NEWS ALERT

Cazul Marian Antohi: Încă un polițist călărășean a ajuns la pușcărie

Print Friendly, PDF & Email

Polițistul Marian Antohi, angajat al Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, a ajuns la pușcărie. Decizia este una definitivă și a fost pronunțată în cursul zilei de joi, 2 februarie 2016, de Curtea de Apel București.

Fugă de la locul accidentului

antohiMarian Antohi a produs un accident în lanț, pe strada București, din municipiul Călărași, în seara zilei de 22 aprilie 2015. Versiunea oficială a reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Călărași a fost aceea că polițistul, pe fondul nerespectării vitezei la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra vehiculului, care a intrat într-un copac şi în două maşini parcate, rezultând vătămarea corporală uşoară a două persoane. În schimb, Marian Antohi a fugit de la locul accidentului, fiind depistat ulterior și dus în fața magistraților călărășeni cu propunere de arestare preventivă. Din datele noastre, Marian Antohi a părăsit locul accidentului pentru că era în stare de ebrietate. Una dintre victime a fost proiectată prin parbrizul unuia din cele două autoturisme avariate și striga după ajutor.

Blândețe la Călărași

Instanța de fond, Judecătoria Călărași, l-a condamnat pe Marian Antohi la o pedeapsă ușoară raportată la circumstanțele agravante ale faptei, dat fiind faptul că acesta era angajat al Serviciului Rutier din cadrul IPJ Călărași și că a și fugit de la locul accidentului, încercând astfel să scape și de acuzația de conducere sub influența băuturilor alcoolice. Acest lucru s-a și întâmplat, de altfel. Marian Antohi a fost judecat pentru părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia. Pentru o astfel de faptă, pedeapsa prevăzută de lege se încadrează într-un minim de 2 ani și un maxim de 7. Antohi a primit pedeapsa minimă, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe un termen de încercare de 2 ani de la data rămânerii definitive a sentinței, la instanța de fond, Judecătoria Călărași, extrem de clementă din motive care ne scapă.

La pușcărie

Curtea de Apel București, în urma apelului declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași, a dispus definitiv că Marian Antohi să-și petreacă următorii doi ani după gratii. La acest moment, fostul polițist de la Serviciul Rutier se află în Penitenciarul Slobozia.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp