EVENIMENT

Circ la Liceul Tehnologic Dan Mateescu: Din gelozie, o elevă a fost păruită de concubina amantului

Print Friendly, PDF & Email

Incident șocant la o unitate de învățământ din municipiul Călărași, în cursul după-amiezii de ieri. Este vorbe de Liceul Tehnologic Dan Mateescu, cunoscut drept La Barăci. În curtea unității de învățământ a pătruns un grup format din 5 femei și un bărbat, pentru a-i cere socoteală unei eleve de clasa a XI-a, G.B., în vârstă de 16 ani, care ar avea o relație de natură intimă cu concubinul uneia dintre femeile agresoare.

Scandalul a avut loc în curtea liceului

„Da, a avut loc un incident, a fost anunțată poliția. Deja au venit ieri, au luat declarații, s-a deschis un dosar, acum vor veni din nou”, ne-a declarat directoarea Liceului Tehnologic Dan Mateescu, Nicoleta Radu. Scandalul a avut loc în curtea liceului, directoarea afirmând că datorită intervenției paznicilor, lucrurile nu au degenerat. „Am verificat camerele de supraveghere, s-a văzut incidentul, am stabilit identitatea celor care au fost implicați.” Directoarea nu știe motivul pentru care a avut loc agresiunea. Nu știe că eleva ar avea o relație de natură intimă cu concubinul uneia dintre agresoare. „S-a întâmplat totul foarte repede. Persoanele respective bănuiesc că o așteptau, o cunoșteau, pentru că imediat au sărit și au lovit-o.” Paznicul este cel care a reușit s-o smulgă pe elevă din mâinile femeilor. Spune că se numește Ionel Moisescu.

Un paznic lipsit de sedative și o directoare neînțelegătoare

Atitudinea paznicului este una absolut halucinantă, în momentul în care află că dorim să vorbim cu directoarea unității de învățământ. „Vezi că noi o să ne întâlnim și altfel. Fii atent ce-ți spun: ca mine nu te-ai certat cu nimeni! O să te interesezi și pe urmă o să-mi spui: da, măi, așa e… Vorbește frumos, e școală aici, e copii… Stai, dracu, liniștit!” La fața locului a ajuns și un echipaj de poliție. „Du-te, mă, la muncă, nu mai stați așa, vagabonților!” Directoarea Nicoleta Radu se face că nu înțelege când întrebăm dacă individul este în deplinătatea facultăților mintale și nu știe să ne răspundă dacă acesta are nevoie de sedative, pentru a se calma. Directoarea Nicoleta Radu, oarecum recalcitrantă, nu înțelege de ce mai rămânem în unitatea de învățământ, după ce ne-a spus punctul de vedere. Nu pricepe că dorim să obținem și alte date, de la diverși martori oculari, profesori: „Păi de ce să vorbiți cu profesorii? Din partea școlii nu poate comunica oricine… Nu mi se pare normală prezența dumneavoastră aici.”

Martor ocular: Am văzut o mână de păr pe-acolo

Nu știm cum un astfel de individ precum paznicul Moisescu Ionel poate fi angajatul unei unități de învățământ. În curtea școlii, în pauză, elevii fumează la greu. Au asistat la scandalul de ieri. „Da, au bătut-o pe o elevă, de la noi din liceu… La noi se întâmplă foarte multe. Dacă nu vine poliția în fiecare zi, nu vine deloc.” Elevii știu că a avut loc o bătaie între nevasta orbită de gelozie și o elevă care are o relație cu concubinul acesteia. „E a XI-a.” „Da, am auzit și noi.” Paznicul de la secțiunea after-school, din cadrul Liceului Teoretic Mihai Eminescu, ne spune că le-a văzut pe agresoare. „Știu când au venit, că au vrut să intre la mine, că au crezut că la mine e Dan Mateescu. Le-am zis: dumneavoastră ce căutați? Îmi caut o nepoată de-a mea. Aia mai tânără, nu soacră-sa sau mă-sa… Eu am văzut decât două inse, dar una era mai aicea…” Știe de ce a fost scandalul: „Cică una trăiește cu bărba-su la alta. Pe urmă am văzut o mână de păr pe-acolo. Cică i-ar fi luat un telefon, ce-am auzit și eu, la eleve.”

S-a deschis dosar penal pentru loviri și alte violențe

Unul dintre profesori a asistat la toată scena. „Am văzut agitație în colțul din dreapta școlii și am bănuit că se întâmplă ceva. O elevă era agresată de mai multe persoane, vreo 4-5 persoane. Din discuții, din ce țipau ele, am înțeles că acea elevă întreținea relații cu soțul uneia dintre ele. Am luat eleva în brațe și am dus-o în școală. Între timp, celelalte persoane încercau să mi-o smulgă, să o poată bate în continuare. Țipau că soțul aceleia i-ar fi cumpărat un telefon de 3.000 de lei, fapt care a fost confirmat de elevă.” Profesorul recunoaște că a intervenit și paznicul reclacitrant, Ionuț Moisescu: „Da, a intervenit, că altfel nu cred că reușeam să o scot din mâinile lor.” Incidentul ne este confirmat de ag. Bianca Ghiveci, din cadrul IPJ Călărași. Aceasta ne-a declarat că, în urma unui apel la numărul unic de urgență 112, mai mulți polițiști s-au deplasat la Liceul Tehnologic Dan Mateescu. S-a aplicat o sancțiune contravențională, eleva agresată nedorind să depună plângere. „Ne-am sesizat din oficiu și am deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de loviri și alte violențe.”

I-a cumpărat amantei un telefon de 3.000 de lei

Elena Mihăilescu, șefa Inspectoratului Școlar Județean Călărași, ne declară că a fost informată de conducerea Liceului Tehnologic Dan Mateescu în legătură cu incidentul petrecut în după-amiaza zilei de ieri. „Este vorba despre faptul că o elevă ar fi fost agresată, de niște persoane străine, în curtea instituției de învățământ.” Scandalul a avut loc în una dintre pauze. „Din câte am înțeles, a fost anunțată poliția, care este în măsură să verifice circumstanțele în care a avut loc incidentul, iar la nivelul unității de învățământ, în cadrul consiliului profesoral, va fi analizată situația în ceea ce privește eleva care a fost implicată în acest incident.” Eleva, G.B. născută în 2001, ar avea o relație de natură intimă cu un bărbat, de etnie turcă, în vârstă de 19 ani. Concubina acestuia, de 20 de ani, a aflat de această relație. Mai mult, s-a făcut foc și pară când a aflat că o înșeală și că, din banii familiei, i-ar fi achiziționat elevei, de la Liceul Tehnologic Dan Mateescu, un telefon mobil în valoare de 3.000 de lei.

Arată mai mult

Articole similare

1 Comentariu

  1. Nu este prima dată cand pătrund persoane străine in curtea liceului și nu ințeleg dece acum că sa intâmplat un asemenea incident nu se iau măsuri de pază

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker