BREAKING NEWS

Actualizat: Înainte de alegeri, liberalii sunt rupți în două / Video

Print Friendly, PDF & Email

rtvScandal în sânul Organizației județene a Partidului Național Liberal, cu câteva zile înainte de declanșarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Se suspicionează că actualul șef al Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, fost lider al Partidului Democrat Liberal, exercită presiuni asupra primarilor din teritoriu, cu scopul de a-i determina să-și direcționeze eforturile electorale pentru susținerea listei de candidați a Partidului Mișcarea Populară.

Vlădică și infractorul dovedit

În județul Călărași, în fruntea listei PMP, pentru desemnarea senatorilor, se află o apropiată a acestuia, Simona Vlădică, cea care s-a prezentat, în mod fals, multă vreme ca fiind “Consilier al Președintelui pe probleme de comunicare și imagine Consiliul Județean Călărași”. Vlădică a aterizat la Călărași în postura de soție a actualului director medical al Spitalului Județean de Urgență Călărași, Laurențiu Belușică, și acesta fiind tot un apropiat al președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță. Ca director medical, Belușică s-a remarcat prin faptul că pacienții se aruncă de la ferestrele spitalului sau că la această unitate medicală se operează pe șpagă, luată de la nevoiași. Cu numai o lună înainte de alegeri, Simona Vlădică a aterizat în PMP, drept cap de listă pentru alegerile parlamentare, la Senat. La Călărași, PMP este condus în fapt de un infractor dovedit, Vasile Gâdea, fost secretar-general al Organizației județene a Partidului Democrat Liberal, de unde provine și actualul șef al Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Mihai Penu confirmă presiunile lui Iliuță

Liberalii, rupţi în două în teritoriu exact înainte de alegeri! La Călăraşi, preşedintele PNL-ist al Consiliului Judeţean trage sforile pentru a ajuta candidaţii PMP. O parte din primarii de comune, subordonaţi pe linie de partid, dezvăluie faptul că au primit ordin de Vasile Iliuţă pentru a-i asigura Simonei Vlădica, locul 1 la Senat pe listele PMP, intrarea în Parlament. Căile Domnului sunt, însă, încurcate rău la Călăraşi: candidata lui Băsescu se laudă pe Facebook că a făcut parte, luna trecută, din delegaţia plimbată în Bavaria de premierul Dacian Cioloş. La Chiselet, Mihai Penu, primarul din localitate, membru al Partidului Național Liberal, confirmă că Vasile Iliuță a luat legătura cu primarii din zonă, pentru a-i determina să dirijeze voturile localnicilor către candidata Partidului Mișcarea Populară.
– Domnul Iliuţă ne-a zis că a luat legătura cu primarii din zonă. Am înţeles că a vorbit şi cu dumneavoastră, să ne ajutaţi şi pe noi…
– Cât se poate! Bine, şefu!
– S-a ţinut de cuvânt? A sunat? Nu ne-a păcălit?!
– Da, da, da!
Primarul e mândru că ne poate fi de ajutor. Tocmai l-am păcălit că ne ocupăm de campania candidatei PMP Simona Vlădică şi ne promite că ordinul primit de la Vasile Iliuţă va fi respectat întocmai, aşa că-şi va convinge electoratul să voteze PMP.
– De la dumneavoastră din comună dacă luăm 50 de voturi se prind şefii dumneavoastră, la liberali? Nu se prind!
– Nicio problemă!
– Deci îi zic domnului Iliuţă că am vorbit cu dumneavoastră şi e totul rezolvat!
– Da, da, da!

Sfântul cuvânt al domnului președinte

Nici primarul din Ciocăneşti, Pavel Petre, nu ne pune beţe-n roate. Mai ales că stă prost cu banii şi e dependent de ajutorul venit de la Consiliul Judeţean. Aşa că trecem peste formalităţi şi-l abordăm direct.
– Să ne şi ajutaţi cu câteva zeci de voturi pentru doamna Simona, că nu se prinde nimeni! Dumneavoastră sunteţi tartor aici, în sat, bănuiesc!
– Da!
– Domnul Iliuţă a zis aşa: “Du-te la domnul primar din partea mea…pentru că acolo oricum e o primărie săracă, e… vai de capul lor şi eu trebuie să-i ajut…şi dacă tot îi ajut…”
– Gata, domnule! Ce-a zis domnul preşedinte…
– E sfânt! Domnule primar, de la dumneavoastră avem pretenţii! Deci două sute de voturi!
– Gata! Promovaţi femeia!
– Una din ele!
– E de-a lui Băse, nu?
– A lui Băsescu, da!
– Şi Elena Udrea ar fi bună!

Onaca nu vrea ca șeful Consiliului Județean să zboare din funcție

Aceeași reacție am găsit-o și la primarul din comuna Cuza Vodă, Marius Cojocaru. În schimb, Vasile Iliuță, crezând că vorbeşte cu şeful de cabinet al lui Dorel Onaca, unul din liderii PMP, a confirmat, în parte, apropierea de partidul lui Băsescu.
– Vă sun doar să vă mulţumesc, că am trecut ieri cu o echipă de băieţi prin câteva comune din județ… Am găsit primari foarte săritori!
– Faceţi-vă treaba! Ne vedem după aia, suntem prieteni, ne salutăm, ne respectăm… După competiția politică, mă! Mă puneţi într-o situație… Vreți să mă vedeți demis de la județ? Am destule probleme în partid la mine! Nu mi le mai creați şi voi.

Reacția lui Iliuță

Într-un comunicat remis presei, Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, face următoarele precizări: “Dezmint categoric orice informație potrivit căreia aş susține sau aș ajuta candidații PMP pentru alegerile din 11.12.2016. Sunt președintele Consiliului Județean Călăraşi, ales prin contribuţia substanţială a alegătorilor PNL Călăraşi şi prin decizia şi votul primarilor şi a consilierilor judeţeni. Îi asigur pe toţi liberalii călărăşeni de corectitudinea mea şi de faptul că singura mea echipă politică este echipa PNL, pe care o respect şi împreună cu care voi munci pentru a câştiga şi alegerile din 11.12.2016. Oricare alt partid, în perioada electorală, este și va fi tratat ca un adversar politic. Îi asigur, de asemenea, pe toți călărășenii, de preocuparea mea continuă pentru dezvoltarea economică a Județului Călăraşi şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a locuitorilor judeţului nostru. Ştiu că a început campania electorală şi că în perioada următoare vor mai fi provocări, dezinformări şi încercări de denigrare. Îmi doresc, însă, să avem o campanie electorală cât mai corectă, astfel încât după data de 12 decembrie 2016 să putem să ne strângem laolaltă toți cei care purtăm responsabilitatea îmbunătățirii vieții călărășenilor, să ne dăm mâna și să punem toți umărul pentru a face din Județul Călărași județul pe care și-l doresc călărășenii.”

Arată mai mult

Articole similare

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp