ACTUALITATEBREAKING NEWS

Cătălin Leonard Popescu, directorul-adjunct al AJOFM Călărași, a băut până l-a apucat durerea de cap, apoi a fost implicat într-un carambol auto – Video

Print Friendly, PDF & Email

A fost implicat într-un accident de circulație și a încercat să se facă nevăzut însă, ghinion, a lovit un alt autoturism. Este vorba de directorul adjunct al AJOFM Călărași, Cătălin Leonard Popescu. Acest carambol s-a derulat în după-amiaza zilei de 7 august 2015.

Mașină de la Marian Moise

A fost surprins consumând, din greu, băuturi alcoolice, mai precis vin și bere, pe terasele amenajate în centrul municipiului Călărași, în timpul Festivalului Hora Mare. Vreme îndelungată a făcut gesturi ca și când ar avea dureri mari de cap. Cu toate astea, după ce a băut, s-a suit la volanul unui autoturism înmatriculat de firma Agri Cat Prest Serv. Firma se află în procedură judiciară de insolvență și aparține, de drept, lui Marian Moise, în prezent arestat preventiv pentru fraudă cu fonduri europene estimată la 24 de milioane de euro. Călin Leonard Popescu a refuzat să sufle în etilotest, fiind condus la Spitalul Județean Călărași, pentru recoltarea de probe biologice. Este membru PSD, Este cunoscut drept un fervent consumator de băuturi alcoolice, conform mai multor surse. Face acest lucru inclusiv în timpul programului de lucru, existând probe concludente în acest sens.

Decizie scandaloasă

IPJ Călărași nu a mediatizat acest caz. IPJ Călărași, prin insp. pr. Ramona Tudor, a refuzat să ne comunice rezultatul testării alcoolice, obținut prin Serviciului de Medicină Legală Călărași. Ni s-a motivat că solicitarea noastră contravine legislației actuale câtă vreme cuprinde date cu caracter personal. În fapt, noi am cerut să ni se comunice dacă șoferii implicați în carambolul respectiv au consumat băuturi alcoolice și care era alcoolemia, fără, însă, a solicita asta pentru un anume conducător auto. Decizia celor din cadrul IPJ Călărași este absolut scandaloasă. În fiecare zi, presa locală și națională este bombardată cu comunicate de presă, de către IPJ Călărași. Se dau numeroase exemple de conducători auto prinși sub influența alcoolului, la volan. Se comunică și date privind concentrația alcoolică din sânge sau din aerul expirat. Mai mult, se dau inițiala numelui și prenumele acestora, dar și localitatea de domiciliu.

Blocaj pe telefon

Refuzul celor de la IPJ Călărași de a oferi date în acest caz este scandalos. Publicația noastră nu a cerut date despre o persoană anume și cu atât mai puțin despre Cătălin Leonard Popescu, ci despre niște șoferi implicați într-un eveniment rutier. Protejarea directorului adjunct din cadrul AJOFM Călărași se face, iată, apelând la subterfugii absolut penibile. În plus, reprezentanții publicației noastre nu mai pot comunica telefonic cu responsabilii Biroului de Presă din cadrul IPJ Călărași, numărul nostru de telefon, aflat în evidențele acestei instituții, pentru relația cu presa, fiind blocat pentru apelurile de intrare. Acest gest este fără precedent și vine în contextul în care publicația noastră a făcut dezvăluiri privind implicarea unor polițiști într-un caz grav de viol, dar și implicarea unui alt polițist într-un act criminal.

Date echivoce

În cazul directorului-adjunct din cadrul AJOFM Călărași, Cătălin Leonard Popescu, datele noastre sunt echivoce. Acesta nu a putut fi contactat pentru a ne emite un punct de vedere. Se speculează că a avut o concentrație alcoolică în sânge de 0,86 la mie, faptă care este încadrată drept infracțiune. Alte surse ne dau drept concentrație alcoolică cifra de 0,30 ml alcool în sânge, cu precizarea că s-au făcut intervenții pentru ca nivelul alcoolului să se încadreze în limitele unei banale contravenții.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp