BREAKING NEWS

Scandal la “Curtea dintre Vii” Ostrov: Ministrul kuweitian, deși e musulman, a băut până a fost luat pe brațe. Achim Irimescu s-a făcut și el pulbere, că a fost moca!

Print Friendly, PDF & Email

Vin roze a băut delegația condusă de Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, la pensiunea “Curtea dintre Vii”, aparținând firmei Ostrovit SA, aflată la nici 10 kilometri de Călărași, pe celălalt mal al Dunării.

Vizită fără știrea prefectului

ostrovss Achim Irimescu a fost însoțit de ministrul Lucrărilor Publice, Agriculturii și Relațiilor cu Parlamentul al statului Kuweit, Ali Saleh Al Omair. “Din delegaţia kuweitiană au făcut parte specialişti în securitatea alimentară a ţărilor arabe, fiind preocupaţi în cadrul vizitei la obiectivele din judeţul Călăraşi de creşterea animalelor în condiţii de biosecuritate, de producerea, desfacerea şi procesarea produselor de origine animală”, se arată într-un comunicat remis presei din partea președintelui Consiliului județean Călărași, Vasile Iliuță. Din partea română, alături de ministrul Agriculturii, au participat Iacob Lelior, director general al Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie şi Gheorghe Neaţă, director în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Vizita efectuată fără anunțarea reprezentantului Guvernului României în teritoriu, în speță prefectul George Iacob, s-a derulat pe parcursul zilei de miercuri, 24 august 2016.

Achim Irimescu a comandat manele

vii3Delegația din Kuweit a servit berbec la proțap, dar și curcan la tavă. Lucian Velciu, patronul, le-a cântat oaspeților la pian. Au fost cerute și cântece din repertoriul Irinei Loghin. Un angajat ne explică: “Cântă din astea de pian, jazz, manele…” Ministrul Agriculturii, în timpul vizitei, a cerut, de asemenea, să-i fie interpretate manele. “Al nostru a cerut pentru ăia”. S-a băut timp de 4 ore. Masa nu a fost achitată de oaspeți. “Nu, a fost pe protocol.” Explicația dată de responsabilul de sală este că, la schimb, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, primește un telefon și rezolvă diferite probleme cu care se confruntă firma Ostrovit SA. “Da, dar și când dă un telefon… Vă dați seama, e pentru ei ca să ducă pe exterior marfă. Îi promovează cumva acolo. Nu vă explic eu… Dăm și noi un telefon, semnează hârtia aia!” Ostrovit SA este beneficiară de fonduri europene și naționale, prin ministerul Agriculturii, pentru programul de reconversie și restructurare viță de vie.

Băutură la pachet, cu baxurile

vii5
O sticlă din vinul consumat de delegația condusă de ministrul Agruiculturii, este 35 de lei. S-a băut la greu. S-a consumat și pălincă. “S-a băut până au căzut în cap”. Beția s-a încheiat în jurul orei 20:00. Ministrul Lucrărilor Publice, Agriculturii și Relațiilor cu Parlamentul al statului Kuweit, Ali Saleh Al Omair, a fost scos pe brațe. “Și-a luat și la pachet 120 de litri”. Este vorba de palincă. Din vin, a primit 10 baxuri, în total 60 de sticle. Numai vinul primit moca de ministrul kuweitian costă 2.100 lei. “Totu-i protocol, nimica n-a plătit”. Pe teritoriul statului Kuweit, nu este permisă introducerea, consumarea sau comercializarea băuturilor alcoolice. Musulmanilor le este interzis consumul de băuturi alcoolice. În schimb, omologul lui Achim Irimescu, oaspetele Ali Saleh Al Omair, s-a făcut pulbere. La fel și ceilalți oaspeți din delegația din Kuweit. Inclusiv ministrul Achim Irimescu a plecat beat-pulbere, ne spune șeful de sală de la pensiunea “Curtea dintre Vii”.

Mahmureală cu nasul spart

Masa a fost făcută în stil tradițional românesc. S-au servit și struguri sau piersici. La chef au participat și lucrătorii din cadrul Serviciului de Protecție și Pază. Vinul roze consumat este ediție limitată. Kuweitianul a mâncat astfel: “A băgat berbecuț dă…”În sensul că a mâncat ca spartul. A doua zi, la intrarea în municipiul Slobozia, Achim Irimescu și omologul său kuweitian, Ali Saleh Al Omair, au fost victime ale unui accident rutier. Mahmuri, aceștia au ajuns la unitatea de primiri urgențe a Spitaului Județean Slobozia, cu nasul spart. Întregul reportaj a fost difuzat de postul de televiziune România Tv, în exclusivitate. Situația prezentată a declanșat un scandal internațional. Aflat la Frankfurt pe Main, unde urma să sufere o intervenție chirurgicală la piramida nazală, ministrul kuweitian al Lucrărilor Publice, Agriculturii și Relațiilor cu Parlamentul, Ali Saleh Al Omair, a fost anunțat să nu se mai întoarcă în țară.

Arată mai mult

Articole similare

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp