BREAKING NEWS

Actualizat – Dichiseni: Femeie salvată din fântână / Video

image_pdfimage_print

S-a întâmplat astăzi, la ieșirea din satul Dichiseni, spre Oltina, în jurul orei 11:00. Pe marginea unei fântâni, situată în imediata apropiere a DN3B, se afla o femeie. În cele din urmă, s-a aruncat.

E cunoscută cu afecțiuni psihice

Organele legii de la Postul de Poliție local s-au deplasat la fața locului. Șeful de post Marius Marcu a solicitat intervenția lucrătorilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei Călărași. Echipajele de la ISU au ajuns la fața locului în maxim 10 minute. Femeia care s-a aruncat în fântână, ne spune primarul localității Dichiseni, Iulian Radu, se numește Anița Dumbravu. Are 53 de ani. Are rude în localitate. Este cunoscută cu afecțiuni psihice. Locuia în sat, la o altă persoană, cunoscută tot cu afecțiuni de natură psihică. Localnicii afirmă că s-a măritat, de probă, cu acesta, câteva zile. A plecat de la locuința acestuia în urmă cu 3 zile. A motivat faptul că ea nu poate dormi și cu acesta în pat, dar și cu alți 4 câini de rasă lup german.

Nu a suferit vătămări corporale

Aflată la mai bine de 10 metri adâncime, femeia era conștientă. A tot repetat că nu vrea să iasă, fiindcă acolo este casa ei. Vasile Dode este angajatul ISU Călărași care a coborât în fântână, după femeie. A fost scoasă într-un timp record. Era conștientă. La fața locului a venit și un echipaj din cadrul Ambulanței Călărași. I s-au dat primele îngrijiri medicale. În fântână, apa nu măsura mai mult de o jumătate de metru. Deși aceasta are o adâncime de circa 10 metri, din primele date, femeia nu a suferit vătămări corporale. A fost dusă la Spitalul Județean de Urgență Călărași. Cel mai probabil, va fi direcționată, ulterior, către un spital de psihiatrie. La fața locului, au ajuns și săteni din Dichiseni, care au dat o mână de ajutor lucrătorilor ISU Barbu Știrbei Călărași.

S-au folosit cordițe de salvare

Într-un comunicat emis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei Călărași se arată că  un echipaj de căutare-salvare din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași a intervenit prompt pentru extragerea persoanei, aceasta fiind adusă la suprafață nevătămată în circa 20 de minute de la primirea apelului. Garda de Intervenție a Detaşamentului de Pompieri Călăraşi a fost solicitată prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să acționeze pe raza comunei Dichiseni, pentru scoaterea dintr-o fântână (cu o adâncime de aproximativ 10 metri), a unei  femei in vârstă de 53 de ani. În aproximativ 15 – 20 de minute femeia a fost extrasă nevătămată din fântână de către pompierii militari, care au folosit mai multe cordiţe de salvare şi centuri de siguranţă.

Un pompier curajos: Vasile Dode

Unul dintre pompierii militari care este încardat pe autospeciala de descarcerare a coborât în fântână şi a asigurat femeia cu centurile de siguranţă pentru ca aceasta să fie scoasă la suprafaţă. Este vorba de Vasile Dode. Femeia scoasă din fântână era conştientă şi a fost preluată de echipajul cu medic al Ambulanţei, care se afla de asemenea la locul intervenţiei. Ulterior aceasta a fost transportată la Unitatea de Primire Urgențe, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Călărași,  pentru cercetări amănunţite. Organele abilitate urmează să cerceteze cu exactitate împrejurările în care s-a produs acest eveniment.

Polițiștii au fost anunțați de un sătean

Inspectoratul Județean de Poliție Călărași,tot într-un comunicat dat publicității, arată că agent șef de poliție Marcu Marius, împreună cu agent Chiriță Cristian Ștefan, în timp ce se aflau la postul de poliție Dichiseni, au fost informați de un trecător de faptul că la ieșirea din localitatea Dichiseni, o femeie se află pe marginea unei fântâni părăsite.
Polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului, găsind lângă fântână o pereche de încălțăminte din plastic, iar în interior se vedea trupul unei persoane. Polițiștii au anunțat specialiștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei Călărași, luând măsuri de fluidizare a traficului rutier pentru o intervenție cât mai promptă a specialiștilor. Astfel, s-a reușit scoaterea la suprafață, în viață, a unei femei de 53 ani, din comuna Dichiseni, județul Călărași.

Fântâna va fi astupată

Aflată în plin câmp, fântâna este părăsită. Nu e funcțională. Contactat, primarul localității Dichiseni, Iulian Radu, spune că va face demersuri urgente pentru a astupa toate fântânile părăsite aflate pe raza localității.

 

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp