ACTUALITATEEXCLUSIV

Fără precedent: “Operațiunea pisica” s-a dovedit un succes! | VIDEO

Print Friendly, PDF & Email

Fapt fără precedent în municipiul Călărași, azi, 11 februarie 2016. Pe strada Plevna, în dreptul imobilului cu numărul 138, o pisică a rămas cocoțată pe un stâlp de electricitate dezafectat. Operațiunea “Salvați pisica” a fost declanșată în jurul orei 13:00.

Cocoțată de la 7:00 dimineața

Conform vecinilor, pisica a fost văzută în vârful stâlpului încă de la ora 7:00 dimineața. Se afla cățărată la o înălține de circa 6 metri. Inițial, s-a încercat scuturarea stâlpului, în ideea că pisica se va speria și va încerca să coboare fără ajutor. Ideea nu a fost inspirată, pisica s-a ghemuit și mai tare în vârful stâlpului, iar ghearele aproape că l-au străpuns. S-a semnalat situația la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei Călărași, iar purtătorul de cuvânt al acestei instituții, plt. maj. Ovidiu Tătăranu, ne-a sugerat să sunăm la numărul unic de urgență 112. Sau să-i căutăm proprietarul și să sune acesta.

A pus pe jar autoritățile

La fața locului a venit și un echipaj al Poliției Locale Călărași. Pus în fața acestei probleme de ordin cetățenesc, soluția a fost tot aceea de a suna la 112, pentru a fi alertați pompierii. Pisica s-a dovedit a fi de rasă persană. De soarta acesteia s-a interesat atât șeful Poliției Locale Călărași, Daniel Anghel, dar și primarul municipiului, Daniel Ștefan Drăgulin. După două ore, pisica se afla tot în vârful stâlpului. La fața locului s-au adunat câțiva vecini uluiți de această situație. În curțile din jur, câinii priveau curioși întreaga scenă. Într-un final, în urma unei discuții avute de reporteri cu reprezentantul unei firme locale, s-a intervenit cu o scară extensibilă. Pisica a fost coborâtă în siguranță.

Lacrimi de bucurie

Un vecin, într-un târziu, a recunoscut că pisica îi aparține. După care s-a răzgândit, spunând că el are, de fapt, un câine de talie mică, pe nume Coco. Vecinul și pisica, aflată încă în stare de șoc, au devenit imediat prieteni. Aceasta i s-a ghemuit la piept. Vecinul, dovedind că are inimă mare, s-a hotărât să adopte bietul animal. Nu am reușit să ne dumirim dacă este mascul sau femelă. Dată jos de pe stâlp și aflată în siguranță, întâi în brațele salavatorului, un angajat al unei firme private de pe raza municipiului Călărași, după care în brațele noului proprietar, pisica a răsuflat, în sfârșit, ușurată. Scena a ținut cu inima la gură câțiva gurâ-cască. Într-un final, până și reporterii prezenți la fața locului au vărsat câte o lacrimă de înduioșare. “Operațiunea pisica” s-a dovedit un succes!

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp