BREAKING NEWS

Fraudă la OCPI: Bani publici dați drept chirie și dirijați către partid / Video

Print Friendly, PDF & Email

7.000 de euro recunoaște că a plătit în plus Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, drept chirie, persoanei fizice Mihai Papazi, pentru un spațiu situat pe strada Viitor, din municipiul Călărași, unde a funcționat, multă vreme, Tribunalul Călărași. Banii au fost plătiți lună de lună, vreme de 5 ani, în baza unui contract de închiriere semnat de contabilul șef Alexandru Găvănescu și de directorul OCPI Călărași, Ovidiu Benea. Valoarea reală a prejudiciului adus bugetului public este, în schimb, de 9.000 de euro.

Struguri și bere

Beneficiarul acestei sume, Mihai Papazi, afirmă că, lunar, vreme de 5 ani, primea în contul personal, în baza contractului de închiriere pentru spațiul respectiv, pe lângă suma stipulată în contract, și o altă sumă, în valoare de 150 de euro. “E un pericol cu OCPI”. Mihai Papazi spune că o perioadă nici nu a știut că suma virată de OCPI Călărași era mai mare: “După aia m-am dezmeticit eu că intră mai mult. Eu nu aveam numai banii ăia. Intrau într-un cont unde mai erau bani. Cine a stat să se uite?” Papazi a înțeles că primește mai mulți bani decât prevedea contractul în momentul în care Ovidiu Benea a început să-i ceară diferite servicii, produse sau bani, pentru partidul din care făcea parte, PDL. “Pune-mi niște lăzi de struguri, pune-mi niște bere, că mă duc la București”, era forma prin care Benea cerea banii dați de OCPI în mod fraudulos. Erau perioade în care Ovidiu Benea și Ilie Munteanu, fostul director al Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură Călărași, tot pe baza banilor virați în mod fraudulos de OCPI, veneau și serveau masa, fără să plătească, la restaurantul Casa Heliade, deținut de Anne Marie Sabine Papazi, fiica lui Mihai Papazi.

Dependent de păcănele


Și Alexandru Găvănescu, contabilul șef de la OCPI Călărași, ar fi beneficiat de sume de bani. Contabilul șef primea și el… Așa s-a mers ani de zile. Papazi știe că Găvănescu folosea banii primiți drept șpagă la păcănele, acesta fiind dependent de aparatele de joc tip slot machine. Abia anul trecut s-a descoperit faptul că aproape 400 de milioane de lei au ajuns, în plus, sub formă de chirie, în conturile lui Mihai Papazi. În schimb, suma aceasta s-a dus, conform afirmațiilor beneficiarului, sub formă de șpagă, către Ovidiu Benea, Alexandru Găvănescu sau Partidul Democrat Liberal. Justificarea contabilului șef pentru plățile în plus făcute lui Mihai Papazi e comică: la un moment dat, valoarea contractului de închiriere a fost micșorată, dar s-au efectuat aceleași plăți, din inerție. “I-am făcut imediat constatarea când ne-am sesizat și i-am făcut reținerea”. Imediat înseamnă fix după 5 ani! Situația ar fi rămas aceeași, dar anomalia a fost descoperită de Viorica Dragomir, delegată pentru o perioadă scurtă ca director OCPI Călărași. OCPI, pe raza municipiului Călărași, are un singur astfel de contract de închiriere. Găvănescu a auzit că banii virați în plus, de OCPI, au luat destinații ciudate: “Păi nu știu ce făcea… Că cotizează la partid, la dracu…”

Benea fără explicații

Papazi spune că a fost șantajat să restituie suma de 7.000 de euro, promițându-i-se că i se va prelungi contractul de închiriere pentru spațiul din municipiul Călărași, situat pe strada Viitor, unde OCPI a depozitat arhiva. După recuperarea sumei, contractul a fost reziliat, iar OCPI a închiriat, pentru o sumă de de două ori mai mare decât oferta făcută de Mihai Papazi, un spațiu deținut de Confort SA. Firma Confort SA este controlată de Marian Drăgan, coleg de partid cu șeful OCPI, Ovidiu Benea. La acest moment, arhiva OCPI este depozitată la etajul 3 al blocului Confort și sunt elemente că acest fapt se face cu încălcarea încălcarea legii. Contactat de reporterii postului de televiziune România Tv, Ovidiu Benea a negat că ar fi primit foloase materiale sau că și-ar fi folosit influența pentru a dirija o parte din banii primiți, drept chirie, de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, de Mihai Papazi, către Partidul Democrat Liberal. Nu a putut să explice de ce Papazi primea bani în plus.

Presiuni prin interpuși

În schimb, Marian Drăgan, colegul de partid al lui Ovidiu Benea și beneficiarul noului contract de închiriere cu OCPI, prin interpuși, a făcut presiuni ca numele acestuia să nu fie amestecat în acest scandal de dirijare a banilor publici pe criterii politice. S-au efectuat apeluri către reprezentanții postului de televiziune România Tv. Presiunile s-au făcut prin intermediul numitei Irina Ravac, angajată a Camerei de Comerț și Industrie a județului Călărași, unde același Marian Drăgan ocupă postul de președinte, dar și prin intermediul unei individe care deține o publicație locală și care are relații apropiate cu același Marian Drăgan. Este vorba de Ana Maria Gonciu.

Arată mai mult

Articole similare

1 Comentariu

  1. Dom` Marin, Gonciu nu este individa care tot primeste contracte de publicitate pe unde apar proiecte pe bani de la UE? Barfeste lumea prin oras ca incredintarea acestor contracte au in spate o relatie nu tocmai ortodoxa intre ziarizda si politrucul Caine Rosu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp