BREAKING NEWS

Oficialitățile locale girează escrocii ascunși sub titulatura de „Ziarul Argument”

Print Friendly, PDF & Email

Daniel Ștefan Drăgulin, primarul municipiului Călărași, reprezintă unul dintre oficialii prezenți, în data de 17 decembrie 2015, la o așa-zisă petrecere organizată de unul dintre faliții notorii din această zonă.

Spânzurat de cămătari

escrocEste vorba de Nelu Bălașa, cunoscut drept omul care s-a spânzurat, de teamă că va fi omorât de cămătari. Presa vremii a consemnat, cu umor, această informație: „De mai bine de două zile aproape că nu a existat călărășean pe buzele căruia să nu fie numele omului de afaceri Nelu Bălașa. Din gură în gură, de la un om la altul, telefonul cu sau fără fir funcționând la maxim, practic în toate mediile de afaceri sau, pur și simplu, pe stradă umblă de câteva zile zvonul potrivit căruia binecunoscutul Nelu Balasa s-ar fi… spânzurat!” Adevărul este că Nelu Bălașa, patron peste mai multe firme, Argument SRL, Meșterul Casei SRL și Partener NG SRL, era împrumutat la cămătarul Ghencea Cristinel Ionel, zis și Chirmuș. A fost păzit câteva nopți de reprezentanții Poliției Comunitare Călărași, la ordinul expres dat de primarul de-atunci al municipiului Călărași, Nicolae Dragu. Argument SRL, în prezent radiată din Oficiul Registrului Comerțului, a depus ultimul bilanț contabil în anul 2005, cu o cifră de afaceri raportată de 74.249 lei, înregistrând datorii de 82.520 lei. Figura cu un singur angajat. Ca asociați figurau Nelu Bălașa și Slujitoru Rodica. În schimb, Nelu Bălașa administra firma, fiind ajutat de o oarecare Hârșescu Nicoleta. Interesant este că lichidarea acestei firme, derulată în cursul anului 2013, a fost făcută de Cabinetul de Insolvență Hârșescu Nicoleta!

Datorii de 1 milion de dolari

Și la firma SC Clubul Meșterilor SRL Călărași a fost asociat Nelu Bălașa, firmă împotriva căreia Administrația Finanțelor Publice Călărași a deschis procedura insolvenței. SC Clubul Meșterilor SRL, în prezent radiată, a figurat cu sediul social în mun. Călărași, strada Grivița, nr. 130, cu Bălașa Nelu drept administrator și cu următorii asociați: Bălașa Nelu, Bălașa Angelica Corina, Zaharia Elionora și Slujitoru Rodica. Figura cu datorii totale de 155.066 lei, la 0 angajați. S-a dispus dizolvarea ei la data de 15.01.2009. În schimb, debite uriașe către diverși creditori, inclusiv către bugetul de stat, înregistrează firma Partener NG SRL Călărași, aflată și la acest moment în procedura insolvenței, deși cererea a fost depusă la data de 11.12.2007. Firma a avut o dezvoltare spectaculoasă pe mandatul primarului PSD de Călărași, Daniel Mirel Țuțuianu. În 2006, ajunsese să înregistreze o cifră de afaceri de 8.013.639 lei, cu un profit infim, 317.77 lei, la un număr de 19 angajați. Înregistra datorii uriașe, de 3.261.293 lei. Ca asociat unic și administrator figurează același Nelu Bălașa. În urma falimentului acestei firme, Bălașa ajunsese să fie dator inclusiv primarului de-atunci al municipiului Călărași, Mirel Daniel Țuțuianu, care afirma că l-a împrumutat cu suma de 8.000 lei (80 de milioane de lei vechi). Alături de Change SRL, Selea SRL, în cursul anului 2010, Partener NG SRL figura pe lista firmelor țepare. Mai precis au fost emise CEC-uri sau bilete la ordin fără acoperire.

Venituri fără salariați

După ce a înșelat, cu aproape 1 milion de dolari, la data deschiderii procedurii de faliment, firme și oameni, Bălașa, prin intermediul fiului său, a deschis o altă firmă, SC OSR oameni și Relații SRL. Figurează cu sediul social în mun. Călărași, nr. 8, biroul 1. Ca unic asociat și administrator figurează Bălașa Victor. În 2014, figura cu 45.985 lei cifră de afaceri, 17.755 profit, 2.465 lei datorii, la un număr de 0 angajați. Figurează cu obiect principal de activitate cod CAEN 702 – Activități de consultanță în management. Nu știm cine derulează astfel de activități câtă vreme firma, deși înregistrează venituri, nu are angajați. La un astfel de personaj, un falit notoriu, cunoscut că i-a escrocat până și pe cămătari, a fost prezent primarul Daniel Ștefan Drăgulin, la o pretinsă petrecere a unei publicații jenante, cunoscută drept „Argument” și care s-a făcut remarcată, pe piața media locală, prin faptul că publică texte și fotografii deocheate. În cursul anului trecut, tot la o așa-zisă petrecere, un alt om politic local, Vasile iliuță, a reușit să se facă de râs printr-un discurs care a amuzat opinia publică. S-a afirmat că era în vizibilă stare de ebrietate. La aceasta a participat inclusiv liderul PSD Dan Eugen Cristodor. Escrocul Nelu Bălașa este sprijinit în demersurile comerciale de o altă escroacă, Liliana Manea, condamnată penal, în două rânduri, pentru evaziune fiscală.

Condamnările Lilianei Manea

lili2Manea a figurat ca asociată, alături de cetățeanul italian Marino Paolo, la firma SC Lima Impex SRL, cu sediul în municipiul Călărași, strada Stejarului, bloc D7, apartament 4. În cursul anului 2008, SC Lima Impex SRL figura cu următoarele date: 47.423 cifră de afaceri, profit -69.865, 4 angajați, datorii: 842.642 lei. La 5.02.2009, Administrația Finanțelor Publice a municipiului Călărași, BRD Groupe Societe Generale SA și Inspectoratul Teritorial de Muncă al județului Călărași figurau drept creditori, în dosarul de insolvență nr. 313/116/2009, pe rolul Tribunalului Călărași. În dosarul nr. 2314/202/2011, pe rolul Judecătoriei Călărași, Manea Liliana, amica celuilalt escroc, Nelu Bălașa, a fost condamnată, pentru infracțiuni de evaziune fiscală, cu firma SC Lima Impex SRL drept parte responsabilă civilmente, la 1 an și 6 luni închisoare. Sentința a rămas definitivă, prin respingerea apelului la data de 22.09.2011. Liliana Manea figurează și în cadrul firmei SC Nova Armonia SRL. Are sediul declarat tot în mun. Călărași, strada Stejarului, nr. 7, bloc D7, sc. 1, ap. 4. Ca asociați și administratori figurează Marino Paolo și Moncelli Massimo. În 2008, firma figura cu următoarele date: cifră afaceri 2.035 lei; profit -149.411 lei; număr angajați 0; datorii 1.076.967 lei. Cu Nova Armonia SRL drept parte responsabilă civilmente, Liliana Manea a primit o condamnare, tot pentru infracțiuni de evaziune fiscală, de 6 luni închisoare, pe un termen de încercare de 2 ani și 6 luni de la data rămânerii definitive a hotărârii, în dosarul nr. 2493/202/2011, aflat pe rolul Judecătoriei Călărași. Pe latură penală, sentința a rămas definitivă la data de 7.03.2012.

Paradigma și lumea bună

La astfel de escroci notorii sunt prezente oficialitățile locale, la pretinse petreceri. Având în vedere antecedentele acestora, e greu de crezut că aceste sindrofii sunt făcute pe surse financiare curate și nu pe bani provenind din evaziune fiscală sau din înșelăciuni, prin încălcarea în mod deliberat a legilor. S-a afirmat că, la ultima sindrofie, derulată în data de 17 decembrie, ar fi fost prezentă „toată lumea bună a municipiului Călărași”. Pe lângă primarul Daniel Ștefan Drăgulin, căruia interpretul Nelu Ploieșteanu i-a șoptit, la ureche, un cântec de inimă albastră, am mai remarcat prezența fostului primar Nicolae Dragu, a altui țepar, provenind tot tin mass-media, Florin Driga, a deputatului PNL Vasile Iliuță, cunoscut drept Paradigmă, a unor PSD-iști din care s-a remarcat Sorin Vrăjitoru, cunoscut prin faptul că numele lui a fost vehiculat într-un dosar de evaziune fiscală cu produse petroliere în valoare de 5 milioane de euro.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp