EXCLUSIV

Firma nașului primarului Daniel Ștefan Drăgulin a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală

image_pdfimage_print

Gheorghe Radu, cunoscut drept Gigi Radu, reprezentantul legal al firmei SC 2B Advertising SRL Călărași, figurează drept parte într-un dosar penal, pe rolul Tribunalului Călărași.

Contabilitate falsă

Dosarul, cu numărul 805/116/2017, are ca obiect infracțiuni de evaziune fiscală, în fapt omisiunea, în totul sau în parte, a evidențierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate. Infracțiunea e prevăzută de Legea nr. 241/2005 și prevede o pedeapsă privativă de libertate de la 2 la 8 ani și interzicerea unor drepturi. Pentru un prejudiciu mai mare de 100.000 de euro, în echivalentul monedei naționale, limita minimă a pedepsei prevăzute de lege și limita maximă a acesteia se majorează cu 5 ani.

Și-a cesionat părțile sociale

SC 2B Advertising SRL figurează cu sediul social în municipiul Călărași, strada Grivița, nr. 142. Are următoarele date de identificare fiscală: număr Registrul Comerțului – J51/445/2007, Cod Unic de Înregistrare – RO22119933, cu data înființării 16.07.2007. Ca asociat figurează Radu Adrian. Pentru anul 2015, figurează cu următoarele date contabile: cifră afaceri – 1.399.450 lei; profit net – 41.414 lei. Figurează cu obiectul principal de activitate cod CAEN 7311 – activități ale agențiilor de publicitate. Ca inculpat, în dosarul în cauză, figurează și fostul administrator al firmei, Stoian Virgil, domiciliat în comuna Grădiștea, județul Călărași. A fost numit în postul de administrator al firmei la data de 16.12.2010, data la care se retrage din structura acționariatului și Radu Gheorghe, acesta cesionându-și părțile sociale lui Radu Adrian, în fapt fiul acestuia.

Părinte spiritual

Firma a avut ca asociați inițiali pe Radu Gheorghe, nimeni altul decât nașul de cununie al actualului primar al municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, născut la data de 3.07.1961, domiciliat în municipiul Călărași, strada Grivița, nr. 140 și pe Mărgășoiu Monica, născută la data de 15.01.1970, în comuna Podul Turcului, județul Bacău, domiciliată în București, Calea Dorobanților, nr. 134-138. Ca administrator a figurat Radu Gheorghe, pe o durată a mandatului de 99 de ani, acesta având puteri depline. Din datele noastre, infracțiunea fiscală din acest caz s-a realizat pe baza veniturilor realizate pe bani publici. Nu știm dacă banii provin și de la Primăria municipiului Călărași. Cei doi soți Radu, Mariana și Gheorghe, au devenit părinți spirituali ai familiei Drăgulin, Nicoleta și Daniel Ștefan, la data de 6 octombrie 2012. La acest moment, Daniel Ștefan Drăgulin este liderul Organizației județene a Partidului Național Liberal.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close
WhatsApp WhatsApp