BREAKING NEWS

Actualizat – Descinderi: Fostul șofer al șefului Tribunalului Călărași a fost săltat de mascați / Video

Print Friendly, PDF & Email

AAu fost anunțate percheziții, în dimineața de 10 octombrie, în mai multe locații din județul Călărași, la persoane bănuite că ar fi săvârșit infracțiuni judiciare în legătură cu produse agricole. Au avut loc 9 descinderi, efectuate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

A fost vizat capul clanului Portofel

Pe raza satului Ștefan Vodă a fost vizată ferma lui Constantin Năstase, zis și Portofel. Acesta este fostul șofer al șefului Tribunalului Călărași, George Cătălin Șerban. A ocupat acest post de ani buni deși se cunoștea că activitățile acestuia sunt la limita legii. A fost săltat în dimineața zilei de 10 octombrie. Soția acestuia a fost transferată, ca grefier, tot la Tribunalul Călărași, după ce, ani buni a activat, în același post, la Judecătoria Călărași. În satul Ștefan Vodă, Constantin Năstase este cunoscut drept capul clanului Portofel.

A fost săltat

La fața locului, erau polițiști criminaliști și mascați. În jurul orei 8:45, Constantin Năstase, zis și Portofel, vizibil marcat, a fost scos din sediul fermei. Ulterior, mașinile au plecat în câmp, la o altă fermă deținută de acesta și la care, conform unor surse, ar crește porci. Până să-l salte, la fața locului a venit doar un văr al acestuia. S-a arătat surprins de ceea ce se întâmplă. Ne spune că nu înțelege de ce au loc astfel de evenimente, câtă vreme ei sunt oameni cinstiți și că-și câștigă traiul în mod corect. “Muncesc de dimineața până seara. Anul ăsta, nu am reușit decât să cumpăr un apartament, la Călărași.”

Cap de rețea

În comună, era liniște. La postul local, doar se auzise, ca zvon, despre descinderi. Polițista intrată în tură nu știa de ce se întâmplă la ea în sat. 4 mascați, însoțiți de polițiști, i-au bătut la poartă, în această dimineață, lui Portofel, la ora 6. Într-un comunicat de presă, IPJ Călărași precizează, despre acest caz, că din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie – octombrie a.c., persoanele în cauză ar fi abordat proprietarii unor asociații agricole, oferindu-se să le păzească terenurile cultivate, deși nu ar fi avut autorizație legală în acest sens, ulterior, aceștia sustrăgând produsele agricole în cantități însemnate. Prejudiciul creat a fost estimat la 25.000 de lei.

Puși în libertate

Constantin Năstase, Laurențiu Radu, Nicușor Ilie, Marius Cătălin Dedu, Mihăiță Florea și Adrian Alexandru Leaotă au fost prezentați, în cursul zilei de 11 octombrie, în fața completului de drepturi și libertăți, la Judecătoria Călărași, ca instanță de fond, cu propunere de arestare preventivă făcută de Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași. Polițiștii au identificat drept societate agricolă păgubită pe Dreptatea Cuza Vodă. Instanța a dispus punerea în libertate a celor acuzați, fără nici un fel de altă măsură coercitivă. Între partea reclamantă, Societatea Agricolă Dreptatea Cuza Vodă, condusă de Dumitru Iuliu Gabriel, zis Ghiu și cei 6 indivizi duși în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă, a intervenit un acord de mediere. Gruparea condusă de Constantin Năstase, zis Portofel, i-a plătit acestuia suma de 50.000 de lei.

Practică obișnuită

Sunt date conform cărora aceasta este o practică obișnuită a grupării conduse de Portofel, o împăcare intervenind și cu fostul primar al comunei Perișoru, Cătălin Bucur, acesta reclamând furtul unui număr impresionant de oi. Constantin Năstase, zis și portofel, a fost prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă, pentru următoarele fapte: instigare la furt calificat, respectiv furtul calificat în dauna unei societăți încă neidentificate, faptă comisă la data de 12.09.2018;  instigare la furt calificat, respectiv furtul calificat în dauna unei societăți încă neidentificate, faptă comisă la data de 14.09.2018;  instigare la furt calificat, respectiv furtul calificat în dauna unei societăți Dreptatea Cuza Vodă, faptă comisă la data de 19.09.2018;  instigare la furt calificat, respectiv furtul calificat în dauna societății Dreptatea Cuza Vodă, faptă comisă la data de 20.09.2018. Toți ceilalți, Laurențiu Radu, Nicușor Ilie, Marius Cătălin Dedu, Mihăiță Florea și Adrian Alexandru Leaotă, au fost acuzați de patru fapte de furt calificat.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp