BREAKING NEWS

Ciocănești: Tânără din centru de plasament găsită spânzurată – VIDEO

Print Friendly, PDF & Email

O adolescentă în vârstă de 14 ani, aflată în sistemul de protecție a copilului, s-a spânzurat aseară, pe raza satului Ciocănești. Tânăra se afla sub îngrijirea unor asistenți maternali.

Spânzurată de grindă

Tânăra care s-a sinucis se numește Alina Borcoi. Se afla în sistemul de protecție a copilului încă de la naștere. 12 ani a stat la un asistent maternal în Călărași, fiind mutată, ulterior, în cadrul altei familii de asistenți maternali, pe raza comunei Ciocănești. Nicolae Doinița, șefa Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi, afirmă că tânăra a fost mutată la o altă familie de asistenți maternali deoarece femeia care a avut grijă de ea s-a retras din activitate, pe motive de sănătate. A fost găsită spânzurată în casă, de o grindă, în jurul orei 22:30. Asistenții maternali care o aveau în grijă se numesc Sânziana Andrei și Petrică Andrei.

Gest capital inexplicabil

“S-a hotărât, la acel moment, să meargă tot într-o familie. Și s-a identificat o familie de asistenți maternali, la fel, care să se plieze pe nevoile fetiței”. Doinița Nicolae spune că tânăra era extrem de volubilă, frumoasă, exuberantă, deșteaptă, însă nu își explică de ce s-a decis să comită un asemenea gest capital. “Nu știu ce-o fi fost în suflețelul ei, ce probleme o fi putut să aibă, nimeni nu a reușit să o înțeleagă”. La fața locului a intervenit un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Călărași, dar nu s-a mai putut face nimic. Doinița Nicolae spune că, aseară, lucrurile în casa asistenților maternali din Ciocănești au decurs în mod normal: “Nu s-au certat, nu s-au supărat, au stat la masă cu toții, deci nu a avut nici o problemă”.

Cercetare disciplinară

Aceeași directoare afirmă că toți sunt extrem de șocați de gestul inexplicabil al tinerei Alina Borcoi. “Ne deranjează că un copil de 14 ani a ajuns în situația asta de a-și pune capăt zilelor”. În cadrul Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi s-a pornit o cercetare disciplinară. “Încercăm să identificăm problema. Există o problemă undeva”. La acest moment, sunt speculații că fata ar fi fost îndrăgostită de un băiat. “Nimeni nu știe cine-i băiatul ăla”. Evenimentul din seara trecută, din cadrul D.G.A.S.P.C. Călărași, vine pe un fond deloc favorabil reprezentanților acestei instituții. În cursul anului trecut, în ziua de 6 august, doi polițiști, din cadrul Biroului de Ordine Publică Călărași, au abuzat sexual o minoră fugită din Centrul de Plasament Perișoru. Polițiștii sunt liberi.

Bani pentru preoți

Trupul tinerei care a fost găsită spânzurată se află depus la capela bisericii Sfânta Anastasia, din Călărași. Sunt date conform cărora preoții au solicitat bani pentru oficierea înmormântării.

Arată mai mult

Articole similare

Comentarii

  1. Vă rog,domnule Badea,rectificati ultimul alineat din acest articol…Nu aveți nicio informație conform căreia preoții au cerut bani pentru înmormântare,deoarece nu se vor oficia funeraliile,motivul fiind suicidul.Sunteți incoerent!!! Va pot da o sugestie pentru un viitor articol:Preoții de la Anastasia nu vor sa oficieze înmormântarea deoarece fata s-a sinucis! Dacă vreți sa fiți un adevărat jurnalist,nu mai inventați știri fantasmagorice ! As vrea sa modificați ultima parte a acestui articol,va rog,nu este desprinsa din realitate! Ori sunteți făuritor de basme? Tot binele!

  2. Eu sunt din com.Ciocanesti cunosc fff bine fam Andrei.Nu créd ca ce sa intimplat e din causa lor.Acum lo cui escrito in Shania si am ramas sonata cind am cistitis si realmente .Si eu sunt mama si stiu ce inseamna sa pierzi o fiinta care are toata viata inainte. Sa nu judecam pe nimeni iniainte de a sti ce suferinta a avut fetita. Dumnezeu sa o odihneasca in pace!!!!

  3. Dumnezeu sa o odihneasca in pace! In general copii care au crescut si s-au atasat de o familie,suporta cu greu situatiile in care decizia lor nu conteaza! Starea psihologica a oricarui copil se modifica in situatiile in care altii decid in locul lor,iar ei se simt atat de penibil incat recurg la astfel de gesturi,fara a constientiza ca viata este cel mai important lucru pe care Dumnezeu l-a creat si tot el are dreptul de al o lua.Nimeni altcineva.Au mai existat situatii disperate,insa au fost rezolvate la timp datorita unor factori responsabili care s-au implicat,au negociat si au schimbat lucrurile in bine,iar viata copiilor a revenit la normalitatea dinaintea furtunii (mutarii).Regrete si condoleante,e tot ce mai pot sa spun!

  4. Înmormântarea a avut loc la Ciocănești. Preotul de acolo nu a cerut niciun ban, așa cum era firesc în astfel de cazuri… De unde aveți domnia voastră informația că preoții de la Anastasia ar fi cerut bani? Din pură curiozitate vă întreb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp