NEWS ALERT

Nu există justiție în România: Zăbălaru iar a făcut cerere să fie eutanasiat! / Video

Print Friendly, PDF & Email

E a doua cerere pe care Aurel Niță, zis Zăbălaru, o face la instanța de fond, Judecătoria Călărași, prin care solicită dreptul de a fi eutanasiat. Aurel Zăbălaru a fost o figură pitorească în peisajul local, asta până la condamnarea sa la ani grei de pușcărie.

Injecția letală


În vara anului 2006, în urma unei altercaţii izbucnite între spoitorii din cartierul Livadă, din municipiul Călărași, cunoscuţi ca făcând parte din clanul Minerilor, şi gruparea Zăbălaru-Budrigan, Constantin Petrică, un spoitor, a decedat, în urma aplicării mai multor lovituri de cuţit. În această speță, Înalta Curte de Casație și Justiție a dat verdictul final, procesul derulându-se pe parcursul a 6 ani. Niță Aurel are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 10 ani, sentință emisă și rămasă definitivă la 11 septembrie 2013. Anterior, Aurel Niță, zis Zăbălaru, a adus mai multe acuzații unor oameni ai legii, dovedite neîntemeiate, printre care comisar șef Constantin Chirică și procuror Xenofonte Purcărea, în prezent șeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași. La sfârșitul anului 2011, Niță declara: “Ce vor să facă ăştia? Trăim în dictatură! Dictatura poliţiei! Ea este cea care instigă lumea să mintă, să comită tâlhării şi omoruri” Din aceste considerente, Niţă urma să ceară, pentru prima dată, să i se administreze “injecţia letală”.

A dispărut Pisoi

În acest caz de omor, destul de controversat, cu actualii condamnați judecați, vreme de mai mulți ani, în stare de libertate, Valentin Ionel Niță este cel care și-a asumat loviturile cu cuțitul care au dos la moartea spoitorului Constantin Petrică. La data comiterii faptei, Valentin Ionel Niță era minor. A primit 7 ani și jumătate de pușcărie. Tot timpul s-a susținut, în schimb, că Niță Adrian Nicu, cunoscut drept Pisoi, este adevăratul autor al crimei din Livadă, acesta fiind dat în urmărire, pentru complicitate la omor, având de ispășit o pedeapsă privativă de libertate de 14 ani. Aurel Niță, zis și Zăbălaru, a ajuns în pușcărie în cursul anului 2014, după ce s-a sustras o perioadă de la executarea pedepsei. Prima cerere de eutanasiere a depus-o în cursul anului 2012, număr dosar 168/202/2012, înregistrat la data de 11.01.2012, în cauză, ca intimat pârât, fiind introdus și fostul șef al Serviciului Omoruri, din carul Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, cms. șef Constantin Chirică. Cererea a fost respinsă.

Nu există dreptate în România

La data de 26.01.2016, după aproape 2 ani petrecuți după gratii, Aurel Niță, zis și Zăbălaru, vine cu o nouă cerere de eutanasiere, adresată Judecătoriei Călărași. S-a înregistrat dosarul numărul 239/202/2016, cu obiectul “cerere eutanasiere”. Prima dată a făcut o astel de solictare pe considerentul că nu e justiție în România și că nu vrea ca fratele lui, Valentin Ionel Niţă, care și-a asumat rolul de criminal al spoitorului Constantin Petrică, să ajungă după gratii. “Îmi vine să mă omor că nu există dreptate în România! Tot ceea ce-am făcut, am făcut aşa cum ne-a spus Chirică! De ce să intre fratele meu, nevinovat, la puşcărie?”, declara, la acel moment, Aurel Niță, zis și Zăbălaru.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp