DOSARE

“Life goes in”: Loverboy a ajuns la școala generală

image_pdfimage_print

O rețea de proxeneți a fost destructurată, la începutul acestei săptămâni, de polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, sub coordonarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași. Descinderile au avut loc în dimineața zilei de marți, 14 februarie, pe raza comunelor Perișoru, Jegălia, Roseți, a municipiului Călărași și în județul limitrof, Ialomița.

Nepoții Argentinei

APDSC DIGITAL CAMERA

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2016, membrii grupării s-ar fi implicat în recrutarea şi exploatarea sexuală a unor persoane minore şi majore din judeţul Călăraşi, în vederea obținerii unor sume de bani şi altor avantaje, se arată într-un comunicat emis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Călărași. Cei în cauză sunt cercetați și pentru mai multe furturi din societăți comerciale, având complici agenți de pază ai respectivelor firme, fapt neadevărat. 10 persoane au fost reținute și prezentate cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile. În fapt, gruparea era formată din proxeneți cu vârste medii de până în 19 ani. Doi dintre ei sunt veri, Jâreghescu Nicolae Claudiu și Mirea Andrei Florin. Sunt cunoscuți, pe raza satului Perișoru, drept nepoții Argentinei. Despre primul dintre ei, polițiștii aveau informații că locuiește în dreptul gării din sat, în zona denumită Canton. Nu a fost găsit acolo. Casa aparține bunicilor, iar Jâreghescu Nicolae Claudiu nu a mai dat pe-acolo de mai bine de 3 ani. Cei doi bătrâni au fost călcați de polițiști în jurul orei 7:20. Bătrânii au 4 copii, toți plecați în afară, din care una dintre fete, mama lui Nicolae Claudiu, este plecată în Italia. Ultima oară, de la acesta, cei doi bătrâni au primit suma de 200 de euro. Se bănuiește că banii provin din proxenetism. Polițiștii au confiscat cartele de telefonie mobilă. Bătrânii trăiesc într-o sărăcie cruntă. “Nu mă gândeam la anii ăștia să am probleme.”

Proxenet de fermă

Răducanu Silvia, cunoscută drept femeia lui Enache Răducanu, este una din matroanele grupării. În sat, este cunoscută drept țigancă, locuind lângă clanul Rumburack. Moțoi Zamfir, zis Făuță, un moș, a fost și el săltat de polițiști. El e cel care ducea fetele racolate la fermele din zonă, la paznici, pentru a întreține relații sexuale orale. La schimb, se accepta orice, începând cu produse agricole, în primul rând. Un act sexual oral cu o minoră era plătit cu câțiva saci de porumb. Alecu Dumitru Cătălin, un alt proxenet, este cunoscut drept nepotul lui Domache. Nu are 25 de ani, însă este tatăl a doi copii. Sistemul era unul extrem de simplu și practicat în mod frecvent: se strângeau tineri, câte 7-8, întrețineau relații sexuale, după care aceștia sunau la cunoscuți, invitându-i la dezmăț. Rar primeau la schimb bani. Fetele erau din Dragalina, Perișoru, Roseți. Se folosea metoda cunoscută drept loverboy, cred anchetatorii, adică fetele erau ademenite de tineri și făcute să se îndrăgostească, după care erau scoase la produs. Autoritățile locale au îndoieli cu privire la capacitatea de organizare a acestora într-o rețea. Consideră că la mijloc este vorba de acte de teribilism, dublate de neștiință, de abrutizare. Fetele, în marea lor parte, erau minore. Unul dintre proxeneți, spre exemplu, locuia într-o fermă, în halta Recolta, peste drum de Centrul de Plasament Sfântul Ștefan. Nu are 18 ani. Este vorba de Tiba Vasile Marian. În mod cu totul neașteptat, fetele racolate nu proveneau de la casa de copii din zonă. Ni se și explică de ce: cele care se ocupau cu prostituția au fugit de multă vreme de-acolo. Nimeni nu mai știe unde sunt.

Sex-oral pe terenul lui Argatu

Polițiștii au descins, prima dată, la halta Recolta, după Mirea Andrei Florin. Au greșit adresa, au nimerit la Romega Marian. În zonă, sunt 3 case, toate fiind foste imobile ale Căilor Ferate Române. Un vecin, și el angajat la CFR, a fost trezit, cu bubuituri în ușă, la ora 6:00 dimineața. Erau 4 echipaje de poliție. Andrei Florin locuia la tată. Are 18 ani. E și el arestat preventiv, la această dată. Vindea orice îi cădea în mână, pentru a face bani. Orice înseamnă de la găini, la duble de porumb.”A avut și el una de pe la Călărași, una Ionela”. Cu Ionela, Mirea Andrei Florin trăia de mai bine de un an. “A dat-o la produs, prin sat.” Erau duse la ferma unui agricultor local, cunoscut drept Argatu, din Perișoru, ne spune un sătean. Este vorba, mai precis, de Cristache Zaharia Argatu. Fetele ajungeau la paznici, iar drept recompensă băieții erau lăsați să fure produse agricole. Un act sexual oral era recompensat cu un sac de grâu. Relații sexuale cu acestea au întreținut și pădurarii din zonă. Unul dintre ei este cunoscut drept Dobrică. Aceștia veneau câte 4-5, când se derulau orgiile. Capul acestei rețele rurale de proxeneți este identificat drept Jâreghescu Vasile, reținut, la acest moment, pe raza municipiului Bacău. Acesta e cel care trafica minorele peste graniță, în Marea Britanie, pentru a se prostitua. Se află internat, după ce a fost victima unui accident auto, în urmă cu câteva zile.

Cu privirea căpiată

Fetele proveneau din Călărași, Drajna, Dragalina, Perișoru și Ogoare. La momentul descinderilor, în locuințele suspecților au fost găsite 8 fete. Una dintre ele este Andreea Dinu, din satul Tudor Vladimirescu. Este cunoscută drept Andreea a lui Buzdugan. Are 14 ani și este elevă în clasa a VI-a, la școala din sat. Doi ani a rămas repetentă. Ambii părinți sunt cunoscuți în sat cu probleme psihice. Mai are 5 frați. Trăiește în niște condiții mizere. Ultima oară, a fost în satul vecin, Dragalina, pentru a-și face un tatuaj pe braț. S-a tatuat cu cerneală obișnuită, iar acum are brațul infectat. Locuiește la marginea satului. Ne spune ce anume și-a scris pe braț: “Life goes in”. Cel care a executat tatuajul a greșit, trebuia să scrie “Life goes on”. Viața merge înainte! Mama acesteia, cu o privire căpiată, știe că a fost adusă, acum două zile, dimineața, de polițiști, dar nu are habar de ce. Se scuză afirmând că era “la muncă” și că nu știe cu ce se ocupă fata ei. “Ea pleca fără să știu eu și eu eram la muncă.” Nu crede că făcea parte dintr-o rețea de prostituție. Și Andreea Dinu neagă vehement. “Nu, nu e adevărat! Ce am făcut?!” Spune doar că se ducea în satul vecin, Dragalina, la o colegă, Bianca. E aproape ora prânzului și cele două abia sunt trezite din somn. La marginea satului, în mijlocul câmpiei, atmosfera este una de un negru absolut.

Măsuri

Completul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Călărași a dispus arestarea preventivă, timp de 30 de zile, pentru Jâreghescu Nicolae Claudiu, Mirea Andrei Florian, Tiba Vasile Marian, Alecu Dumitru Cătălin, Roșu Constantin Dorin, Beznea Nicolae Valentin, Răducanu Silvia și Căciularu Eugen. Alți doi inculpați, Moțoi Zamfir și Fătu Constantin Aurel, au fost puși sub control judiciar.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close
WhatsApp chat