ACTUALITATE

Șoc la UNPR: Vasile Gâdea, un personaj extrem de controversat, deschide listele pentru alegerea consilierilor județeni / Video

Print Friendly, PDF & Email

Listele pentru alegerea consilierilor județeni, depuse de filiala județeană Călărași a Uniunii Naționale pentru Progresul României, sunt deschise de nimeni altul decât Vasile Gâdea. Aurel Niculae, liderul județean al acestei structuri, ne confirmă: “Da, lista noastră pentru consilieri județeni este deschisă de domnul Gâdea”.


Omul cu munca la negru

Vasile Gâdea este cunoscut cititorilor noștri ca fost secretar-general al Pardidului Democrat Liberal, structura județeană. Ca exponent politic, a activat ca inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă al județului Călărași. De aici, a fost demis, în cursul anului 2011, după un adevărat șoc la nivel național: în dimineaţa zilei de 11 aprilie, o echipă de reporteri din cadrul postului de televiziune Realitatea TV, s-a prezentat la noul sediu al Inspectoratului Teritorial de Muncă, la acel moment aflat în construcție. Aici, mai multe persoane au fost surprinse în vreme ce erau angajate la negru. “Ce carte de muncă? N-avem nevoie de cărţi de muncă!… Nouă să ne dea banii!”. În sediul aflat în lucru, cu ajutorul unei camere ascunse, au fost înregistraţi mai mulţi lucrători care au declarat că prestează diverse activităţi, la noua clădire a ITM Călăraşi, fără a avea contracte de muncă. S-a descoperit că lucrătorii care executau construcția noului sediu al ITM Călărași erau aduși chiar de Vasile Gâdea.

2 ani pentru cazul APIA

Ulterior, Vasile Gâdea a fost numit inspector șef în cadrul Gărzii de Mediu Călărași, după ce s-a înscris în Partidul Național Liberal. A părăsit acest post tot în urma unui scandal, după ce a fost implicat într-o afacere de corupție, acceptând promisiuni de bani în schimbul efectuării de intervenții pe lângă conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a județului Călărași, în favoarea omului de afaceri ialomițean Ștefan Poienaru. Gâdea a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, la data de 13 septembrie 2013, ulterior primind mandat de arestare pentru 29 de zile. Acesta, împreună cu comisarul Stelică Tănase, angajat al IPJ Călărași, la Serviciul de Investigara Fraudelor, au fost trimiși în judecată pentru trafic de influență în formă continuată și luare de mită. În fapt, cei doi s-au oferit să intermedieze o înțelegere ilicită între omul de afaceri Ștefan Poienaru, patronul grupului de firme Agrofam Fetești, și directorul-adjunct de la APIA Călărași, Bogdan Dumitrașcu. A fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei.

Criteriile UNPR

La Călărași, Uniunea Națională pentru Progresul României înțelege să promoveze, drept candidat, un om certat, în repetate rânduri, cu legea. Șansele acestuia de a accede în structurile Consiliului Județean Călărași sunt extrem de mari. Nu i-am cerut liderului călărășean Aurel Niculae să ne precizeze care sunt criteriile după care Uniunea Națională pentru Progresul României înțelege să se prezinte în fața electoratului cu astfel de personaje.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp