DOSARE

Cazul individului cu trecut infracțional, Eduard Grama: Complicitate și lașitate la nivel administrativ și politic

Print Friendly, PDF & Email

O ordonanță de clasare, emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași, sub semnătura procurorului Florin Alexandru Bărbulescu, este prezentată drept dovadă că nu a fost angajat în baza unor documente care cuprind date false, în postul de director executiv adjunct în cadrul Direcției de Dezvoltare Regională și Relații Externe din cadrul Consiliului Județean Călărași.

Tot în baza acestui document, emis la data de 3.05.2018, asupra căruia nu au fost exercitate căile legale de atac, Eduard Grama consideră că angajarea sa, pe acest post, a fost legală. Chiar Consiliul Județean Călărași, sesizat cu privire la posibila încălcare a normativelor în vigoare, în această cauză, prin semnătura președintelui Consiliului Județean Călărași, infirmă acest aspect.

În acest document, se specifică în mod clar: “Comisa de concurs a validat dosarul candidatului în baza tuturor documentelor depuse la dosar“. În fapt, după cum se reține și în Ordonanța de clasare amintită mai sus, se specifică:

“…conform art. 49, alin., lit. d din HG nr. 611/2008 și anunțului de concurs publicat de Consiliul Județean cu privire la concursul în cauză, reiese că pentru atestarea vechimii în specialitatea studiilor, candidatul trebuia să depună la dosar o adeverință care să ateste vechimea în muncă sau, după caz, în specialitatea studiilor necesare ocupării funcției publice“.

Emil Dinu, subinspector de poliție, în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, emite această enormitate, aceasta fiind însușită de procurorul de caz, Florin Alexandru Bărbulescu. Pe baza acestei afirmații, fără suport legal, dosarul în cauză este clasat (dar și prin neatacarea la parchetul superior sau, ca ultimă soluție, în instanță), Eduard Grama, un individ cu trecut infracțional, considerând și afirmând că angajarea sa la Consiliul Județean Călărași, în baza unui concurs DE DOSARE, a fost legală. Nimic mai fals! În fapt, Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, prin subinspector Emil Dinu, a cerut Inspectoratului Teritorial de Muncă al județului Călărași, detalii legate de perioadele în care individul cu trecut infracțional, Eduard Grama, a fost angajat pe baza unui contract de muncă, iar pe baza documentelor emise, la cererea IPJ Călărași, s-au stabilit vechimea în muncă și vechimea în specialitatea studiilor ale acestui individ.

Ceea ce omit, din neștiință, din neglijență sau din alte motive, cei doi oameni ai legii, subinspectorul Emil Dinu și procurorul Florin Alexandru Bărbulescu, este faptul că la dosar nu putea fi depusă orice adeverință. Agenția Națională a Funcționarilor Publici, printr-o adresă remisă publicației noastre, ulterior clasării cauzei, precizează:

În mod fals, Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași reține, în soluționarea acestei cauze, că participantul la concurs era obligat să depună o adeverință care să ateste vechimea în muncă sau, după caz, în specialitatea studiilor necesare ocupării funcției publice.

Nu, participantul la concurs nu era obligat să depună orice fel de adeverință, ci una eliberată de angajator sau de fiecare angajator!

Legiuitorul a prevăzut și modalitatea de obținere a unor astfel de documente în cazuri specifice: falimentul firmei, pierderea actelor etc. – adeverințele respective se eliberează de inspectoratele teritoriale de muncă județene, contra unei sume modice, de 25 de lei. La data înscrierii la concursul de dosare pentru postul de director executiv adjunct în cadrul Direcției de Dezvoltare Regională și Relații Externe din cadrul Consiliului Județean Călărași, Eduard Grama, individul cu trecut infracțional, sub semnătură proprie, a depus o adeverință din care reiese că angajatorul său este firma SC Meca Impex SRL, din Călărași. Chestionat de judecător, în cadrul unui proces civil, derulat ulterior emiterii ordonanței de clasare, acestea sunt răspunsurile acestui individ date în fața instanței:

În mod indubitabil, după cum reține și instanța, printr-o hotărâre civilă rămasă definitivă, individul cu trecut infracțional, Eduard Grama, a câștigat un concurs de dosare, pentru accederea într-un post public, în cadrul Consiliului Județean Călărași, pe baza unei adeverințe emise de o unitate la care nu fusese niciodată angajat.

Instanța nu a fost învestită și cu cererea de a aprecia dacă individul cu trecut infracțional, Eduard Grama, a fost angajat cu respectarea legii. Din datele prezentate, având în vedere susținerile făcute de Agenția Națională a Funcționarilor Publici, prin adresa nr. 30213/29.06.2018, precum și practica administrativă consacrată, având în vedere și aspectul că o instanță de judecată, în mod definitiv și irevocabil prin neatacarea hotărârii, stabilește că individul cu trecut infracțional, Eduard Grama, a folosit, pentru accederea sa într-o funcție publică, o adeverință din care reiese, în mod indubitabil și fictiv, că aceasta este eliberată de ANGAJATOR, afirmăm că acesta a ocupat acest post în mod ilegal. Prin ocuparea în mod ilegal a acestui post, individul cu trecut infracțional – Eduard Grama – a obținut, în mod injust, foloase materiale, sub formă de salarii, prejudiciind bugetul public.

Solicităm, astfel, oricărei persoane care se simte lezată de această afirmație, să ne dea în judecată!

Desigur, această situație absolut scandaloasă nu s-ar fi putut întâmpla dacă, la mijloc, nu ar fi fost vorba de complicitate și lașitate la nivel administrativ și politic. Pe baza acestor noi dovezi, de necombătut, vom cere ca toți cei vinovați să răspundă din punct de vedere legal, iar prejudiciul cauzat bugetului public să fie recuperat.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp