ACTUALITATE

Cine e călărășeanul care s-a șprițuit cu șefii polițiștilor și procurorilor

Print Friendly, PDF & Email

Se numește Mihai Florian Anton și a venit, din Anglia. Figurează cu carantină obligatorie, începând cu data de 16 ianuarie, la adresa declarată în județul Călărași, satul Răzvani, strada Crizantemelor, nr. 7. A fost surprins, de o patrulă a Poliției Sectorului 3 București, alături de alți 20 de polițiști și șefi de parchete, la o petrecere ilegală, organizată în centrul Bucureștiului, la restaurantul Hanul lui Manuc.

La data de 22.01.2021, polițiști din cadrul Poliției Sectorului 3 au desfășurat o acțiune care a vizat modalitatea practică de respectare a prevederilor legale ce reglementează prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 la adresa din str. Franceza, nr. 62-64, sector 3 (Hanul lui Manuc), se arată într-un comunicat dat publicității de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

Cu aceasta ocazie, în interiorul acestei societăți (spațiu închis) au fost depistate și identificate un număr de 27 de persoane.  Printre persoanele depistate și legitimate, la una dintre mese, se afla și cms. sef Gavriș Radu Emilian, Director General Adjunct  al Poliției Capitalei, care consuma bauturi alcoolice,  împreuna cu numiții Ioan Costel, Baran Florin, Solatan Alexandru și Popoiu Codruț (n.r.prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul București), precizează sursa citată.

S-a speculat că, alături de aceștia, s-ar fi aflat și un prim-procuror al unui parchet de pe raza județului Călărași, fapt neconfirmat până la acest moment.

Mihai Florian Anton nu a putut fi găsit la adresa declarată loc de carantină, de pe raza satului Răzvani. În schimb, acesta s-a cazat în municipiul București, pe strada Mircea Vodă, nr. 28, la hotelul Royal. Acesta se află chiar lângă restaurantul Hanul lui Manuc.

“Eu nu eram cu domnii aceia, n-aveam nici o treabă cu dumnealor. Puteți să verificați dosarul, să mergeți la poliție, unde vreți dumneavoastră, că presa a vrut să-i implice cumva, că are o funcție mare și că vor să bage anumite probleme. E problema voastră ce faceți, ca și reporteri, ca și presă și ca și ce vreți voi.”

În Anglia, Mihai Florian Anton a lucrat, ultima oară, ca bodyguard, la un club de noapte, fapt declarat de un văr al acestuia, pe raza satului Radu Vodă, județul Călărași, unde acesta, de fapt, își are domiciliul. “Până să vină pandemia, era pe șantier, apoi bodyguard la un club d-ăsta de noapte. Acum, cu pandemia, sincer, nu știu!” Vărul acestuia nu știe cum a ajuns Mihai Florian Anton să se șprițuiască cu șefii polițiștilor și procurorilor. “Știu că a fost plecat în București și, tot așa, știu că are ceva probleme pe-acolo. Acum e în izolare, la un hotel.”

  • De unde până unde el cu șefii?
  • Chiar nu știu.

La adresa din Radu Vodă, comuna Lupșanu, se află mama acestuia, Carmen, cunoscută în tot satul pentru manifestările sale anormale. “Nu șade la noi, în primul rând. Șade la un hotel, în București. Așa știu, așa vă spun.” Ni se spune că Mihai Florian Anton, în Anglia, muncește.

  • Ce muncește?
  • Domnule, nu mă luați pe mine cu d-astea. Ce știu eu, domnule, credeți că mă duc eu acolo să văd ce muncește? Nu cumva ziceți că fură? Eu vă-ntreb așa!
  • Ce căuta el acolo cu șefii ăia?
  • Ce știu eu, domnule? Eu nu știu nimic. La mine, de exemplu, nu șade. A venit o jumătate de oră și-a plecat.
  • Ce relație avea el cu șefii ăștia?
  • Domnule, nu mă luați pe mine cu ce relație. Gata, am terminat, că avem treabă!

Când o întrebăm dacă le aducea fete, devine agresivă. “Ce fete?! Domnule, nu mă luați pe mine. Vreți să vă iau la drăcuială?”

“Eu nu am nici o treabă. Ce-am făcut, răspund în fața justiției, în fața poliției și cu asta-basta! Nu trebuie să dau explicații. În seara aia nu a fost o petrecere. Pur și simplu lumea era la masă, mânca, își vedea fiecare de treaba lui. Au băut o bere-două, treaba lor, pe cine interesează?… Eu eram cu treaba mea, dumnealor cu treaba lor!”

Mihai Florian Anton e uluit că i-a apărut numele, în presă, fără să i se fi cerut voie. “În Anglia, am lucrat mai multe. Treaba mea ce-am făcut eu în Anglia!”

Pe numele acestuia s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor. În București, unitățile de alimentație publică de tipul restaurante- cafenele s-au deschis, la 30 la sută din capacitate, în cursul zilei de luni, 25 ianuarie. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat, luni dimineață, că Radu Gavriș a fost demis din funcția de adjunct al Poliției Capitalei. Totul s-a întâmplat în urma acestui scandal.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp