BREAKING NEWS

Mare șmecherie: IPJ Călărași cumpără hrană pentru arestați de la evazioniștii fiscali – VIDEO

Print Friendly, PDF & Email

Blue Image SRL este firma cu care Inspectoratul Județean de Poliție Călărași a semnat un contract în valoare de 136.756,68 lei. Contractul este semnat în data de 28.01.2016 și are ca obiect prestare de servicii de hrănire a persoanelor private de libertate din arestul IPJ Călărași. De altfel, în fiecare an, IPJ Călărași semnează astfel de contracte cu firma Blue Image SRL. În 2012, valoarea contractului semnat de IPJ, pentru același gen de achiziție, cu firma Blue Image SRL, avea valoarea de 374.480 lie.

blue 2

blue

Experiență în evaziune

Firma Blue Image SRL aparține fostului candidat al Pardidului Poporului Dan Diaconescu, Filiala Călărași, la scaunul de primar al municipiului, la alegerile derulate în anul 2012. Este vorba de Voicu I. Dumitru.
dumitruLa data de 22 februarie 2010, 20 de aparate electronice atribuitoare de câștiguri, tip shlot machine, fără a se deține licențe pentru exploatarea jocurilor de noroc, au fost descoperite de lucrătorii Serviciului de Investigarea Fraudelor Călărași. Aparatele se aflau în mai multe locații, tip cârciumi, ale firmei SC Alex Voicu SRL Călărași, firma avându-i drept acționari pe Dumitru Voicu și pe soția sa, Iulia. Firma nu a mai înregistrat încasări din anul 2011. Voicu Dumitru a fost cercetat și în baza Legii 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale. A fost acuzat în mod repetat de comiterea de infracțiuni de evaziune fiscală.

Scăpat de procuror

În unul dintre dosare, a scăpat cu ajutorul unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași. La acel moment, Dumitru Voicu a scăpat cu o amendă administrativă. Mai mult, prin cârciumile pe care acesta le administra, comercializa băuturi contrafăcute, sub denumirea de apă de gură Luma, fabricată de SC Murfatlar SA și distribuită prin firma Dancle SRL Călărași. De data aceasta, Dumitru Voicu și firma pe care acesta o administrează, SC Blue Image SRL, au ajuns în fața completului de judecată pentru același gen de infracțiuni. Deși IPJ Călărași cumpără, în draci, de la această firmă, Blue Image a fost trimisă în judecată, alături de patronul Dumitru Voicu, la data de 19.07.2016, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Călărași. Cei doi sunt acuzați, normal, de infracţiuni de evaziune fiscală (Legea 87/1994, Legea 241/2005) art.9 al.1 lit.a din Legea 241/2005, care prevede: constituie infracțiuni de evaziune fiscală și se pedepsește cu închisoare de la 2 ani la 8 ani și interzicerea unor drepturi… ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile.

Bani pentru evazioniști

16-05-03-03-27-04cv_iorgamNu știm prin ce metode a reușit șeful IPJ Călărași, comisar șef Marian Iorga, să semneze un astfel de contract de prestări servicii, prin care banii publici ajung exact la astfel de firme care sunt acuzate de evaziune fiscală. La Călărași, pe mandatul actualului compandat al IPJ, minunile se țin lanț. Iar dragostea, normal, plutește în aer.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp