DOSARE

Veselie pe mandatul lui Vasile Iliuță: Spitalul Județean cumpără hrană pentru bolnavi de la magazinele de cartier

Print Friendly, PDF & Email

Cu 1,37 lei pe kilogram, la care se adaugă taxa pe valoarea adăugată, a achiziționat cartofii Spitalul Județean de Urgență Călărași, în perioada 1.0.1.2017 – 15.04.2017. Prețul final a fost de 1,5 lei pe kilogram.

Rulaj zilnic de 858 lei

Marfa fost livrată de firma călărășeană Streliția SRL, achiziția fiind una directă. S-a livrat cantitatea totală de 9,8 tone. De la aceasta au mai fost achiziționate următoarele produse: mere (1,962 lei/kg), ouă (0,436 lei/buc.), pătrunjel (1,06 lei/legătura), ceapă (1,47 lei/kg), leuștean (1,47 lei/legătura), păstârnac (3,92 lei/kg) etc. SC Streliția SRL livrează, de ani de zile, produse alimentare la Spitalul Județean de Urgență Călărași. Firma are un singur angajat declarat pe anul 2015. Are sediul social în mun. Călărași, strada Macului, bloc I21, scara 1, parter. Ca administrator figurează Jenica Grapă. Are obiectul principal de activitate cod CAEN 4711 – comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzarea predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun. Cum ar veni, e un magazin de cartier. De aici, iată, se aprovizionează Spitalul Județean de Urgență Călărași cu alimente necesare pentru hrana celor bolnavi. Pentru anul fiscal 2015, Streliția a raportat următoarele cifre: cifră afaceri – 313.295 lei; profit – 23.910 lei. Zilnic, are un rulaj de 858 lei. Profitul net zilnic: 85,11 lei. Cam cât o tarabă din piața agroalimentară Big.

Cât costă cartofii?

La AFC Dunărea Călărași, club finanțat tot din bani publici, cartofii au fost achiziționați cu un preț variind între 1,6 și 1,7 lei pe kilogram. Cantitățile cumpărate, în primele 3 luni ale anului, nu sunt semnificative. Majoritatea produselor agroalimentare, în cazul AFC Dunărea Călărași, sunt cumpărate de la supermarketul Kaufland. În perioada 1.01.2017 – 15.04.2017, s-a cumpărat cantitatea totală de 768 de kilograme de cartofi. La Direcția Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi, cartofii sunt achiziționați direct de la producător, cu un preț final de 1,35 lei. Sunt livrați de PFA Găișeanu Ștefan, sat Poiana, nr. 61, comuna Poiana, județul Dâmbovița. Anual, se livrează cantitatea de 52.500 kilograme. Tot acesta este cel care livrează și ceapă, la un preț final, pe tot anul, de 1,7 lei/kg. Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Călărași, pentru Cantina de Ajutor Social, nu are un distribuitor stabil în cazul acestui produs. Cartofii vin de la o firmă de distribuție din municipiul Constanța, SC Monteriat 2016 SRL sau sunt luați de la firme locale, de genul SC Marchidan Impex SRL. Prețul variază între 1,3 și 1,5 lei/kg. În județul Călărași, SA Agrozootehnica Independența a livrat cartofi la 0,5 lei/ kg, în vreme ce kilogramul de ceapă avea un preț de 0,7 lei.

Apropiatul primarului Daniel Ștefan Drăgulin

SC Marchidan Impex SRL este o firmă care livrează în mod constant produse alimentare pentru Direcția Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi și pentru Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Călărași. Figurează cu 46 de salariați, pentru anul 2016, având sediul social în mun. Călărași, Aleea 5 Călărași. Anul trecut a avut un rulaj de 4.059.169 lei, cu un profit net declarat de 41.150 lei. Asociatul unic este Ene George. firma are ca obiect principal de activitate codul CAEN 4711 – comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun. La direcțiile subordonate Consiliului Județean Călărași sau Primăriei Călărași, aceleași firme locale, de ani de zile, livrează produse aleimnatre: Marchidan Impex, Gigi & Co, Călifarul Negru SRL, Rams Com SRL. Procedura este una extrem de dubioasă. Spre exemplu, la data de 5.01.2017, Marchidan Impex SRL depune o ofertă de preț pentru produse alimentare (adresa nu are număr de înregistrare) și în exact aceeași zi Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Călărași emite o adresă, nr. 58/5.01.2017, prin care SC Marchidan Impex SRL este anunțat că oferta respectivă a fost declarată câștigătoare. E un apropiat al primarului Daniel Ștefan Drăgulin.

Întâmplare la Vâlcelele

Califarul Negru SRL este o firmă înființată în anul 2013. Pentru anii 2013 și 2014, figurează cu 0 salariați. În anul 2015, figurează cu 1 salariat. Este o altă firmă care livrează cantități impresionante de produse, dintre cele mai diverse, către Direcția Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi. Firma are ca obiect de activitate codul CAEN 4639 – comerț cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi și tutun. Figurează și cu un al doilea obiect principal de activitate: cod CAEN 4520 – întreținerea și repararea autovehiculelor. În schimb, începând din acest an, în structura unităților care fac livrări de produse alimentare, în cadrul DGASPC Călărași, apare și firma Florina SRL. Nu știm dacă e numai o întâmplare faptul că aceasta figurează cu sediul social în localitatea Vâlcelele, județul Călărași, comună controlată de actualul președinte al Consiliului Județean călărași, Vasile Iliuță. SC Florina SRL Vâlcelele, pentru anul 2016, figurează cu 0 salariați. A avut o cifră de afaceri declarată de 1.015.064 lei, cu un profit net uluitor: 4.342 lei. Figurează cu datorii totale de 581.283 lei. Are ca obiect de activitate codul CAEN 5630 – băuturi și alte activități de servire a băuturilor. Ca unic asociat și administrator figurează Gheorghe Florica.

Măncare de la cârciumă, pentru orfani

Odată cu accederea în fruntea Consiliului Județean Călărași a lui Vasile Iliuță, brusc SC Florina SRL, în fapt o cârciumă, se apucă să livreze produse alimentare către DGASPC Călărași, instituție aflată în subordine. Uitați ce livrează, de miliarde de lei vechi, SC Florina SRL Vâlcelele, către DGASPC Călărași: carne miel – 28,65 lei/kg, fără TVA (300 kilograme); prăjitură cu cremă și glazură; miere; zahăr pudră; varză murată; varză albă; turtă dulce; stafide; roșii; pufuleți; pesmet; brânză Almette; eugenie ambalată; drojdie; căpșuni; brocoli congelat; portocale; zahăr pudră; usturoi granulat; unt; spanac verde; ruladă; praf de copt; prăjitură Măgura; pernițe Viva; figurine de ciocolată; ketchup; icre; hamburger de vită; halva; fursecuri; fulgi de porumb; frișcă Hulala; dovlecei; condiment universal etc. Lista e imensă. Gheorghe Florica a avut o cârciumă pe raza satului Vâlcelele, în prezent imobilul fiind demolat. Este sora lui Marian Gheorghe, șeful arestului din cadrul IPJ Călărași. Cumnatul lui Vasile Iliuță este cel care, în urmă cu mai mulți ani, a produs un accident rutier, în zona podul 4, accident în urma căruia fiul lui Gheorghe Florica a decedat.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp