NEWS ALERT

Mafia pesedistă revine: Achiziții masive de teren agricol, cu bani dați în pungi de plastic

Print Friendly, PDF & Email

852.257 lei este suma pe care Nae Petre, proprietarul sediului Organizației județene Călărași a Partidului Social Democrat, a cheltuit-o, în acest an, pentru a achiziționa terenuri agricole pe raza comunei Valea Argovei.

Fără număr

Nae Petre este fostul primar PSD al comunei Dorobanțu, până în anul 2012. Există indicii că prin intermediul lui, Marian Vanghelie, primarul social democrat al Sectorului 5 București, a identificat boschetari și a spălat bani publici, prin firme-fantomă înființate de aceștia. În 28 aprilie a.c., procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au descins la domiciliul lui Nae Petre, pentru a identifica astfel de indicii. A fost percheziționat și sediul firmei Delp Prod Com. Vă reamintim, Marian Vanghelie, prin intermediul Oanei Mizil, fosta șefă a Organizației județene Călărași a Partidului Social Democrat, a spălat bani și în beneficiul acestei structuri politice călărășene. La Valea Argovei, primarul din această localitate, Constantin Boitan, se arată surprins de o astfel de cifră. Cu aproape 60 de hectare achiziționate în acest an, Nae Petre este cel mai mare investitor de pe raza acestei comune, din ultimii ani. Nae Petre achiziționează teren agricol pentru firma Delp Prod Com SRL Dorobanțu. Firma este administrată de soția acestuia, Nae Reta. Pentru a avea o imagine exactă asupra acestui fenomen, precizăm că, în tot cursul anului trecut, achizițiile făcute de firma Delp Prod Com, prin Nae Petre, pe raza comunei Valea Argovei, au fost în valoare de 156.900 lei.

Achiziții masive

La un profit brut de 886.803 lei raportat pentru anul 2014, Delp Prod Com SRL Dorobanțu a achiziționat teren agricol, în cursul anului trecut, în valoare totală de 271.400 lei. În cursul acestui an, în condițiile unui an agricol destul de dificil, cu secetă prelungită și culturi de floarea-soarelui și de porumb aproape compromise, aceeași firmă își permite să cumpere terenuri agricole pe raza comunelor Valea Argovei, Ulmu, Lupșanu, Mănăstirea și Dorobanțu. Există indicii că se fac achiziții masive, tot în beneficiul acestei firme, și pe raza comunei Lehliu. Pe anul în curs, Delp Prod Com SRL a cheltuit suma totală de 1.349.000 lei. Suma este colosală și reprezintă profitul net al firmei pe ultimii doi ani. Prin Nae Petre, Nae Reta sau Nae Cătălin Alexandru, Delp Prod Com, pe anul în curs, a achiziționat terenuri astfel: Valea Argovei – 852.257 lei; Ulmu – 172.264 lei; Mănăstirea – 120.300 lei; Lupșanu – 30.778 lei; Dorobanțu – 173.740 lei. La Valea Argovei, unul dintre arendatori, Constantin Cătănuș, e uimit de sumele absolut colosale pe care Nae Petre, ca împuternicit, le oferă celor care își vând terenurile agricole. Acesta nu înțelege de unde poate avea acesta atâția bani lichizi. Același lucru îl aflăm și de la Societatea Agricolă Agrosil II. De la această asociație, în ultimul timp, suprafețe însumând 20 de hectare de teren agricol și-au schimbat proprietarii, ajungând în proprietatea firmei Delp Prod Com SRL.

Înscrisuri falsificate

Nae Petre, Nae Reta și Nae Cătălin Alexandru acționează în baza unor procuri notariale emise de B.I.N. Țuțuianu Dana-Cristina. În Încheierea de autentificare nr. 2767, din 3.09.2014, Ivan Mihaela, din Călărași, îl mandatează pe Nae Petre să încaseze inclusiv banii pe terenul care-i aparține. În fapt, la mijloc avem de-a face cu o schemă: proprietarul mandatează pe unul dintre membrii familiei Nae, pentru a vinde terenul firmei Delp Prod Com, unde tot familia Nae este reprezentată. În schimb, proprietarul își primește banii la data semnării procurii, bani lichizi, urmând ca mandatarii să-și recupereze sumele de la firma Delp Prod Com, adică tot de la ei. Nu ne dăm seama dacă la mijloc este o metodă de spălare a banilor. Dar sumele rulate sunt duble față de cele declarate, câtă vreme proprietarii de terenuri primesc bani la punga de plastic, iar mandatarii primesc bani din conturile firmei Delp Prod Com. În plus, prin Secția penală a Tribunalului Călărași, în dosarul nr. 502/P/2012 al Parchetului de pe lângă tribunalul Călărași, s-a dispus anularea unor înscrisuri falsificate. Mai precis, în contabilitatea firmei SC Albyryk SRL Dorobanțu, administrată de Nae Reta și Nae Petre, s-au introdus facturi fiscale falsificate, cu scopul eludării plății taxelor către stat. Firma a activat în cursul anului 2006, cu o cifră de afaceri raportată de 449.033 lei. În acest caz, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Călărași a contestat decizia procurorilor de a nu o trimite în judecată, pentru infracțiuni de evaziune fiscală, pe Nae Reta. Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Călărași, cu termen la 14.09.2015.

Structuri politico-mafiote

IM000541.JPG
IM000541.JPG
Din datele noastre, Nae Petre este omul de legătură avut de Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5 București, cu structurile politice și mafiote din cadrul Organizației județene Călărași a Partidului Social Democrat. Vanghelie a spălat milioane de euro prin firme-fantomă, administrate de boschetari de pe raza județului. Aceștia au fost introduși în astfel de combinații tocmai de capii PSD-ului județean. Pe raza județului, s-au împărțit bani tot cu punga de plastic, sub formă de pensii sociale, bani proveniți din fraudarea bugetului Primăriei Sectorului 5 București. Firme administrate de boschetari, cu complicitatea lucrătorilor din cadrul ANAF, de la Călărași, au fost lăsate să înregistreze datorii, sub formă de taxă pe valoarea adăugată sau ca impozit pe profit, de milioane de euro. E ciudat că nu există nici până la această dată reacții din partea organelor statului. În plus, în Dorobanțu, se afirmă că actualul sediu al Organizației județene a Partidului Social Democrat aparține, în acte, firmei Delp Prod Com, însă banii pentru achiziționarea acestuia ar fi provenit tot din devalizarea bugetului public al Primăriei Sectorului 5 București. Sumele astronomice au fost date de același Marian Vanghelie care, la Călărași, în cursul anilor 2011-2012, a pus pe roate un adevărat sistem politico-mafiot. Anul 2011 este cel în care firma Delp Prod Com înregistrează un profit record, de peste 2,8 milioane lei, la o cifră de afaceri de 3,5 milioane lei. Este anul în care se devalizează la greu bugetul public al Primăriei Sectorului 5 București. La această dată, există sesizări depuse la departamentul Național Anticorupție, împotriva proprietarilor firmei Delp Prod Com, pentru fraudă cu fonduri europene.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp