cel mai arțăgos a venit din Dragalina în Ștefan Vodă, să-și caute dreptatea. Tânărul din Dragalina i-a dat o palmă tânărului din Ștefan Vodă. Incidentul a izbucnit chiar în centrul satului. Tânărul din Dragalina a fost provocat de cel din Ștefan Vodă. „S-a dus la el să-l ia la bătaie… Nu și-a dat seama că o să și-o ia…” Tânărul, ni se spune, face parte din ceea ce locanicii numesc clanul lui Portofel. „E unul pe la procuratură, care zice că e șofer pe-acolo.”

Câmp de bătaie

Tânărul din Dragalina a scos un cuțit. Scandalul a degenerat. Acestea și-a sunat rudele din Dragalina. Celălalt și-a sunat rudele din Ștefan Vodă. Astfel, la puțin timp, centrul satului a devenit un adevărat câmp de bătaie. 3 autoturisme au fost avariate. S-au împărțit pumni, bâte. Cineva a fost lovit cu o sapă în cap, de un tip cunoscut în sat drept Botea, care este omul de casă al lui Costel Portofel. Portofel este nimeni altul decât șoferul președintelui Tribunalului Județean Călărași, judecător George Cătălin Șerban. Despre acesta, parlamentarul Maria Dragomir, șefa Organizației Județene a Partidului Social Românesc, care are și o exploatație agricolă pe raza satului vecin, Ceacu, afirmă ca ar percepe un fel de taxă de protecție fermierilor care dețin terenuri pe raza satului Ștefan Vodă.

Procuror amenințat

port 2Nu este prima dată când numele lui Constantin Năstase, alias Portofel, este amintit în diverse contexte, de cele mai multe ori negative. S-a vehiculat și ideea că acesta ar fi fost implicat în rețeaua de traficanți de alcool contrafăcut de pe ruta Dragalina – Perișoru, dar fără să existe probe certe în acest sens. La Ștefan Vodă, ulterior, au năvălit inclusiv mascații. A venit și un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași. Din datele noastre, acesta a fost amenințat. S-au spart geamuri la autoturisme, având loc incidente în trafic. S-au smuls portiere. Nu deținem date dacă cel lovit cu sapa în cap este sau nu decedat. Gheorghe Mihai ne spune că, la Ștefan Vodă, scandalul a fost condus de șoferul Tribunalului Călărași, numitul Constantin Năstase.

Arată mai mult

Articole similare

1 Comentariu

  1. Dar cand au venit sa ne bata in stefan voda nu mai era lege ca na e primaru la putere , cine a scris acest articol josnic este rugat sa dea demisia nu este meseria lui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp