DOSARE

Marin Ștefan, fostul director ANIF, urmează să presteze, fără bani, la Administrația Cimitirelor / Video

Print Friendly, PDF & Email

Marin Ștefan, fost director la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare Călărași, dar și președinte al Partidului Social Democrat din comuna Grădiștea, a fost condamnat, în cursul zilei de ieri, 26 octombrie, într-un dosar aflat pe rolul Judecătoriei Călărași, la 8 luni de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de conflict de interese.

Tupeu de director

În cursul anului 2015, Marin Ștefan, din calitatea de director, și-a angajat odrasla, Marin Daniela, în cadrul ANIF Călărași. A fost una din primele măsuri dispuse de la preluarea postului de director peste această unitate. Vreme de două luni, până când redacția noastră a sesizat această flagrantă încălcare a legii, fata directorului a încasat, lunar, de la stat, suma de 1.900 de lei, fără să facă nimic. S-a afirmat că a venit, prin detașare, de la o altă societate comercială, dar și că ocupă un post de specialist IT, deși aceasta e licențiată în limba engleză. Tupeul directorului a fost stopat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași, la cererea noastră, acesta declinându-și competența, în acest caz, nu cunoaștem din ce motive, în favoarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

8 luni de închisoare

Pe lângă pedeapsa principală de 8 luni de închisoare, lui Marin Ștefan, ca pedeapsă complementară, i s-au mai îngrădit următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat şi dreptul de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o durată de 1 an. S-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de 2 ani. Marin Ștefan urmează să presteze o muncă neremunerată, timp de 60 de zile, în cadrul Primăriei Municipiului Călărași, respectiv activități de îngrijire și curățenie în cadrul Administrației Cimitirelor și Serviciului Public Piețe Oboare.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp