NEWS ALERT

Crime în serie la Ștefan Vodă

Print Friendly, PDF & Email

Un nou atac a avut loc în noaptea de 13 spre 14 mai, la o gospodărie în satul Ștefan Vodă, de această dată proprietarul casei fiind găsit, după ore bune, mort, cu gâtul tăiat. La fața locului sunt echipe de criminaliști, pentru prelevarea probelor.

Cu toporul în cap

Seria atacurilor, în acest sat, a fost deschisă în urmă cu 4 săptămâni, când un bătrân a fost găsit, tot dimineața, cu capul crăpat. Atacul a fost dat chiar pe strada principală a satului, în apropierea postului de poliție local. Este vorba de strada Gladiolelor. Bătrânul se numește Gătej Ilie și a supraviețuit. A fost lovit cu o toporișcă. A stat internat la secția chirurgie a Spitalului Județean de Urgență Călărași circa 14 zile. Gătej are 81 de ani. Atacatorii nu au fost prinși și nici identificați. Se afirmă că au fost doi criminali. Unul l-a lovit cu toporișca, în timp ce bătrânul se lupta cu celălalt. S-a apărat cu o unealtă găsită la îndemână, mai precis cu un fierăstrău.

Cu gâtul tăiat

Crima de aseară a avut loc pe strada Libertății, aproape de marginea satului. Victima se numește Craiu Constantin, în vârstă de 75 de ani. Locuia singur. Are gâtul tăiat. Primarul din localitate, George Avram, spune că victima a depus o plângere la postul local de poliție, reclamând că, în urmă cu două săptămâni, două persoane au încercat să-i forțeze ușa. Era noapte, după ora 21:00. Persoanele respective au pretextat că-l deranjează ca să le vândă niște vin. Craiu Constantin nu le-a deschis, era dezbrăcat. Victima a reclamat că a fost amenințată de cei doi, aceștia afirmând că, de fapt, au venit să-i omoare nepotul. Există, însă, și o altă pistă: în cursul zilei de ieri, 13.05.2016, bătrânul s-a lăudat că urmează să se deplaseze la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, la Călărași, pentru a scoate niște bani.

Ocol pentru un afiș

Șeful de post din comuna Ștefan Vodă se numește Neacșu Gheorghe. Este acuzat că se ocupă de chestiuni nerelevante, în condițiile în care, în sat, într-un timp relativ scurt, a avut loc o tentativă de omor și un omor calificat. Spre exemplu, în cursul zilei de ieri, 13.05, a dat ocol satului, cu mașina de serviciu, doar pentru că un candidat de primar, Savu Mihai, reprezentant PSD, a reclamat că i s-a rupt un afiș electoral, pus pe un gard. Cu puțin timp înainte, tot noaptea, însă, un alt bătrân, Guba Gheorghe, a reclamat că atacatorii i-au forțat un geam, ca să intre peste el. A apelat la sistemul unic de urgență 112, dar nimeni nu a făcut nimic nici în acest caz. Tot în Ștefan Vodă, un adevărat război s-a desfășurat chiar în centrul satului, între clanul Portofel, din localitate, și gruparea lui Mașică, din satul vecin, Dragalina.

Sape, bâte, cuțite, topoare

Scandalul a avut loc în data de 13 martie, chiar de Lăsata Secului. Câteva autoturisme au fost avariate. S-au folosit sape, bâte, cuțite și topoare. La fața locului, s-a deplasat o brigadă mobilă de intervenție. S-a deplasat și un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași. Datele nu ne-au fost confirmate de Inspectoratul Județean de Poliție Călărași. În acest caz, nu s-a declanșat nici o cercetare penală, fapt fără precedent. Este vorba, fără discuție, de un abuz, oamenii legii încercând, astfel, să acopere acest eveniment scandalos. Gruparea cunoscută drept a lui Portofel îl recunoaște drept șef pe șoferul președintelui Tribunalului Călărași. De aici și explicația că oamenii legii au mușamalizat acest scandal public.

Arată mai mult

Articole similare

Comentarii

  1. la magazinul candidatului psd savu mihai sa da mita electorala.Dai una de 10 lei si primesti rest pina la100 lei chipurile din greseala.candidatul Zardova impreuna cu ionut nastase zis portofel cu gogu lui oaie si stefan lungu au taiat 60 porcici si i-a dat persoanelor din tiganie si nu numain

  2. bai adame an primul rand dupa parerea mea esti femeie ca daca erai barbat nu te trecea-i cu un nume anonim si parerea mea este ca esti una din capusile ale primariei care au supt toata floarea primarie si viitorul comunei daca vrei carne vino ca am de vazare cu 9 lei pentru tine cu cinci lei sobolane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp