BREAKING NEWS

Borcea: Mig prăbușit în timpul unui spectacol aviatic. Pilotul a murit! – Foto / Video

image_pdfimage_print


Un Mig 21 Lancer s-a prăbușit, la Baza 86 Aeriană Borcea, de lângă Fetești, în cadrul unui miting aviatic. Se celebra Ziua Porților Deschise, fiind permis accesul publicului. Avionul s-a prăbușit foarte aproape de locul unde se aflau spectatorii.

Pilotul a murit

Evenimentul, conform postului de televiziune România Tv, a declanșat proceduri specifice Ministerului Apărării Naționale, Mihai Fifor confirmând că aparatul de zbor participa la niște exerciții demonstrative. La Ziua Porților Deschise, la Baza 86 Aeriană Borcea, conform unor surse, participau aproape 4.000 de persoane. Incidentul s-a petrecut pe finalul spectacolului aerian, când mulți dintre civilii prezenți părăsiseră deja baza aeriană. Avionul a explodat la contactul cu solul, a precizat ministrul Apărării Naționale. Surse medicale de ultimul moment anunță că pilotul a murit. La fața locului, a plecat și prefectul județului Călărași, George Iacob, care a fost informat despre eveniment la scurt timp după producere. Iacob a precizat că explozia s-a petrecut departe de spectatori și că aceștia nu au fost în pericol. Baza aeriană a fost evacuată de urgență. La fața locului mai erau câteva sute de spectatori. Urmele exploziei au putut fi filmate de pe autostrada Soarelui. Avionul s-a prăbușit pe un câmp din apropiere. Mig 21 Lancer este o variantă îmbunătățită a vechilor avioane sovietice Mig 21. Potrivit programului oficial, la miting au făcut demonstraţii aparate de zbor F-16 Fighting Falcon, MIG-21 Lancer, IAR 330 Puma, C-27J Spartan, IAR 99 Şoim, IAR 99 Standard, IAK-52, IAR 316B, toate aflate în dotarea Armatei Române. În acelaşi timp, au fost invitate să facă demonstraţii de zbor formaţiile Eurofighter Typhoon, Aeroclubul României, Aerial Club Vădeni, Iacării Acrobaţi, Ras Tuzla, San Aero.


Cine este pilotul mort

Florin Rotaru este numele pilotului care, conform datelor preliminare, nu numai că nu a apucat să se catapulteze, dar a fost găsit carbonizat, în carlinga avionului prăbușit. Ofițerul avea 36 de ani și era pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă, Baza 86 Aeriană Fetești.  “Locotenent-comandorul Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbușită la Fetești, și-a pierdut viața. Ofițerul era în vârstă de 36 de ani și îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă, Baza 86 Aeriană Fetești. Aeronava pilotată de locotenent-comandorul Florin Rotaru s-a prăbușit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, după un zbor executat în cadrul unui miting aerian organizat pe aerodromul militar Borcea. Conducerea Ministerului Apărării Naționale transmite condoleanțe și este alături de familia îndoliată”, se arată în comunicatul transmis de MApN. Florin Rotaru era pasionat de fotografie. Într-un reportaj făcut recent la Baza 86 Aeriană Borcea, de către publicația ziare.com, se precizează: “Problemele, căci există și ele, sunt mari la Borcea. Marea lor majoritate țin de bani și de resurse. Aviatorii noștri au nevoie aproape disperată de avioane noi. Cele aflate acum în dotare, MiG 21 LanceR, își fac încă treaba, însă au ajuns la capătul resursei. Chiar și așa s-a “tras” și se “trage” de ele până la limită, tehnicienii fiind adevărați magicieni la acest capitol.”

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp chat