ACTUALITATE

Păvălașc, Nedelcu, Dragu – amintiri romanțate despre Avocatul Casanova, fost primvicepreședinte UNPR Călărași / Video

Print Friendly, PDF & Email

Cazul Avocatului Casanova, cum este denumit Caius Iliescu, capătă aspecte grotești. Timp de aproximativ 2 ani, acesta a activat în politica locală, fiind un important membru al filialei călărășene a Uniunii Naționale pentru Progresul României. S-a întâmplat în perioada 2010 – 2011. La acel moment, din UNPR, la Călărași, făceau parte Vasile Nedelcu, senator, Nicolae Dragu, primar al municipiului Călărași.

Incident bizar

În 2008, Caius Iliescu a candidat pe listele Partidului Național Liberal, din partea Partidului Național Țărănesc Creștin și Democrat, pentru Colegiul 6 București. A fost la un pas să ajungă parlamentar. A reușit să se facă extrem de cunoscut după ce, în data de 17 noiembrie 2016, a fost implicat într-un incident bizar. Aflat la etajul 15 al unui complex rezidențial din București, Rin Grand Residence, împreună cu o avocată, a silit-o pe aceasta să se arunce de la etaj. Este vorba de Tereza Ionescu, în vârstă de 42 de ani. Femeia a supraviețuit miraculos, după ce s-a lovit, în dreptul etajului 7, de acoperișul unei parcări supraetajate și al centralei termice. A căzut în gol 25 de metri, pe o structură de tablă și de amestec poliuretanic. Internată în stare de comă și cu multiple fracturi, avocata și-a revenit și a putut să dea, astfel, declarații legate de coșmarul pe care l-a trăit lângă Caius Iliescu, cu care avea o relație de concubinaj.

Promovat politic

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au probat că Avocatul Casanova, în fapt Caius Iliescu, o ținea pe Tereza Ionescu, avocata bucureșteană, într-o stare de teroare continuă. Iliescu se mutase practic la ea, constrângând-o, prin violență, să-i cedeze jumătate din casă și să-și amaneteze mașina, de pe urma căreia a luat suma de 23.000 de euro. Tereza Ionescu era maltratată fizic în mod constant. Doborâtă moral, a încercat să se sinucidă, aruncându-se de la etajul 15. Caius Iliescu este provenit din județul Teleorman. La Călărași, a fost adus și promovat de fostul senator Vasile Nedelcu. A mai fost căsătorit de două ori. A divorțat, prima dată, în 2010. Ulterior s-a recăsătorit în Sulina, județul Tulcea. Cea de-a doua soție a încercat, la rându-i, să se sinucidă, tot din cauza stării de teroare la care era supusă, în mod constant, de Caius Iliescu. A fost promovat, pe plan județean, drept vicepreședinte al Uniunii Naționale pentru Progresul României, printr-o decizie unilaterală a fostului senator Vasile Nedelcu.

Acțiunea Telefonul

Despre starea de anormalitate instaurată la Călărași, din momentul promovării acestuia în structurile UNPR, încă mai are coșmaruri Claudia Păvălașc, la acel moment secretar al acestei structuri. “El, la un moment dat, a fost primvicepreședinte în UNPR, eu am fost secretar. A venit cu un precontract și mi-a zis să-l semnez, că a vorbit cu președintele. Greșeala mea a fost că nu l-am sunat pe domnul președinte, știind că au o relație. Am semnat. După care a venit avalanșa!” Claudia Păvălașc ocupă, la acest moment, postul de director al Grupului Școlar Auto Călărași. Își amintește că a fost păcălită să semneze rezilierea unui contract de telefonie mobilă, fapt care ar fi impus obligații la plată de aproape 15.000 de euro. A fost amenințată că va rămâne fără bunuri. “O să rămân fără casă, fără masă. Vreo 600 de milioane, trebuia să plătesc eu tot contractul. Urma să fie reziliat.” În zona Chiciu, Caius Iliescu, prezentat și ca asasin în serie, prin constrângerea morală a femeilor din viața lui, pe care le aducea la disperare, avea ancorat un bric, Prinț Constantin. Sunt de notorietate chefurile organizate pe acesta de către colegii lui din UNPR Călărași.

Ieșiri necontrolate

Sume consistente de bani s-au dus din bugetele locale ale unor primării, pentru așa-zise plimbări cu vaporașul, pe Dunăre. Primăria Grădiștea este una dintre instituții. La acel moment era condusă de Alecsandru Boboc. Și prin Consiliul Județean Călărași s-au efectuat plăți către Avocatul Casanova, în fapt Caius Iliescu, adus și promovat de Vasile Nedelcu, fost senator, la Călărași. Vasile Nedelcu, în schimb, neagă că ar fi avut relații extrem de apropiate cu acesta. “A fost două-trei săptămâni de zile, a început să se certe pe-acolo, a plecat cum a venit și cu asta-basta!” Nedelcu recunoaște că fostul primvicepreședinte UNPR Călărași avea anumite ieșiri necontrolate. Era suspectat fie că e bolnav psihic, fie că se droghează. “Avea niște manifestări d-astea mai deosebite.” Și fostul edil Nicolae Dragu are amintiri neplăcute despre Caius Iliescu. “Luase niște telefoane d-astea mobile, vreo 50 de telefoane. A încurcat, am văzut o notă de plată!… A plecat și din politică, și din Călărași. S-a retras.”

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp