DOSARE

Moartea doctoriței Dima Ileana Corina sau despre eficiența criminală a statului polițienesc – VIDEO

Print Friendly, PDF & Email

A murit la puțin timp după ce a fost târâtă în arest, judecată și condamnată. Derularea unor astfel de evenimente, în viața acesteia, toate ieșite din comun, nu i-a mai dat puterea să lupte cu o boală necruțătoare. Este vorba de Dima Ileana Corina, medic de profesie, șefa Cabinetului de expertiză medicală Lehliu-Gară, decedată la nici 50 de ani.

Minciuni de la SRI

Hăituirea doctoriței Dima Ileana Corina a fost făcută prin intermediul Serviciului de Investigarea Fraudelor, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Călărași. Deja într-un stil consacrat, această structură, încercând să ascundă faptul că acționează ca urmare a notelor primite de la structura călărășeană a Serviciului Român de Informații, unele dintre acestea nu numai neadevărate, dar și imbecile, afirmă că s-a autosesizat cu privire la faptul că aceasta, în perioada 2010 – 2014, în schimbul unor sume de bani, cuprinse între 100 și 200 de lei, eliberează documente în baza cărora mai multe persoane beneficiază în mod nelegal de pensii medicale. În schimb, instanța de fond, prin decizie necontestată, reține în sarcina acesteia infracțiunea de luare de mită, conf. art. 289 alin. 1 din Noul Cod Penal, în sensul că aceasta a primit, în unele cazuri, diverse sume de bani, pentru urgentarea “îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu”. Nici vorbă ca doctorița Dima Ileana Corina să fi eliberat documente în baza cărora mai multe persoane să fi beneficiat în mod nelegal de indemnizații de boală. Mai mult, nici un martor, din cei peste 150 audiați, nu a declarat că aceasta ar fi solicitat vreodată produse, bani sau alte bunuri, în schimbul unui astfel de serviciu.

Structură de tip mafiot

Demența statului polițienesc, la Călărași, a însemnat zeci de ore de filaj, acțiuni de tip comando, prin pătrunderea în sediul Comisiei de expertiză medicală de la Lehliu-Gară, montarea de tehnică audio-video în lustră, dar și interceptarea convorbirilor telefonice. Evident că interceptarea a fost făcută, nelegal, de Serviciul Român de Informații, acesta transformându-se de foarte multă vreme într-o structură de tip mafiot. Atât Dima Ileana Corina, cât și asistenta sa, Achim Paula, au fost săltate, în baza unui denunț aranjat și aruncate în arestul Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, unde au zăcut, în condiții greu de imaginat, vreme de 2 luni. Achim Paula, asistenta acuzată de luare de mită, de la Lehliu-Gară, aceasta primind, în fapt, sume modice, cuprinse între 5 lei și 10 lei, pentru produse de papetărie, dar și alte atenții, gen ciocolată sau pungi cu cafea, și-a găsit un nou serviciu după un an de la punerea ei în libertate. Între timp, viața acesteia a suferit transformări profunde. Soțul acesteia a divorțat. Lucrează la un cabinet medical, tot în același oraș. Când îi amintim de acest episod, o podidesc lacrimile. Pur și simplu nu mai are curajul să-și amintească de această demență pusă la cale de un stat profund corupt și profund criminal.

Zeci de ore de filaj, acțiuni de tip comando, prin pătrunderea în sediul Comisiei de expertiză medicală de la Lehliu-Gară, montarea de tehnică audio-video în lustră, dar și interceptarea convorbirilor telefonice.

Fără apărare

achimNici Achim Paula nu mai are puterea să se apere, deși a fost deja condamnată, iar decizia a rămas definitivă: “Sunt foarte speriată, nu am curajul să vă declar ceva”. Printre lacrimi, ne povestește că erau singurele femei de pe arestul IPJ Călărași și că, vreme de două luni, au fost ținute într-o celulă care nu avea apă curentă sau grup sanitar. “Trebuia să chemăm gardianul de fiecare dată când aveam nevoie la baie. Iar acesta venea sau nu venea”. La Călărași, dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași, prin Miu Mădălina, procuror, deși competența era a Direcției Naționale Anticorupție. Achim Paula spune că această acțiune fără precedent a dus la moartea doctoriței Dima Ileana Corina. S-a îmbolnăvit imediat, de un cancer galopant. Dima Ileana Corina, pe lângă unele sume de bani, a primit brânză, ciocolată, ness Amigo sau flori. Niciodată nu a cerut ceva, numai că nu a refuzat ceea ce i se aducea. De altfel, și procurorul de caz, din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Carmen Țundrea, în rechizitoriu afirmă că bunurile erau date din următorul considerent: “pentru că aceasta este o cutumă înrădăcinată în mentalitatea colectivă, că trebuie să ofere ceva cadrelor medicale atunci când li se solicită serviciile”.

Urmează arestări în masă, în baza unei cutume

Brusc, procurorii sunt loviți de un acces de exces de zel fără precedent, dar numai în cazul acestor două cadre medicale, Dima Ileana Corina, băgată în pământ, și Achim Paula. Cutumă înseamnă că este un obicei, o normă de drept statornicită printr-o practică îndelungată. Cu alte cuvinte, că așa știe cetățeanul, că trebuie să ofere ceva, o floare, o cutie de bomboane, atunci când se duce la un doctor. Iar procurorii sesizează, iată, numai în cazul acesta, că e o normă greșită și că mentalitatea colectivă funcțională în zona balcanică, de aproape 1000 de ani, trebuie îndreptată, prin acțiuni de o virulență extremă. Întrebarea este aceasta: de ce s-a întâmplat așa ceva numai cu aceste două cadre medicale? Dacă e o cutumă a poporului român, obișnuit să dea atenții medicilor, atunci, legal, sunt următoarele soluții: 1. arestări în masă, persoanele care oferă atenții medicilor, fără să se autodenunțe, urmând să fie închise în camere de arest fără grup sanitar și fără apă curentă; 2. arestarea tuturor cadrelor medicale care primesc atenții din partea pacienților. Problema adevărată nu este legată de numărul sau de valoarea atențiilor primite de un cadru medical, ci de faptul că actualul sistem, polițienesc, corupt și criminal, nu oferă condiții ca această cutumă să dispară din mentalul colectiv. Spitalele oferă condiții mizere. Salariile cadrelor medicale sunt rușinoase, batjocoritoare. În condițiile în care, la Călărași, lipsa cadrelor medicale e o problemă de viață și de moarte, îi mai și umilim, târându-i prin arest, pentru două ciocolate, din cauza mentalului colectiv, pe care vor să-l combată, selectiv, procurorii.

Procurorii au mustrări de conștiință

De fapt, acestea sunt motivele care au dus la uciderea doctoriței Dima Ileana Corina. În plus, ca oricare alt medic, nu a plecat din țară, rămânând să profeseze în mediul rural și primind mici atenții din partea pacienților, uneori chiar și mâncare. Actul de urmărire penală consemnează, într-un mod de o tipicitate dusă la absurd, că a primit și sume de 5 lei, puse sub un dosar, pe birou. Pentru asta, pentru actul ei de curaj de a profesa în România, pe un salariu de nimic, a fost săltată, batjocorită, intimidată, dată drept exemplu negativ. Și ucisă în cele din urmă. Nu știm dacă și procurorii au mustrări de conștiință. Nu știm pe ce criterii acționează procurorii, în condițiile în care mai toți medicii din România primesc atenții, în bunuri sau bani, dar nu sunt toți arestați. Popescu Dumitra, din satul Nicolae Bălcescu, de Preasna, i-a dat doctoriței Dima Ileana Corina, la data de 9.12.2014, ora 12:27:54, produse alimentare, mai precis brânză și ciocolată. Am consemnat zeci de astfel de declarații ale martorilor audiați într-o efervescență dementă a procurorilor. Popescu Dumitra i-a dat doctoriței aceste produse din bun-simț. Ciocolata a cumpărat-o de la magazinul sătesc. Când am vizitat-o, a vrut să facă același lucru și cu noi, să ne dea brânză. Tot din bun-simț. La fel s-ar fi întâmplat și dacă ar fi fost vizitată acasă de învățătorul din sat. De preot. De șeful de post. Sau de procuror.

Eficiență criminală

Dima Ileana Corina nu a murit, ci a fost ucisă. De sistemul polițienesc care, când și când, vrea să arate de ce este capabil. A fost ucisă în urma unei acțiuni comune a Serviciului Român de Informații, a polițiștilor și procurorilor locali. În urma ei râmăne o mamă, neconsolată, la Curtea de Argeș, care a ajuns să trăiască mai mult decât propriul copil. În urma ei rămâne un băiat, în București, student. Și singur. Eficiența statului, în cazuri de corupție rizibilă, e criminală!

Arată mai mult

Articole similare

Comentarii

  1. Sa ne mai intrebam cine a infiintat STATUL DE DREPT,, in Romania???Functioneaza la parametrii stabiliti de un fost presedinte…si vom ajunge curand la obiectivul propus…15 milioane de locuitori ,pana in 2030 ,sau mult mai devreme .poate primeste o bonificatie ca si-a indeplinit sarcina inainte de vreme.

  2. Doamna doctor Dima a fost un om nemaipomenit. Era deșteapta,, amabila si altruistă. Nu cred ca vreunul din pacienții săi ar spune altceva.
    A fost o barbarie tot ce i s-a întâmplat.
    Sa se odihneasca in pace, pentru ca mult a pătimit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp