NEWS ALERT

Golănii în uniformă: IPJ Călărași a devenit spălătorie pentru PSD

Print Friendly, PDF & Email

Inspectoratul Județean de Poliție Călărași a devenit părtaș la golăniile la care se pretează Organizația Județeană a Partidului Social Democrat. Nu știm de ce polițiștii călărășeni acționează într-un asemenea mod, dacă sunt forțați sau dacă o fac din convingere sau din neglijență.

Campanie politică pe banii elevilor

psd1Publicația noastră a semnalat, în cursul lunii decembrie 2015, faptul că, prin Organizația Județeană Călărași a Partidului Social Democrat, pe banii strânși de elevi, s-au împărțit daruri către anumite familii nevoiașe de pe raza municipiului. Au fost elevi care au donat și sume de 50 de lei. Acțiunea a fost prezentată ca fiind una strict politică, având denumirea “Zâmbet de Sărbători”. A fost declanșată de PES Activist Călărași, condusă de Ilinca Enescu, aceasta fiind, în același timp, și profesoară. În acțiune s-a implicat activ și șefa Organizației Județene de Femei a PSD Călărași, Natalia Roxana Pațurcă, și aceasta fiind tot profesoară. Cele două au împărțit, în calitate de reprezentante ale Pardidului Social Democrat, daruri către copiii sărmani, luate și pe banii elevilor din cadrul Colegiului Economic Călărași și ai Liceului Teoretic Mihai Eminescu, adică exact acolo unde acestea predau. La această acțiune a participat inclusiv liderul acestei structuri județene, Dan Eugen Cristodor.

Activitate pe linie politică

PES Actvist și-a desemnat noua conducere la începutul lunii decembrie 2015. “Conferinţa de alegeri a avut loc la sediul Organizaţiei Judeţene a PSD Călăraşi şi a fost prezidată de către europarlamentarul Victor Negrescu, preşedinte PES Activists România, secondat de Dan Eugen Cristodor, liderul social democraţilor călărăşeni”. PES Actvist se prezintă drept o structură care este parte integrantă a Partidului Social Democrat, “iar coordonatorii naționali, județeni și locali sunt asimilați funcției de vicepreședinte la nivelul fiecărei structuri locale”. Se prezintă, totodată, o structură care “se pregătește să contribuie decisiv la victoria PSD în alegerile locale și parlamentare din acest an”. În presa locală, această acțiune așa-zis umanitară a fost prezentată tot ca o activitate pe linie politică. Cele două, Ilinca Enescu și Natalia Roxana Pațurcă, nu au făcut acest demers de ajutorare a familiilor sărace, în perioada sărbătorilor de iarnă, în calitate de profesoare, ci ca militante politice. S-a încercat, astfel, obținerea de capital electoral, în beneficiul celor două, dar și pentru Organizația Județeană a Partidului Social Democrat, pe banii unor elevi.

Răspuns uluitor

Sesizat cu privire la acest aspect, Inspectoratul Județean de Poliție Călărași ne remite un răspuns uluitor: “Referitor la acțiunea de strângere de fonduri de la elevii Colegiului Economic și Liceului Teoretic Mihai Eminescu Călărași, organizată de către cele două profesoare, s-a stabilit că în perioada sărbătorilor de iarnă mai mulți elevi din cadrul liceelor menționate mai sus, din proprie inițiativă, au strâns sume mici de bani pentru cumpărarea de produse alimentare și totodată au contribuit cu obiecte de îmbrăcăminte folosite, care au fost donate ulterior mai multor copii proveniți din familii defavorizate. Acțiunea umanitară nu a fost impusă de către profesoarele respective, având caracter benevol.” Răspunsul acesta este fie o golănie, fie o dovadă clară de neglijență în serviciu. Dacă era o acțiune umanitară, de ce aceasta a fost prezentată drept una politică și însușită ca atare de PES Actvist și de PSD Călărași? În plus, cele două profesoare nu au participat la această acțiune în această calitate, de profesoare, ci ca militante politice, după cum s-au și prezentat. S-a încercat, astfel, obținerea de capital electoral.

Ce spune legea

psd4Legea nr. 78/2000, la Secțiunea 3 – Infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție, la art 13) prevede: Fapta persoanei care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influența ori autoritatea sa în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani. Cele două profesoare, Ilinca Enescu și Natalia Roxana Pațurcă, nu au însoțit elevii din cele două licee, în această acțiune umanitară, în calitatea lor profesională, ci în calitate de persoane implicate politic, încercând să obțină, astfel, capital electoral, adică ceea ce se prevede în lege ca fiind “alte foloase necuvenite”. Nu știm de ce polițiștii călărășeni au devenit părtași la golăniile politice sau dacă se întâmplă acest lucru tocmai prin prisma faptului că actualul șef al IPJ Călărași este cunoscut drept un apropiat de această structură politică. În cazul de față, sunt indicii clare de încălcare a legii, iar Inspectoratul Județean de Poliție Călărași ne remite un răspuns din care rezultă, fără echivoc, fie că și-a îndeplinit atribuțiile în mod defectuos, din anumite rațiuni, fie că avem de-a face cu o crasă neglijență în serviciu.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp