BREAKING NEWSDOSARE

Mănăstirea: Tânăr de 22 de ani ucis de polițiști, cu intenție – Video

Print Friendly, PDF & Email

A ucis un tânăr de 22 de ani, cu intenție, dar încă e liber. Este vorba de șeful de post din comuna Chiselet, Daniel Stoica, zis și Gargară. E cunoscut în sat, pe vremuri lucrând la un centru de împletit răchită.

Comunicat IPJ mincinos

In comunicatul de presă emis de către Inspectoratul Județean de Poliție Călărași se afirmă următoarele: În noaptea de 05 august 2015, pe raza comunei Mânăstirea, la ieşirea dintr-o staţie de alimentare Peco, agenţi de poliţie din cadrul Secţei 2 Poliţie Rurală Olteniţa aflaţi în autospecială cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, au efectuat semnal pentru oprirea unei motociclete, care se deplasa pe DN 31. În mod mincinos, comunicatul de presă precizează că motociclistul nu a oprit şi a intrat în autospecială, în urma impactului rezultând rănirea acestuia. Tânărul în cauză, de 22 de ani, Cristian Păun, nu a avut absolut nici o șansă. Din înregistrările de pe camerele video ale stației Peco se observă în mod clar că intenția polițiștilor nu a fost aceea de a-l opri pe tânăr, ci de a-i curma viața. Fapta polițistului Daniel Stoica s-a petrecut în 4 secunde. Acesta și-a manevrat mașina de serviciu de-a latul drumului, cu intenția de a-i bara drumul. Cristian Păun se afla pe o motocicletă, Yamaha, ne spun apropiații. Nu avea carnet de conducere. Păun nu a mai avut timp să reacționeze. Nu a reușit să frâneze, doar a schițat gestul de a ocoli mașina, fără să poată efectua această manevră.

A fost deconectat de la aparate

Primarul comunei Mănăstirea, Mugurel Marian Iancu, e și acum bulversat de eveniment: “Am văzut și eu înregistrarea și se vede că a tras mașina în fața lui intenționat. A crezut că trece prin fața lui și bordură, dar polițistul a accelerat și i-a blocat drumul”. La Mănăstirea, în seara de 5 august, un tânăr a fost ucis, cu intenție, de polițiști. La eveniment au asistat cel puțin 4 martori. Cristian Păun a fost aruncat aproape 25 de metri, trecând și pe deasupra cablurilor de alimentare cu curent electric care traversează DN31. A fost, pur și simplu, zdrobit în urma impactului. A fost transportat la un spital din București, dar fără șanse reale de a rămâne în viață. În cursul zilei de ieri, 12 august, medicii au decis să-l deconecteze de la aparate. Mugurel Marian Iancu, primarul din Mănăstirea, spune că știe că între tânărul Păun și polițistul ucigaș Daniel Stoica erau neînțelegeri mai vechi. Se afirmă că Păun ar fi avut o relație de prietenie chiar cu fata polițistului, relație cu care șeful de post de la Chiselet nu era de acord. Tânărul nu era cunoscut drept scandalagiu, consumator de alcool sau fumător. Ducea o viață sportivă. Îi plăceau motocicletele.

STOP și obligatoriu la dreapta

E evident că la Inspectoratul Județean de Poliție Călărași s-a încercat mușamalizarea acestei crime. Adrian Păun, tatăl tânărului ucis, este cel care a reușit să facă rost de înregistrarea video a momentului în care mașina poliției, cu intenție, se poziționează de-a latul drumului, semnalele luminoase fiind aprinse cu doar câteva secunde înainte de impact. Din înregistrare se observă că polițiștii, doi la număr, cu Daniel Stoica la volan, se precipită, cel mai probabil auzind zgomotul făcut de motorul motocicletei pe care se afla tânărul Păun. La ieșirea din stația de alimentare cu carburanți, aparținând firmei Icomoil, sunt două semne de circulație, mai precis indicatorul STOP și cel de obligatoriu la dreapta. Mașina poliției, însă, este pusă de-a latul drumului. Se afirmă că cei doi polițiști erau sub influența băuturilor alcoolice, fapt neinfirmat de insp. pr. Ramona Tudor, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Călărași. Tânărul venise de nici două săptămâni din Anglia, unde fusese la muncă.

De ce nu s-au găsit alte soluții

Adrian Păun, tatăl fotbalistului ucis de polițiști, ridică din umeri. Ne spune că băiatul lui e mort. Afirmă același lucru, mai precis că știe că între tânăr și șeful de post de la Chiselet a existat o altercație. “A spus că în seara asta îl fac, așa a spus”. Tatăl nu înțelege cum nu s-au găsit alte soluții decât să-l omoare. “Dar nu s-a gândit tembelul, că ăla e un criminal, dacă venea altcineva? Se ducea un motociclist, cu nevasta, pe șosea. Te duci să dai în el? Dacă era altă motocicletă?” Adrian Păun abia-și stăpânește lacrimile. Rudele tânărului ucis asta spun, că polițiștii sunt niște nenorociți. “Aș vrea să văd ce are în sufletul lui, dacă a fost mulțumit de ce a făcut el. Copil de 22 de ani… Și trimite telefoane cu număr ascuns, la martori, că o să mori ca ăla, o să mori ca ăla…”. E jale la casa tânărului fotbalist. În cursul acestei zile, se așteaptă ca fotbalistul ucis de polițiști să ajungă acasă, în coșciug. Acest grav incident vine pe fondul unei exacerbări a faptelor infracționale avându-i drept făptuitori pe polițiștii călărășeni. Doi dintre ei sunt deja în arest, după ce au batjocorit, în mod repetat, o minoră dintr-un centru de plasament. Ancheta în cazul uciderii lui Cristian Păun se derulează de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oltenița.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp