ACTUALITATE

Rupți de pandemie, pesediștii au organizat o nouă paranghelie!

Print Friendly, PDF & Email
  • Cum a fost la petrecere?
  • Eu sunt acasă, nu știu la ce petrecere vă referiți.

Asta a fost reacția lui Mihăiță Beștea, vicepreședinte al Consiliului Județean Călărași, chestionat în legătură cu participarea sa la o nouă paranghelie organizată de pesediști, în plină pandemie de coronavirus. Aceasta s-a derulat în cursul zilei de ieri, 30 ianuarie, când calendarul ortodox consemnează că se prăznuiește ziua Sfinții Trei Ierarhi, aceștia fiind Vasile cel Mare și Bețiv, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur.

Chiolhanul pesedist, la care au participat, conform unor surse, peste 150 de persoane, a fost botezat drept “petrecere de socializare”.

În această perioadă, restaurantele, barurile, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc sunt deschise în limita a 30 la sută din capacitate.

Conform declarațiilor făcute de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a județului Călărași, petrecerile private sunt, în continuare, interzise.

Cheful s-a derulat în cursul zilei de ieri, la Ivănești, într-o locație a unei societăți comerciale care-l are drept asociat pe Vasile Iliuță, președintele pesedist al Consiliului Județean Călărași. Acesta este recunoscut pentru apetența sa spre chefuri și șprițuri.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Călărași nu au putut pătrunde în incinta restaurantului respectiv. “Era accesul restricționat acolo. Erau încuiate porțile.”

“Nu am fost la nici o petrecere”, ne-a declarat Mihăiță Beștea.

Liviu Vârtejanu, vechi membru PSD și consilier județean din partea acestei formațiuni politice, recunoaște că a participat la chef. “Am fost acolo și am stat 10 minute.” Nu ne poate da o cifră estimativă a participanților. “Când am plecat eu, nu prea, că nu prea începuse bine. Eu m-am dus până acolo și… am plecat. Asta ca să răspund invitației care a fost.”

  • Domnul Coarnă a fost?
  • Eu pe el nu l-am văzut!
  • Da, iar a fost la mall!

Ulterior, în zona respectivă s-au efectuat filtre rutiere, aplicându-se 31 de amenzi contravenționale , unor persoane cu vârste cuprinse între 22 și 58 de ani.

Pesediștii au mai organizat un chef, în plină pandemie, la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut. la acel moment, chefliii au fost identificați în trafic, conform datelor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, prin biroul de presă. S-au aplicat nu mai puțin de 19 sancțiuni la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19. Alte 7 amenzi au fost aplicate în baza Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de coviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp