Acasă | NEWS ALERT | Cazul Marian Antohi: Încă un polițist călărășean a ajuns la pușcărie

Cazul Marian Antohi: Încă un polițist călărășean a ajuns la pușcărie

image_pdfimage_print

Polițistul Marian Antohi, angajat al Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, a ajuns la pușcărie. Decizia este una definitivă și a fost pronunțată în cursul zilei de joi, 2 februarie 2016, de Curtea de Apel București.

Fugă de la locul accidentului

antohiMarian Antohi a produs un accident în lanț, pe strada București, din municipiul Călărași, în seara zilei de 22 aprilie 2015. Versiunea oficială a reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Călărași a fost aceea că polițistul, pe fondul nerespectării vitezei la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra vehiculului, care a intrat într-un copac şi în două maşini parcate, rezultând vătămarea corporală uşoară a două persoane. În schimb, Marian Antohi a fugit de la locul accidentului, fiind depistat ulterior și dus în fața magistraților călărășeni cu propunere de arestare preventivă. Din datele noastre, Marian Antohi a părăsit locul accidentului pentru că era în stare de ebrietate. Una dintre victime a fost proiectată prin parbrizul unuia din cele două autoturisme avariate și striga după ajutor.

Blândețe la Călărași

Instanța de fond, Judecătoria Călărași, l-a condamnat pe Marian Antohi la o pedeapsă ușoară raportată la circumstanțele agravante ale faptei, dat fiind faptul că acesta era angajat al Serviciului Rutier din cadrul IPJ Călărași și că a și fugit de la locul accidentului, încercând astfel să scape și de acuzația de conducere sub influența băuturilor alcoolice. Acest lucru s-a și întâmplat, de altfel. Marian Antohi a fost judecat pentru părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia. Pentru o astfel de faptă, pedeapsa prevăzută de lege se încadrează într-un minim de 2 ani și un maxim de 7. Antohi a primit pedeapsa minimă, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe un termen de încercare de 2 ani de la data rămânerii definitive a sentinței, la instanța de fond, Judecătoria Călărași, extrem de clementă din motive care ne scapă.

La pușcărie

Curtea de Apel București, în urma apelului declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași, a dispus definitiv că Marian Antohi să-și petreacă următorii doi ani după gratii. La acest moment, fostul polițist de la Serviciul Rutier se află în Penitenciarul Slobozia.

Ultimă oră:

Peste “Puiul de Bărăgan” au năvălit mascații: Conducerea Euroavi a fost luată pe sus

Sute de polițiști au descins, în cursul acestei dimineți, în 43 de locații, pentru efectuarea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cazul Marian Antohi: Încă un polițist călărășean a ajuns la pușcărie

de Marin BADEA