BREAKING NEWS

Accident pe A2 / Tir pe contrasens – VIDEO / Galerie foto – Actualizat

Print Friendly, PDF & Email

Accident pe Autostrada Soarelui – A2, în această dimineață, în dreptul kilometrului 67, pe sensul de mers Constanța – București, între localitățile Dor Mărunt și Lehliu Gară. Un autocar plin cu turiști a fost izbit de un autocamion.

Un mort și trei răniți

IMG_20160705_050912
IMG_20160705_052322
IMG_20160705_053309
IMG_20160705_053317
IMG_20160705_073242
IMG_20160705_074326
IMG_20160705_074330

Accidentul a avut loc în jurul orei 4:00 dimineața. În autocar se aflau 9 persoane. Acesta a intrat în coliziune cu un autocamion cu remorcă, un bărbat a decedat, iar trei femei, dintre care două însărcinate, au fost transportate de urgenţă la spitalul Sf. Pantelimon din Capitală Pompierii militari din Lehliu și Dragalina au intervenit cu efective sporite pentru descarcerarea unei persoane şi pentru acordarea primului ajutor mai multor persoane care au suferit traumatisme S-au înregistrat un mort și 3 răniți, toate persoanele rănite fiind femei. Din acestea, două sunt gravide. S-a declanșat planul roșu de acțiune. La fața locului, au intervenit lucrători ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei Călărași. S-a apelat și la Serviciul Județean de Ambulanță Călărași. Autostrada a fost blocată ore bune, pe sensul de mers Constanța – Călărași. Prezent la fața locului, Goerge Iacob, prefectul județului, s-a arătat profund marcat de eveniment. “Nici nu îmi dau seama dacă șoferul tirului e major”. Nu s-a solicitat intervenția elicopterelor SMURD. La ora 7:00, se făceau eforturi pentru deblocarea traficului. Este așteptată o automacara de mare tonaj, pentru a scoate vehiculele implicate în accident de pe carosabil.

Răniții au fost transportați la București

La sosirea echipajelor de descarcerare şi a paramedicilor SMURD la locul accidentului, autocarul înmatriculat în județul Bistrița era puternic avariat pe partea dreapta față, unde se afla o persoană de sex masculin, care era încarcerată și fără semne vitale, iar alte trei persoane de sex feminin, din care două însărcinate, prezentau diverse traumatisme. S-au început manevrele de descarcerare, echipajele de la secțiile de pompieri Lehliu Gară și Dragalina reușind în scurt timp să extragă bărbatul decedat (cel de-al doilea conducător auto, șoferul de rezervă). Paramedicii SMURD și echipajele S.A.J. au acordat primul ajutor medical persoanelor rănite, iar medicul încadrat pe autospeciala SMURD sosită din București, în urma evaluării victimelor a luat hotărârea transportării la un spital din Capitală a celor trei femei care prezentau traumatisme. La scurt timp după anunțarea accidentuilui, în urma analizării situaţiei şi a complexităţii accidentului, inspectorul şef al I.S.U. Călăraşi – colonel Popa Daniel Gheorghe a luat hotărârea aplicării Planului Roşu de intervenţie la nivelul judeţului Călăraşi, iar ulterior s-a deplasat la locul accidentului și a preluat conducerea operaţiunilor de intervenţie.

La 9,45 a fost reluată circulația

Coordonarea intervenţiei, din punct de vedere al acordării primului ajutor medical, a fost asigurată de un medic sosit la locul accidentului, care a efectuat triajul victimelor şi a direcţionat pacienţii către spitalul Sf. Pantelimon din Bucureşti. La momentul producerii accidentului, în autocar se aflau 9 persoane, dintre care 7 pasageri şi doi conducători auto (cel de la volan și șoferul de rezervă). Cele trei victime preluate au primit îngrijiri medicale din partea asistenţilor medicali şi a paramedicilor SMURD, după care au fost transportaţi de urgenţă la un spital din Bucureşti. Celelalte cinci persoane aflate în autocar nu au suferit vătămări corporale în urma accidentului, fiind în afara oricărui pericol. La ora 09.45, Calea II a Autostrăzii Soarelui a fost redată circulației rutiere, după ce au fost degajate autovehiculele implicate în accident

Șmecher cu tirul

Tot pe Autostrada Soarelui, un martor a surprins, în cursul zilei de ieri, luni, 4 iulie, un alt autocamion, de data aceasta circulând pe contrasens. S-a petrecut la kilometrul 32, pe sensul de mers București – Constanța, în dreptul orașului Fundulea. Martorul care a filmat evenimentul a sunat la serviciul unic de urgență 112, la ora 20:48.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp