DOSARE

Dezvăluiri: Asfaltări de milioane de euro, pe bani publici, cu firme-fantomă de apartament

Print Friendly, PDF & Email

Figurează cu sediul social în municipiul Giurgiu, pe strada Negru Vodă. Conform certificatului constatator nr. 80205, din data de 1.02.2021, emis de Oficiul Național al Registrului Comerțului, firma are și un punct de lucru declarat în municipiul București, pe strada Pogoanelor, nr. 1-3.

Pe strada Pogoanelor, la numărul 1, în sectorul 4, din București, se află Centrala Electrică de Termoficare (CET) Progresu. “Aici nu se află altă firmă.”

La numărul 3, este o casă care pare abandonată. În spatele acesteia s-a aflat o unitate de alimentație publică. Nimeni din zonă nu a auzit de firma Hand Made Construct SRL.

Dragoș Petrache, căruia i se spune “Inginerul”, este cel care a ținut legătura cu autoritățile publice locale ale comunelor Chirnogi, Radovanu și Crivăț, de pe raza județului Călărași.

“Nu știu cine este administratorul firmei, nu l-am văzut vreodată. Eu am vorbit doar cu un inginer care ține legătura cu Consiliul Județean, cel care a răspuns de toată lucrarea”. Este declarația făcută de Vasilica Dobrescu, în calitate de primar.

Petrache se declară angajat al firmei Hand Made Construct SRL. “Da, sunt angajat al unei firme de construcții, da.” Nu ne poate spune, cu exactitate, unde se află, în București, punctul de lucru. “Nu pot să vă dau informații legate de firmă. Sunați la administratorul firmei… Nu pot să v-ajut. O să ajung la birou, astăzi sau mâine, și o să întreb dacă am voie să vă spun.”

La data de 20 februarie 2019, Consiliul Județean Călărași, pe pagina oficială, anunța că “s-a semnat contractul de lucrări pentru drumul județean 411.”

Reabilitarea DJ411, pe traseul Chirnogi – Radovanu – Crivăț – limita județului Călărași, s-a făcut prin finanțarea asigurată de Ministerul Dezvoltării, în cadrul etapei a II-a a Programului Național de Dezvoltare Locală. Suma pusă la dispoziție, din fonduri guvernamentale, a fost de 24.189.953 lei. La data de 20.02.2019, cursul leu/euro era de 4,7576. Valoarea totală a sumei alocate este de peste 5 milioane euro. Devizul general a fost actualizat, de Consiliul Județean Călărași, la începutul anului trecut, la o valoare de 24.119.233,95 lei, din care partea de cofinanțare a autorității publice județene s-a ridicat la suma de  622.633,35 lei.

Reabilitarea DJ411, pe traseul Chirnogi – Radovanu – Crivăț – limita județului Călărași, la momentul semnării contractului, a avut un termen de finalizare de 24 de luni.

12 kilometri despart localitățile Chirnogi și Radovanu, trecând prin satul Valea Popii. Pe acest traseu, la numai câteva zile înainte de expirarea termenului de finalizare a lucrării, DJ411 arată astfel:

“S-a turnat un singur strat de asfalt. Peste iarnă, acesta s-a măcinat. Știu că, la acest moment, firma care execută lucrarea se află în procedură de insolvență.” Nu există strat de uzură. Primul strat de asfalt, pe alocuri, nu depășește grosimea de 1 centimetru. Drumul este aproape impracticabil. Vasilica Dobrescu nu știe când va fi reabilitat efectiv.

Firma Hand Made Construct SRL are sediul social declarat în municipiul Giurgiu, strada Negru Vodă, bloc 29/511, parter, apartament 1. A fost un adevărat noroc că am reușit să-l identificăm. În fapt, e o firmă de apartament. Este înființată în anul 2011, iar cifra de afaceri, pentru primii 5 ani de activitate, arată astfel:

 • 2012 – 1.999 lei
 • 2013 – fără bilanț contabil
 • 2014 – 9.013
 • 2015 – 0
 • 2016 – 0.

În 2019, raportează o cifră de afaceri de 13.744.184 lei, cu un profit net de 1.499.174 lei, la un număr mediu de angajați de 65. Ca asociat unic și administrator cu puteri depline figurează Gina Olteanu, născută la data de 2.07.1959, în satul Tomulești, comuna Toporu, județul Giurgiu.

În Giurgiu, pe strada Negru Vodă, bloc 29/511, parter, apartamentul 1, cu chirie, locuiește Florin Titu Mihăilă, deși aici figurează, oficial, sediul social al firmei Hand Made Construct SRL. După lungi insistențe, în jurul orei 10:30, ne deschide Florin Titu Mihăilă, îmbrăcat sumar. Ne spune că este foarte obosit, pentru că a lucrat în schimbul de noapte. Vecinii îl știu drept polițist. “Sunt chiriași, proprietarul nu e aici. Dar nu i-am văzut.”

Mihăilă e buimac. Îl întrebăm de doamna Olteanu, asociatul unic și administratorul firmei Hand Made Construct SRL. “Nu e aici. Aici e adresa de la firmă.”

 • Și cum o găsesc?
 • N-o găsiți!
 • Nu-i de găsit sau cum?
 • Nu, doar adresa o are aici. Nu știu, nu am ce să vă zic.
 • Și cum pot lua legătura cu dumneaei?
 • Păi nu v-am zis? Nu știu. Nu știu să vă dau nici numărul de telefon, nici nimic.

Numărul de telefon declarat la ONRC de proprietara și cu calitatea de administrator cu puteri depline, pentru firma Hand Made Construct SRL, Gina Olteanu, nu este alocat. E ciudat, însă, cum Gina Olteanu a putut fi contactată de președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, la momentul la care a fost semnat contractul de lucrări.

Dragoș Petrache, “Inginerul”, este cel care pică în plasă.

 • Domnul Dragoș?
 • Da.
 • M-a rugat domnul Florin. Dacă vă sună vreun ziarist de la Călărași, să nu-i spuneți că el se ocupă de afacere.
 • A, da, clar!
 • Dar cine sunteți? Că nu am numărul.
 • Știu. Dar d-aia v-am sunat. Să nu spuneți de Florin, să nu transpire pe undeva!
 • Sigur. Sigur-sigur!
 • Și să nu spuneți nimic de Olteanu.
 • Haideți, domnule, stați liniștit.

În fapt, Gina Olteanu, cea care, în acte, este proprietar și administrator cu puteri depline, în cadrul firmei Hand Made Construct SRL, este mama actualei concubine a fostului polițist Florin Titu Mihăilă.

Pe rolul Judecătoriei Giurgiu, firma Hand Made Construct SRL figurează în mai multe dosare de executare silită. Mai precis în 18! Pe rolul Tribunalului Giurgiu, figurează în cauze civile, pe litigii de muncă – drepturi bănești.

La Inspectoratul Teritorial de Muncă al Județului Giurgiu, reprezentantul acestuia, Valeriu Cristian Chindea, ne spune că au fost primite mai multe sesizări care au vizat firma Hand Made Construct SRL. “Știu că s-au aplicat mai multe amenzi, în urma unor sesizări ale foștilor salariați.” Ne declară că inspectorii au identificat doar sediul social al firmei, nu și pe administratorul acesteia.

În Giurgiu, Florin Titu Mihăilă este cunoscut drept fostul patron de la autogară. A deținut Compexul Red House, prin firma Gitour SA, în prezent administrată de un om al străzii, conform primelor date. Prin firma Ara Marab Construct, cu sediul tot în Giurgiu, deține contracte cu Administrația Domeniului Public Sector 3 București, condusă de PSD, prin intermediul lui Robert Negoiță. Firma a fost cercetată pentru evaziune fiscală. În prezent, se află în procedură de organizare. Figurează tot cu Gina Olteanu drept asociat și administrator cu puteri depline.

La data de 15.10.2020, Hand Made Construct SRL a cerut, prin Tribunalul Giurgiu, deschiderea procedurii de insolvență. 14 firme și 5 instituții bancare figurează drept creditori.

DJ411

Vasile Iliuță, reprezentantul Consiliului Județean Călărași, nu a putut fi contactat.

Având în vedere complexitatea acestui caz, care depășește cu mult limitele unei investigații jurnalistice, dar și sumele vehiculate, provenind din bugetul public, redacția noastră va sesiza parchetul competent.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp