BREAKING NEWS

Dezvăluiri: Ciocolată cu dragoste, pentru excesul de zel patologic – VIDEO

Print Friendly, PDF & Email

Se numește Mihai Victor și locuiește în satul Tudor Vladimirescu, comuna Perișoru, județul Călărași. Figurează drept martor într-o cauză în care sunt vizate o doctoriță și o asistentă, ambele componente ale Comisiei de expertiză medicală de recuperare a capacităţii de muncă Lehliu-Gară, cu sediul pe strada Viitorului, nr 9-11.

Amigo pentru gradul II

În data de 9.12.2014, la ora 12:47:30, Mihai Victor, beneficiar al deciziei medicale nr. 2398/9.12.2014, încadrat în gradul II de invaliditate, i-a dat asistentei Achim Paula o plasă conținând o cutie de ness Amigo și o ciocolată. Nu s-a gândit niciodată că gestul său va ajunge să fie consemnat într-un referat al procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție. Anterior, Mihai Victor a suferit un atac vascular cerebral. A fost internat la Călărași. A ajuns, astfel, să fie încadrat într-un grad de invaliditate. O persoană poate beneficia de pensie de invaliditate dacă este încadrată într-un grad de invaliditate prin decizie emisă de medicul expert al asigurărilor sociale. Invaliditatea de gradul II se caracterizată prin pierderea totală a capacităţii de muncă, cu păstrarea capacităţii de autoîngrijire. Pensionarii de invaliditate sunt supuşi revizuirii medicale periodic, în funcţie de afecţiune, la intervale cuprinse între un an şi 3 ani, până la împlinirea vârstelor standard de pensionare. Așa a fost și cazul lui Mihai Victor. A ajuns la Comisia de expertiză medicală de recuperare a capacităţii de muncă Lehliu-Gară, pentru revizuirea gradului de invaliditate. Decizia se ia în baza documentelor medicale din care să rezulte afecţiunile prezentate şi rezultatele investigaţiilor necesare pentru susţinerea diagnosticului clinic şi funcţional (forma clinică şi stadiul evolutiv al bolii).

Fără flori, că e mită

Mihai Victor
Mihai Victor

Iar Mihai Victor nu s-a dus cu mâna goală. A luat o cutie de ness Amigo. Dar și o ciocolată. Nu-și mai aduce aminte de care. Oricum, una uzuală. Spune că a făcut acest gest fiindcă era luna Decembrie și se apropiau sărbătorile de iarnă. Pentru asta, a fost citat la București, așa că s-a suit la trenul personal, care face haltă în sat, ajungând, în final, în centrul municipiului București, pe strada Știrbei Vodă, nr. 79-81, la sediul Direcției Naționale Anticorupție. “Le-am spus: ce, domnule, nu-i normal? Toată lumea dă!” A fost întrebat dacă nu cumva în cutia de ness au fost bani. Râde. Îi sugerăm că au fost câteva hârtii de câte 500 de euro. Râde și mai tare. “Euro?! De unde, nene, așa ceva?” Are 850 de lei pensie. Spune că din bun-simț, când s-a dus la doctor, nu s-a dus cu mâna goală. “Da, domnule, i-am dat o ciocolată!” Nu se teme că, pentru atâta lucru, va fi arestat. Plimbarea la București l-a costat 100 de lei. “Nu mi se pare normal. Dar dacă spune că se încadrează la mită… Și un buchet de flori, așa mi s-a spus: și un buchet de flori dacă dai, se consideră mită!” Spune că așa a fost plăcerea lui și că așa știe el că trebuie făcut. “Am dat nu ca să mă favorizeze într-un fel. Polițiștii au văzut actele.” La Comisia de expertiză medicală de recuperare a capacităţii de muncă Lehliu-Gară, lui Mihai Victor nu i s-a făcut nimic în plus, nimic în minus. “Din contră, i-am dat după ce mi-am primit actele.”

Sesizare din oficiu, pentru doctorii de cap

Doctorița Dima Ileana Corina este cercetată în stare de libertate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Se consideră că a comis o infracțiune de corupție. Codul penal prevede că fapta funcţionarului public care, direct ori indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primeşte bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică ori de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta. Achim Paula, asistenta, este acuzată de luare de mită în formă continuată, dar și de complicitate la luare de mită în formă continuată. Cazul a ajuns pe mâna procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași. În referatul Direcției Naționale Anticorupție, se specifică următoarele: “În data de 6.06.2014, Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că numiții Carp George și Tudose Aneta, medici în cadrul Spitalului de Psihiatrie Săpunari, județul Călărași, întocmesc în mod fictiv acte de internare / externare pentru diverse persoane, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 300 și 500 lei, documente în baza cărora acestor persoane le este facilitată pensionarea”.

De la Săpunari la Lehliu-Gară

Cei doi angajați ai Spitalului de Psihiatrie Săpunari, județul Călărași, nu au fost trimiși nici acum în judecată, deși data la care procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași s-au sesizat că aceștia întocmesc acte fictive, în schimbul unor sume de bani, este jumătatea anului 2014. Nu înțelegem care este raportul de cauzalitate dintre cei doi medici de la Spitalul de Psihiatrie Săpunari și doctorița și asistenta din Lehliu-Gară. Se precizează următoarele: “La data de 25.09.2014 și 6.10.2014, Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că Dima Ileana Corina, în calitate de medic, și Achim Paula, în calitate de asistent medical, ambele din cadrul Cabinetului de expertiză medicală și recuperare a capacității de muncă Lehliu-Gară, în schimbul unor sume de bani sau bunuri, primite direct sau prin intermediari, pensionează în mod fraudulos, prin folosirea de documente false, persoane pe motv de boală, încadrându-le în diferite grade de invaliditate, fără ca acestea să sufere de afecțiunile înscrise în actele medicale.”

Cazul Stanca, cu vin și țuică

Un astfel de caz a fost relatat și de publicația noastră, în cursul anului 2015, la data de 24 iulie. Afirmam că numitul Mulțescu Gheorghe, din satul Dealul Viei, comuna Merei, județul Buzău, primește indemnizație de handicap, pe baza unor înscrisuri falsificate. Mulțescu Gheorghe, în schimb, este tatăl directoarei Claudia Stanca, șefa Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei municipiului Călărași. Claudia Stanca i-a făcut tatălui ei, domiciliat în județul Buzău, o viză de flotant în municipiul Călărași. În baza ei, acesta și-a depus documentația și a obținut indemnizație de handicap. Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Călărași, adică instituția condusă de Claudia Stanca, este cea care a depus, la dosarul numitului Mulțescu Gheorghe, formularele cuprinzând ancheta socială din care să reiasă statutul și contextul social în care trăiește persoana evaluată. Mulțescu Gheorghe se apropie de 10 ani de când primește indemnizație de invaliditate, pe baza documentelor depuse la Cabinetului de expertiză medicală și recuperare a capacității de muncă din municipiul Călărași. Reprezentanții publicației noastre s-au oferit, tot pe șest, să-i mărească pensia. Drept efect, au primit, drept foloase necuvenite, 10 litri de vin și 5 litri de țuică. Nimeni nu ne-a putut spune de ce Mulțescu Gheorghe nu și-a depus actele pentru obținerea pensiei de invaliditate în județul Buzău, unde domiciliază, și nu în Călărași, unde fiica acestuia exact cu așa ceva se ocupă. La acest caz, IPJ Călărași, prin Biroul de presă, a bălmăjit, efectiv, un răspuns absolut aiuritor.

Cazul de la Oltenița

În 25 martie 2014, un caz oarecum asemănător cu cel de la Lehliu-Gară s-a derulat la Cabinetului de expertiză medicală și recuperare a capacității de muncă Oltenița. Medicul Laura Ionela Bustan şi asistenta Veronica Duţă de la Cabinetul de expertiză medicală Olteniţa din cadrul Casei Judeţene de Pensii Călăraşi şi două infirmiere de la Spitalul Municipal Olteniţa au fost reţinute pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. În acelaşi dosar, doi poliţişti sunt cercetaţi în libertate pentru trafic de influenţă, fiind acuzaţi că ar fi intervenit pe lângă medicul şi asistenta de la Comisia de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă Olteniţa pentru ca rude ale lor să poată obţine documente de specialitate în baza cărora să primească pensii de boală. La acel moment, se preciza că cercetările vor fi extinse asupra altor peste 200 de persoane, care vor fi puse sub acuzare pentru dare de mită şi înşelăciune, întrucât au beneficiat de pensii de la bugetul public în baza unor documente falsificate. S-a estimat un prejudiciu adus bugetului de stat de 6.000.000 lei. “Suspecţii au ajutat 230 de persoane să beneficieze ilegal de pensii medicale, fără să sufere de afecţiunile menţionate în documentele eliberate în fals de Comisia de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă Olteniţa”. Nu sunt date care să certifice derularea unui proces penal în acest sens.

Pietre Swarovski de la magazinul sătesc

Coca Potoașcă
Coca Potoașcă

În satul Drajna Nouă, județul Călărași, Potoașcă Dumitru, beneficiar al deciziei medicale nr. 2185/13.11.2014, figurează ca încadrat în gradul III de invaliditate. La data de 13.11.2014, ora 11:27:31, i-a dat doctoriție Dima Ileana Corina o ciocolată. Mai precis i-a bagat-o în buzunar. Gradul III de invaliditate presupune pierderea a cel puţin jumătate din capacitatea de muncă, persoana putând să presteze o activitate profesională, corespunzătoare a cel mult jumătate din timpul normal de muncă. Așa că nu-l găsim acasă, acesta fiind la serviciu. Ne răspunde soția acestuia, Coca Potoașcă. Femeia știe întreaga poveste. “Da, a fost chemat la DNA.” Despre ciocolată spune că a fost doar o mică atenție. “La un doctor te mai duci cu un buchet de flori, nu? Asta se consideră mită, o ciocolată?!” Nu mai ține minte ce marcă era ciocolata sau dacă era învelită în foiță de aur sau era bătută cu pietre Swarovski. Era o simplă ciocolată, luată de la magazinul sătesc. A fost scos de sub acuzația de luare de mită, după ce a fost audiat la Direcția Națională Anticorupție. “Mită e când îi bagi plicul cu bani, în buzunar!” Potoașcă Dumitru nu s-a dus la Comisia de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă Lehliu-Gară cu un buchet de flori pentru că nu mai avea de unde să le procure. “Era Noiembrie, nu mai aveam ce flori să rup din curte”. Potoașcă Dumitru are montat un stent, la inimă. În prezent, lucrează 4 ore. Despre Dima Ileana Corina, Coca Potoașcă spune că este o doctoriță foarte cumsecade. “Este foarte drăguță, vorbește cu tine, îți spune ce să faci, cum să previi ca să nu mai ai alte probleme, pentru asta i-a dat o ciocolată, nu că nu ar fi bolnav.” Și Coca Potoașcă este pensionată pe caz de boală, iar revizuirea gradului de invaliditate a făcut-o tot la doctorița Dima Ileana Corina. “Nu mi-a cerut și nu i-am dat bani niciodată. I-am dus, nu mai știu când, un buchet de flori.”

Supraveghere audio-video prin lustră

Cazul acesta a fost declinat spre soluționare Direcției Naționale Anticorupție după ce Tribunalul Călărași, în cazul doctoriței de la Comisia de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă Olteniţa, Bustan Ionela Laura, a constatat că rechizitoriul întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași este nul, câtă vreme acesta nu avea competență materială. “Constată că urmărirea penală a fost efectuată de un organ necompetent iar Rechizitoriului nr. 309/P/2012 din 14.08.2014 este neregulamentar întocmit, fiind lovit de nulitate”. În cazul doctoriție din Lehliu-Gară, Dima Ileana Corina, materialul care a stat la baza acuzării acesteia a fost administrat tot de Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași, având sprijinul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Teritorial Călărași, Serviciului Român de Informații și IPJ Călărași, prin Serviciul de Investigarea Fraudelor. În cazul de la Lehliu-Gară, Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași a solicitat în mod repetat autorizarea folosirii tehnicilor speciale de investigare constând în interceptarea și înregistrarea convorbirilor și comunicațiilor efectuate de Dima Ileana Corina și Achim Paula, supravegherea video, audio și prin fotografiere a acestora, inclusiv în internatul liceului Alexandru Odobescu, situat în Lehliu-Gară, strada Viitorului, nr. 9-11, parter, unde își desfășura activitatea comisia de expertiză medicală. S-a montat, astfel, în lustră, aparatură de înregistrare audio-video. Cele două femei au fost filate pe stradă luni în șir. În schimb, din nici o declarație nu reiese că acestea au solicitat mită, ci doar că au primit, bani și foloase necuvenite, “fie pentru a nu lăsa bolnavii să aștepte prea mult, fie pentru a nu le restitui dosarele pentru a fi completate, fie pentru că aceasta este o cutumă înrădăcinată în mentalitatea colectivă, că trebuie să se ofere ceva cadrelor medicale atunci când li se solicită serviciile.”

10 lei pe sub birou

Uitați, printre altele, ce au primit cele două cadre medicale de la Comisia de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă Lehliu-Gară, în perioada 28.10.2014 – 18.12.2014: doctor Dima Ileana Corina – 20 lei, de la Atanasiu Maria; două ciocolate de la Mureșanu Ecaterina; 200 lei de la Nițu Ion; 50 lei de la Armeanu Alexandrina; o ciocolată de la Potoașcă Dumitru; 20 lei de la Panait Violeta; 100 lei de la Cernea Gheorghe; 50 lei de la Mirea Ioana; 20 lei de la Tudorache Mărioara; 5 lei de la Ion Paraschiv; 20 lei de la Anghel Niculina; o ciocolată de la Beleagă Mitruță; 30 lei de la Mirea Valentin; 10 lei de la Anițului Maria; 30 lei de la Bârsan Gica; 10 lei de la Ghiță Petrica; 50 lei de la Huțuțui Didina; cafea și țigări de la Șerbănoiu Marian; 10 lei de la Prefac Marian; 50 lei de la Toma Liviu; 10 lei de la Stoian Dorina Mariana; 20 lei de la Zainea Elena etc. etc. etc. Uitați cu cât exces de zel consemnează lucrătorii DGA activitatea acestor două infractoare deosebit de periculoase: “În data de 11.12.2014, ora 10:35:28, a primit de la Petrache Georgeta (beneficiară a deciziei medicale nr. 2418/11.12.2014, încadrată în gradul III de invaliditate), suma de 10 lei ce i-a fost înmânată pe sub birou”. Sau: “În data de 09.12.2014, ora 12:27:54 a primit de la Popescu Dumitra (beneficiară a deciziei de medicale nr. 2396/09.12.2014, încadrată în gradul III de invaliditate), produse alimentare (brânză și ciocolată) care se aflau într-o pungă”. Desigur, pentru un om rațional, aici nu mai avem de-a face cu o anchetă judiciară, ci cu ceva absolut patologic! Peste 1.000 de ore de filaj, de înregistrări audio-video, de urmăriri ca-n filmele cu Bond, pentru două femei care nu au refuzat niște atenții sau niște sume de bani. Iar motivul este cel dat în rechizitoriu: “pentru că aceasta este o cutumă înrădăcinată în mentalitatea colectivă, că trebuie să se ofere ceva cadrelor medicale atunci când li se solicită serviciile”.

Cu Bustan la pușcărie

Din acest unghi, toți doctorii din țară ar trebui filați, puși sub urmărire, interceptați audio-video, câtă vreme nu este unul care nu neapărat să solicite, ci să nu primească mici atenții. Stroe Alexandrina, din Dragoș Vodă, i-a dat doctoriței Dima Ileana Corina, la data de 18.12.2014, ora 13:33.01, “un pachet de țigări Kent, în valoare de 13 lei”. Ca să puteți compara, în cazul doctoriței de la Comisia de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă Olteniţa, Bustan Ionela Laura, procurorii au stabilit un prejudiciu de 6.000.000 lei, pe baza plăților efectuate pentru pensionarii declarați invalizi pe baza actelor medicale fictive. În schimb, după cum ați văzut, rechizitoriul procurorilor a fost declarat nul. Pe baza probelor care au constituit rechizitoriul declarat nelegal de Tribunalul Călărași, doctorița Bustan Ionela Laura a stat mai multe luni în pușcărie, fiind arestată preventiv. În schimb, deși în acest caz se vorbește de un prejudiciu de circa 1,33 milioane de euro din bugetul asigurărilor sociale, datorat actelor medicale false care au stat la baza declarării a peste 200 de persoane drept pensionare pe grade de invaliditate, nici un doctor care a emis astfel de documente nu a fost trimis, nici la această dată, în judecată. La 200 de persoane declarate invalide, sunt cam tot atâtea acte medicale falsificate. Și cel puțin 1 medic falsificator și șpăgar, dacă nu 200. Cum nici doctorii Carp George și Tudose Aneta, medici în cadrul Spitalului de Psihiatrie Săpunari, județul Călărași, care au întocmit în mod fictiv acte de internare / externare pentru diverse persoane, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 300 și 500 lei, documente în baza cărora acestor persoane le este facilitată pensionarea, nu au fost trimiși în judecată, deși numele celor doi apar într-o rezoluție a Direcției Naționale Anticorupție.

Procurorii lucrează la mentalul colectiv

Excesul de zel în acest caz frizează ridicolul.În sarcina celor două angajate ale Comisiei de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă Lehliu-Gară, procurorii nu au reținut nici un fel de prejudiciu. La fel a reținut și instanța. Femeile doar luau mici atenții, produse și bani, “pentru că aceasta este o cutumă înrădăcinată în mentalitatea colectivă, că trebuie să se ofere ceva cadrelor medicale atunci când li se solicită serviciile”. Tribunalul Călărași, pentru asta, le-a condamnat pe cele două la pedepse de 2 ani cu suspendare. Doctorița Dima Ileana Corina urmează să presteze și 60 de zile de muncă în folosul comunității. Iar procurorii, după cum vedeți, dintr-o sârguință greu de înțeles, s-au hotărât să scoată din mentalul colectiv, înrădăcinat numai la Lehliu-Gară, obiceiul de a oferi ceva doctorului, atunci când apelezi la serviciile lui. Și nu s-au decis să facă așa ceva cu doctorii de la Spitalul Călărași. Nu s-au oferit să facă asta cu doctorii de dinți care fac anestezii, că mor mamele tinere cu pruncii în pântece, cum este cazul tinerei Georgiana Veronica Petcu, din comuna Borcea, județul Călărași. Nu fac asta cu doctorii care, după cum spune managerul Spitalului de Urgență Județean Călărași, dr. Dan Romulus Şerban, fac intervenții chirurgicale după ora 16:00, “ilegal sau la mica înțelegere”. Ce înseamnă, de fapt, “mica înțelegere”? În plus, ca să fim și mai preciși, oricine știe că numai costul unei anestezii este de minim 50 de euro. Și tot în plus, unii medici au ajuns să poarte pe ei aparatură de bruiaj.

Hemoroizi cu dor de muncă

Beleagă Mitruță
Beleagă Mitruță

Prigonirea medicilor, pe motive halucinante, a făcut ca aceștia să fugă din județul Călărași. În alte cazuri, cum este pe secția de chirurgie a Spitalului de Urgență Județean Călărași, aceștia nu mai au loc unii de alții. Beleagă Mitruță, din satul Ștefan cel Mare, domiciliat pe strada Estului, nr. 1, i-a oferit doctoriței Dima Ileana Corina o ciocolată. Lucrătorii DGA au notat extrem de sârguincios: “A așezat-o sub birou, pe partea dreaptă”. Beleagă Mitruță spune că e bolnav, din acest motiv primind pensie de invaliditate, numai că nici el nu știe exact de ce boală suferă. Spune prima dată că are hernie de disc. Apoi se contrazice. “Ba nu, am hemoroizi”. Iar un doctor din țara asta i-a dat un astfel de diagnostic și a propus pensionarea lui, pentru incapacitate de muncă! Dor de muncă pentru durerile în cur nu prea există, ăsta e un adevăr! Ciocolata dată de Beleagă Mitruță doctoriței Dima Ileana Corina a costat 3 lei. Așa spune Beleagă. “I-am dat o ciocolată, ce rău am făcut?” Spune că nu este frumos ce a făcut. “Din partea mea nu a fost urât ce am făcut, că i-am dat o ciocolată, dar procurorii au zis că am făcut ceva foarte rău.” Beleagă Mitruță are și nepoți. Ne spune că și aceștia se mai duc, când și când, la școală, cu câte o ciocolată pentru doamnele profesoare. Nu știe de ce! Partea veselă a întregului caz este că procurorii notează în rechizitoriu faptul că “foloasele materiale injuste obținute de inculpatele… nu au fost recuperate!”

Klein fără calitate

Prigonirea persoanelor nevinovate, de către procurori, în unele cazuri, este paroxistică, iar motivele sunt cel puțin bizare. Așa s-a întâmplat în cazul celor 3 inspectori de asigurări de la Călărași, Gheorghe Spânu, Șerban Mihai-Adrian și Iorga Marius, aceștia ajungând să fie prezentați în fața instanței, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, cu propunere de arestare preventivă, sub acuzația inițială de luare de mită și ulterior cea de șantaj. Cei trei au fost achitați definitiv, fiind declarați nevinovați. Într-un alt caz, domiciliul numitului Andrei Klein, dar și biroul acestuia din cadrul Primăriei municipiului Călărași, au făcut obiectul unor percheziții efectuate de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție, la data de 1.10.2015. Au fost efectuate aceste demersuri într-o cauză penală ce viza fapte de corupție, mai precis de luare de mită, săvârșite în timpul organizării festivităților “Zilele orașului Băile Herculane”, prin firma Talisman Muzic SRL. Cazul a beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. La Călărași, a fost vizat consilierul primarului Dan Drăgulin, numitul Andrei Klein. În schimb, ulterior, la cererea publicației noastre, Departamentul Național Anticorupție nu a știut să ne spună de ce s-au efectuat descinderile la domiciliul și biroul consilierului Andrei Klein. “În acest moment, persoana la care faceți referire (Klein – n.n.) nu are calitatea de suspect sau inclupat în această cauză penală.”

BCA, domnule!

În schimb, în cazurile politice, procurorii de la Călărași nu mai sunt atât de zeloși. Vă redăm, mai jos, un filmuleț din care trebuie să rețineți cum circulau banii negri, proveniți din devalizarea bugetelor publice, prin județul Călărași: sub formă de baxuri. “BCA, domnule!” În plus, redacția noastră a semnalat, de-a lungul timpului, numeroase cazuri de spălări de bani, cu prejudicii de zeci de milioane de euro, prin intermediul firmelor-fantomă administrate de boschetari, dar excesul de zel al procurorilor călărășeni funcționează numai când au polițe de plătit sau de mulțumit vreun amic de petreceri, vreo rudă sau vreo coadă de topor de prin politica de pe Borcea.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp