BREAKING NEWS

ISU Călărași pe mandatul colonelului Daniel Popa: Doru Avisalon, pompierul rănit în explozia stației de carburanți, a murit

Print Friendly, PDF & Email

În această dimineață, la ora 6:00, Doru Avisalon, pompierul rănit în urma unei deflagrații produse la o stație de alimentare cu carburanți, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei Călărași, a murit.

Pompieri ieșiți din tură

Doru Avisalon avea arsuri pe 90 la sută din suprafața corpului. A fost transportat, în după-amiaza zilei de 24 iulie a.c., cu un elicopter SMURD, la Spitalul de Arși din București. Un alt coleg, rănit în urma exploziei stației de carburanți, cu arsuri pe 30 la sută din suprafața corpului, a fost și el transportat la același spital. Doru Avisalon a ieșit din tura la ora 14:30, în acea zi, angajații ISU Călărași lucrând după program de caniculă. Celălalt angajat al ISU, șofer pe mașina SMURD, era în timpul orelor de program.  Doru Avisalon urma să plece în concediu. A rămas peste program să predea echipamentele avute în dotare. Se precizează că, pentru a rămâne peste program, trebuie emis un ordin scris și consemnat în registrul unității. ISU are un regim militar. În plus, conform unor surse, la stația de alimentare cu carburanți, situată într-o anexă, erau făcute improvizații.

DDDDD

Ni se precizează că nu este prima dată când s-au raportat diferite nereguli în funcționarea stației respective. De-a lungul timpului, la ISU Călărași s-au înregistrat diverse fapte, nerezolvate nici până la această dată. În cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei Călărași, în cursul anului 2011, s-a înregistrat o fraudă de circa 200.000 de lei, la acea dată. 30 de tone de motorină au fost furate, în condițiile în care necesarul de carburanți, pe o lună, pentru această instituție, este de 7 tone. Col. Daniel Popa declara că nu știe în ce condiții a dispărut acea cantitate de carburanți. S-au derulat controale de la Corpul de Control al Ministerul Administrației și Internelor.

Percheziții la locuința șefului

Col. Daniel Popa a mai fost victima unei întâmplări care a scandalizat opinia publică. În primăvara anului 2014, locuința acestuia a fost percheziționată. Investigaţiile efectuate de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi, Secţiei 1 Poliţie Rurală Călăraşi şi Secţiei 6 Poliţie Rurală Grădiştea, au condus la identificarea şi reţinerea lui Purcărea Florin, de 27 ani, din comuna Grădiştea, şi a lui Asiminoaie Ionuţ Petre, de 23 ani, din municipiul Călăraşi, persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de furt calificat. Cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi, în data de 19 aprilie 2014, poliţiştii au efectuat, în baza autorizaţiilor emise de instanţa de judecată, 5 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Călăraşi şi a localităţilor Cuneşti, comuna Grădiştea, şi Tonea, comuna Modelu. În urma acestor activităţi desfăşurate, au fost recuperate mai multe bunuri care au fost sustrase dintr-o locuinţă din comuna Cuza Vodă şi din trei autovehicule din municipiul Călăraşi, în perioada 08 – 18 aprilie a.c. Una dintre percheziții s-a derulat la locuința șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei Călărași, col. Gheorghe Daniel Popa, situată pe raza localității Grădiștea. S-au găsit aproape toate bunurile sustrase. În cauză a fost implicat fiul șefului ISU Călărași, numitul Popa Bogdan.

Probă sportivă pentru supraponderali

popaBogdan Popa nu a figurat nici măcar drept complice în acest dosar de furt calificat. Asiminoaie Florin Petre a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare, în vreme ce Purcărea Florin a primit o pedeapsă de 2 ani cu executare. Se afirmă că fiul col. Daniel Popa, Bogdan Popa, supraponderal, a fost angajat pe baza unor fișe de examen sportiv falsificate. Este angajat tot în cadrul ISU Călărași. Proba sportivă inițială a susținut-o la Călărași, însă a picat-o. Ulterior, acesta a ajuns să susțină examenul sportiv la București, îndeplinind condițiile de trecere. Soția colonelului Popa Daniel Gheorghe, Popa Florentina Daniela, este angajată ca ofițer în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, în cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor. E ciudat cum, după seria aceasta de întâmplări uluitoare petrecute la ISU Călărași, conducerea acestei unități este asigurată, în continuare, de Gheorghe Daniel Popa. Moartea pompierului Doru Avisalon vine și întregește seria de nereguli din cadrul ISU Călărași. În plus, din datele noastre, zeci de obuze neexplodate, găsite pe terenurile arabile din județul Călărași, până la data producerii deflagrației stației de carburanți, erau depozitate în interiorul clădirii, sub scara de acces. Au fost mutate într-o altă improvizație, într-o groapă săpată la nici 5 metri de un post de pază. La ISU Călărași nu mai e vorba de proasta gestionare a lucrurilor de zi cu zi, ci de negjlijență criminală.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp