EXCLUSIVNEWS ALERT

Gălbinași: Tânăr tratat cu algocalmin și mort de cancer, în pușcărie

Print Friendly, PDF & Email

Caz revoltător în sistemul penitenciar din România, titrează postul de televiziune Realitatea Tv. Un tânăr din comuna Gălbinași, județul Călărași, și-a găsit sfârșitul la Spitalul Penitenciarului Rahova. Rudele acestuia susțin că a murit cu zile.

Indignarea primarului

Contactat, primarul localității, Paul Radu, s-a arătat indignat de această situație. Primăria a oferit un ajutor de urgență, pentru înmormântarea tânărului. Acesta fusese condamnat pentru furt și pentru conducere a unui autoturism fără a poseda permis de conducere. Părinții povestesc că deținutului bolnav de cancer i s-ar fi administrat doar calmante, până când un picior i s-a necrozat. În schimb, Administraţia Naţională a Penitenciarelor susţine că bărbatului i s-a acordat tratamentul recomandat de medicii de la Institutul Oncologic Bucureşti.

Tratat ca un câine

1Cornel Ciucă avea 24 de ani şi în câteva luni urma să fie eliberat. Spera că îşi va putea creşte cei doi copii, dar s-a întors acasă în sicriu. După ce a aflat că are cancer, tânărului i s-a întrerupt pedeapsa şi a fost tratat o perioadă la Spitalul Fundeni, iar starea sa de sănătate părea că s-a ameliorat. Familia acuză faptul că, după ce s-a întors în penitenciar, tânărul nu ar fi primit toate medicamentele necesare. “Noi nu am ştiut rana cât este de mare şi cât a evoluat. Acest copil a fost umilit, tratat ca un câine decât cu două algocalmine, la diagnosticul pe care-l are, consider că tratamentul a fost de neglijenţa spitalului”. Mama victimei povesteşte că nu a fost lăsată de conducerea penitenciarului să îi ducă fiului ei medicamente, iar tânărul ar fi murit în chinuri groaznice.

Anchetă a ANP

Gheorghe Toma, unchiul victimei, spune că tânărul deținut suferea cumplit: “Avea dureri de moarte, mai ales în ziua aia când dădea ochii peste cap şi eu nu ştiam. Dar ei ştiau. Cum să-ţi mai fac medicamentul? Că şi aşa tu mai ai trei zile şi te duci. Era şi mort de foame. Nici nu-l mai lăsau să mai mănânce”. Abia după ce s-a stins din viaţă, rudele au văzut rana tânărului. Piciorul stâng i s-ar fi necrozat până la os. “Avea viermi. Lua viermii cu pumnul din găurile alea pe care le avea, e putred, rămânea carnea în mână”. Reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor susţin că deţinutul ar fi primit tratamentul paliativ recomandat de medicii de la Institutul Oncologic Bucureşti, adică medicamente care ameliorează sau înlătură simptomele unei boli pentru un timp scurt. Chiar şi aşa s-a deschis o anchetă în acest caz.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp