NEWS ALERT

Călărași: Crimă urmată de sinucidere

Print Friendly, PDF & Email

Crimă înfiorătoare petrecută în cursul zilei de sâmbătă, 2 iulie, în municipiul Călărași, pe strada Fundătura Cazărmii IV. O femeie în vârstă de 66 de ani a fost ucisă cu bestialitate. Autorul atrocității este chiar soțul acesteia. I-a aplicat mai multe lovituri în cap, cu toporul.

Un om rău

Cei doi nu erau despărțiți. Femeia obișnuia să stea și pe la una dintre fete, asistentă medicală la Spitalul Județean de Urgență Călărași. Avea obiceiul să aibă grijă de nepoată, în vârstă de 9 ani, în vreme ce fata, Elena, și ginerele se aflau la muncă. Așa s-a întâmplat și în ultima săptămână. Vecinii îl descriu pe criminal drept un om rău, care vorbea vulgar. Enache Mihaela este cealaltă fată. Situația materială a acesteia este foarte bună. Deține în zonă o casă impozantă și un spațiu comercial, chiar pe strada București. Crima s-a petrecut pe strada Fundătura Cazărmii IV, la numărul 10. Este vorba de soții Zeciu, Vișan și Emiliana. Bărbatul avea 73 de ani. Se afirmă că soțul avea, în ultima perioadă, tulburări de comportament, pe fondul înaintării în vărstă. Se discută că acesta făcea crize de gelozie. “Cred că e mai mult țăcăneală. Dar dacă nu ai fost în casă cu ei, nu ai de unde să știi. El toată viața a fost mai rău, mai crunt”. În ultima săptămână, femeia a stat la una dintre fete, mai precis la asistenta medicală. Aceasta are un apartament în oraș. Nu existau certuri ieșite din comun la familia Zeciu. Vecinii spun că erau certuri obișnuite, ca în orice casă. Erau oameni liniștiți.

Bărbatul s-a otrăvit

Tragedia a fost descoperită de fata care lucrează la Spitalul Județean de Urgență Călărași. Se afirmă și că faptele s-au derulat în cursul zilei de joi, 30 iunie. Azi, trupurile celor doi au fost depuse la capela Cimitirului Central. Vor fi îngropați împreună. Dețin locuri de veci. Bărbatul se numește Zeciu Vișan. Până la pensionare, a lucrat ca șofer, la Asociația Agricolă Albina. Au fost oameni gospodari. Au deținu mai multe animale, în special vite și porci. S-au ocupat și cu comercializarea de brânză. Femeia a fost angajată ca lucrător în industria textilă. Lumea a fost extrem de speriată, la momentul producerii atrocității. “Cu puțin timp în urmă, am vorbit cu el, la stradă. Am fost să cumpăr niște ouă. Era bine-mersi”. După comiterea faptei, Zeciu Vișan s-ar fi otrăvit, e varianta susținută de vecini. “A băut ceva, acid sulfuric, așa se aude. Moarte sadică, au dat copiii peste cap”. Femeia nu a fost cunoscută drept una care i-ar fi dat motive de gelozie. “Vorbește unul și altul, dar cine spune asta, vorbește prostii”. Vecinii spun că cei doi soți aveau obiceiul să se ducă împreună până și la piață. Femeia nu era prima dată când pleca să aibă grijă de nepoată.

Răzbunare la bătrânețe

Gelozia bărbatului nu era legată de faptele din ultima vreme ale femeii. “Și-aduce aminte din tinerețe! Ce faci în tinerețe, ți-aduci aminte la bătrânețe!” Nimeni nu-și explică de ce Zeciu Vișan s-a gândit abia acum să se răzbune pe soție. Iuliana Zeciu, femeia omorâtă, avea 66 de ani. “Au făcut botezuri, nunți împreună, era o familie liniștită”. În zonă, nimeni nu are explicații pentru fapta bărbatului. “Poate s-a întâmplat ceva între ei, mai pe dedesubt”. Situația a devenit oarecum tensionată între cei doi bătrâni doar în ultima perioadă. “Ei strângeau bani, nu au fost oameni care să umble. Au muncit, au crescut animale, ca să aibă de toate”. Varianta cunoscută de vecini este aceea că, după comiterea crimei, bărbatul nu s-a spânzurat, ci s-a otrăvit. “A luat pastile cu țuică. A fost operat și la cap”. E pentru prima dată când are loc o astfel de tragedie, pe strada Fundătura Cazărmii IV. “Omul era în putere. Să fie la el acolo ce-a luat”. Criminalul nu va fi primit în biserică. Cei doi urmează să fie înmormântați în această zi.

Descoperire terifiantă

Crima a fost descoperită în după-amiaza zilei de sâmbătă, 2 iunie 2016. Nici un vecin de pe stradă nu a mai dormit în acea noapte. Este exclusă varianta că omorul ar fi avut loc în cursul zilei de joi, 30 iunie. Pe astfel de temperaturi caniculare, trupul femeii ar fi intrat rapid în descompunere și mirosul degajat ar fi fost simțit de vecini. “Nu știm exact când s-a întâmplat”. Trupurile celor doi au fost descoperite sâmbătă, 2 iulie. Una dintre fete, asistenta medicală, i-a sunat. După ce a văzut că cei doi nu răspund la apeluri, și-a sunat sora, care locuiește la nici 200 de metri. Una dintre nepoate a ajuns la casa soților Zeciu. Ceea ce a văzut a fost terifiant: geamurile erau sparte, ușile erau date de perete. Nu a avut curajul să intre în casă. Ulterior, trupurile celor doi au fost găsite, în jurul orei 18:00. La momentul venirii polițiștilor și lucrătorilor Serviciului Județean de Ambulanță Călărași, se afirmă că bărbatul încă mai era în viață.

Arată mai mult

Articole similare

1 Comentariu

  1. De fapt mama mea i.a găsit pentru ca surori ei ii era frica sa intre și a chemat.o pe mama (Țintire Aneta ) si i.a a descoperit … Eu sunt vecinul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp