BREAKING NEWSEXCLUSIV

Exclusiv: Așa va arăta scuarul de pe principala arteră din municipiul Călărași

Print Friendly, PDF & Email

13.136 metri pătrați reprezintă suprafața scuarului din municipiului Călărași, de pe principala arteră de circulație, strada București, care urmează să fie reamenajat. Se va lucra pe tronsonul cuprins între intersecțiile cu bulevardul Cuza Vodă și strada Rocadei. Tehnic, este vorba de 12.012 mp reprezentând spațiu verde, iar diferența o reprezintă bordurile. Proiectul de reamenajare a scuarului din municipiu este realizat de firma Komora Engineering.

Lucrările vor demara în cursul lunii octombrie

Se estimează că lucrările vor începe în cursul lunii octombrie. Nu există la acest moment, o cifră exactă a costurilor legate de această reamenajare. Se va delimita spațiul verde de carosabil printr-un ansamblu de elemente prefabricate și executate pe teren. Parapetul se va realiza din elemente de zidarie prefabricate din beton armat, rezistente la intemperii, de culoare gri. Vor avea dimensiunea de 40 x 20 x 16 cm și vor fi prevăzute cu goluri verticale de montaj. Fixarea elementelor de zidărie de fundații se va face cu mortar, turnat în fiecare gol vertical prin care trec bare de oțel (mustăți), ancorate în fundații de beton armat. Racordarea parapetului la carosabil se va realiza prin montarea unei borduri, cu secțiune trapezoidală, cu pantă spre carosabil. În zona trecerilor de pietoni se vor folosi borduri de urcare scurtă de culoare brun roșcat, iar în rest acestea vor avea culoare gri.

Treceri de pietoni vizibile, mobilier urban și lămpi solare

3D SCUAR_NOAPTE copySpațiile de odihnă dintre cele două sensuri de mers, din dreptul trecerilor pentru pietoni, vor fi amenajate individual, în funcție de formele și dimensiunile din teren. Astfel, se vor executa lucrări de compactare a pământului, peste care se va turna pietriș compactat și asflat suport. Stratul de finisaj se va realiza cu vopsea termoplastică de culoare brun-roșcat, aceasta fiind propunerea redacției noastre și însușită de reprezentanții Primăriei municipiului Călărași. Se vor monta, ca mobilier urban, blocuri de beton aparent, cu lungimi variabile și dimensiuni în secțiune de 50×40 cm. Unele dintre acestea vor fi prevăzute cu bănci realizate din rigle de lemn de stejar finisat și tratat. Pe alocuri, se vor monta lămpi solare cu diametrul de 25 cm. Acestea vor fi prevăzute cu picior de 25 cm și vor fi fixate de blocurile de beton cu sisteme omologate.

Trandafirii lui Dragu vor fi înlocuiți de magnoliile lui Drăgulin

Se vor planta: 259 de arbori foioși, din 3 specii – arțar globular, magnoilie și arțar japonez; 326 bucăți de arbuști, din 4 specii – euonymiu alatus, cornus florida, ilex aquifolium și tuia globular; 12.012 mp rulouri de gazon

3D SCUAR_NOAPTE copy

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp